Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Test and Performance Tools Platform (TPTP) » Problems installing TPTP
Problems installing TPTP [message #83934] Fri, 22 September 2006 09:14 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: markus.lindholm.gmail.com

Hi

I've been trying to get TPTP on my working on my machine without success.
So I tried to do everything from scratch.

- I downloaded eclipse-SDK-3.2-linux-gtk.tar.gz and made a clean install
- I used a completely new workspace.
- I used the Software Update feature to install TPTP from Calisto
Discovery Site (I used Select Required)
- Restart after installation
- I changed the configuration for the Integrated Agent Controller to
X Always running
X Enable logging - Info
- Restart
- Run -> Profile...
- Attach - Java Process -> New
- Host Tab: Local Direct Connection is selected
- Agents Tab: no agents are available

I've attached tptp_iac.log below. Any ideas what could be wrong?

/markus


[mli@cft222 org.eclipse.hyades.execution]$ cat tptp_iac.log
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.core.runtime
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.equinox.common
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
system.bundle
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.core.commands
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.core.runtime
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.emf.common
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.emf.ecore
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.emf.ecore.xmi
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.equinox.common
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.jface
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
system.bundle
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.swt.gtk.linux.x86
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.swt
[Sep 22, 2006 10:34:10 AM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
com.ibm.icu
[Sep 22, 2006 10:34:11 AM] [WARNING] Cannot resolve Bundle for:
org.eclipse.hyades.perfmon.agents
[Sep 22, 2006 10:34:11 AM] [WARNING] Cannot resolve Bundle for:
org.eclipse.hyades.perfmon.agents
[Sep 22, 2006 10:34:11 AM] [WARNING] Cannot resolve Bundle for:
org.eclipse.hyades.perfmon.agents
[Sep 22, 2006 10:34:11 AM] [INFO] Integrated Agent Controller started -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Agen tControllerImpl
[Sep 22, 2006 10:36:00 AM] [INFO] Trying to retrieve the process list -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 22, 2006 10:36:00 AM] [INFO] Cannot find any process, requeueing
message -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 22, 2006 10:36:01 AM] [INFO] Trying to retrieve the process list -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 22, 2006 10:36:01 AM] [WARNING] Cannot find any process -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 22, 2006 10:36:01 AM] [INFO] Returning empty process list to client -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 22, 2006 11:09:48 AM] [INFO] Trying to retrieve the process list -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 22, 2006 11:09:48 AM] [INFO] Cannot find any process, requeueing
message -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 22, 2006 11:09:49 AM] [INFO] Trying to retrieve the process list -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 22, 2006 11:09:49 AM] [WARNING] Cannot find any process -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 22, 2006 11:09:49 AM] [INFO] Returning empty process list to client -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
Re: Problems installing TPTP [message #83981 is a reply to message #83934] Fri, 22 September 2006 20:05 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: nmehrega.ca.ibm.com

This is a multipart message in MIME format.
--=_alternative 006E5F2E852571F1_=
Content-Type: text/plain; charset="US-ASCII"

The problem is you don't have any agents to attach to. Instead of trying
to attach to an agent, try to simply launch your application in profiling
mode. Please see the following introductory document on Profiling with
TPTP:
http://www.eclipse.org/articles/Article-TPTP-Profiling-Tool/ tptpProfilingArticle.html

Also see the following documentation for tips on speeding up your
profiling session:
http://www.eclipse.org/tptp/platform/documents/speed_profili ng/speedUpProfiling.html

Navid
--=_alternative 006E5F2E852571F1_=
Content-Type: text/html; charset="US-ASCII"


<br><font size=2 face="sans-serif">The problem is you don't have any agents
to attach to. &nbsp;Instead of trying to attach to an agent, try to simply
launch your application in profiling mode. &nbsp;Please see the following
introductory document on Profiling with TPTP: http://www.eclipse.org/articles/Article-TPTP-Profiling-Tool/ tptpProfilingArticle.html</font>
<br>
<br><font size=2 face="sans-serif">Also see the following documentation
for tips on speeding up your profiling session: http://www.eclipse.org/tptp/platform/documents/speed_profili ng/speedUpProfiling.html</font>
<br>
<br><font size=2 face="sans-serif">Navid</font>
--=_alternative 006E5F2E852571F1_=--
Re: Problems installing TPTP [message #84133 is a reply to message #83981] Mon, 25 September 2006 13:24 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: markus.lindholm.gmail.com

Thanks for the reply

But it still won't work. I have the new eclipse installation as mentioned
in my first post and opened an old workspace I worked with for a long
time. Tried to launch in profiling mode a java server with just the
modification necessary added in the monitor tab in the launch (I selected
just Basic Memory analysis in the Monitor tab). I also tried to profile a
simple java application with right-clicking Profile As -> Java
Application.

I both cases the only thing that happens is that the application shows up
in the Debug tab in the Debug perspective and shows up in Profiling
Monitor tab in The profiling perspective. But the console window remains
completely empty and the Memory Statistics tab just displays "No memory
statistics is available for display. (cont.)" The application don't seam
to start at all.

The tptp_iac.log is attached below.
Any ideas?

Thanks
Markus

[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.core.runtime
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.equinox.common
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
system.bundle
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.core.commands
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.core.runtime
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.emf.common
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.emf.ecore
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.emf.ecore.xmi
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.equinox.common
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.jface
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
system.bundle
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.swt.gtk.linux.x86
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
org.eclipse.swt
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve the path for plugin:
com.ibm.icu
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve Bundle for:
org.eclipse.hyades.perfmon.agents
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve Bundle for:
org.eclipse.hyades.perfmon.agents
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [WARNING] Cannot resolve Bundle for:
org.eclipse.hyades.perfmon.agents
[Sep 25, 2006 3:05:02 PM] [INFO] Server socket created successfully on
port: 10002 -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Sock etServerConnectionImpl
[Sep 25, 2006 3:05:03 PM] [INFO] Integrated Agent Controller started -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Agen tControllerImpl
[Sep 25, 2006 3:06:14 PM] [INFO] Process launched: pid = 21059
[Sep 25, 2006 3:06:14 PM] [INFO] Adding agent interest: Java Profiling
Agent -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 25, 2006 3:08:02 PM] [INFO] Trying to retrieve the process list -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 25, 2006 3:08:02 PM] [INFO] Returning process list to client -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 25, 2006 3:08:02 PM] [INFO] Trying to retrieve the agent list for
process: 21059 -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 25, 2006 3:08:02 PM] [INFO] Returning agent list to client -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 25, 2006 3:08:02 PM] [INFO] Trying to query details for agent: Java
Profiling Agent in process 21059 -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 25, 2006 3:08:02 PM] [INFO] Returning details: agent=Java Profiling
Agent, type=null, UUID=null -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 25, 2006 3:08:12 PM] [INFO] Trying to retrieve the process list -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 25, 2006 3:08:12 PM] [INFO] Returning process list to client -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 25, 2006 3:08:12 PM] [INFO] Trying to retrieve the agent list for
process: 21059 -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 25, 2006 3:08:12 PM] [INFO] Returning agent list to client -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 25, 2006 3:08:12 PM] [INFO] Trying to query details for agent: Java
Profiling Agent in process 21059 -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
[Sep 25, 2006 3:08:12 PM] [INFO] Returning details: agent=Java Profiling
Agent, type=null, UUID=null -
org.eclipse.tptp.platform.agentcontroller.internal.impl.Hyad esMessageProcessorImpl
Re: Problems installing TPTP [message #84213 is a reply to message #84133] Tue, 26 September 2006 14:44 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: nmehrega.ca.ibm.com

This is a multipart message in MIME format.
--=_alternative 0050FDED852571F5_=
Content-Type: text/plain; charset="US-ASCII"

From the log file, it looks like you're using the Integrated Agent
Controller (IAC) to profile your application. Can you try using the Agent
Controller instead? See the "Getting started with Agent Controller" guide
on the documentation page:
http://www.eclipse.org/tptp/home/documents/index.html

Navid Mehregani
--=_alternative 0050FDED852571F5_=
Content-Type: text/html; charset="US-ASCII"


<br><font size=2 face="sans-serif">From the log file, it looks like you're
using the Integrated Agent Controller (IAC) to profile your application.
&nbsp;Can you try using the Agent Controller instead? See the &quot;Getting
started with Agent Controller&quot; guide on the documentation page: http://www.eclipse.org/tptp/home/documents/index.html</font>
<br>
<br><font size=2 face="sans-serif">Navid Mehregani</font>
--=_alternative 0050FDED852571F5_=--
Re: Problems installing TPTP [message #84351 is a reply to message #84213] Wed, 27 September 2006 10:24 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: markus.lindholm.gmail.com

Navid_Mehregan wrote:

> From the log file, it looks like you're using the Integrated Agent
> Controller (IAC) to profile your application. Can you try using the Agent
> Controller instead? See the "Getting started with Agent Controller" guide
> on the documentation page:
> http://www.eclipse.org/tptp/home/documents/index.html

> Navid MehreganiHi

That's correct, I've primarily tried to get the IAC to work, although I've
also tried to get the external to work before. Finally today I got the
external to work after disabled IAC in Window -> Preferences -> Agent
Controller -> Integrated Agent Controller -> Setting -> Enable (off). It
was enabled by default.

IAC seems to be broken and also blocking the external from working
(atleast for me). Should I report this as a bug somewhere or is just that
I didn't read the documentation well enough?

Regards
Markus
Re: Problems installing TPTP [message #84452 is a reply to message #84351] Wed, 27 September 2006 14:51 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: nmehrega.ca.ibm.com

This is a multipart message in MIME format.
--=_alternative 0051A365852571F6_=
Content-Type: text/plain; charset="US-ASCII"

The reason why IAC was blocking the Agent Controller is probably because
you had the "Always Running" option on. This option is off by default.
The reason why IAC didn't work in the profile scenario is because of a
poor usability issue with IAC. It probably wasn't able to resolve the
required DLL files (such as piAgent.dll) because they weren't in your
PATH. I have no idea why you weren't able to launch a Java app in
profiling mode with IAC though. If you think this is a defect, feel free
to report it.

Navid Mehregani
--=_alternative 0051A365852571F6_=
Content-Type: text/html; charset="US-ASCII"


<br><font size=2 face="sans-serif">The reason why IAC was blocking the
Agent Controller is probably because you had the &quot;Always Running&quot;
option on. &nbsp;This option is off by default. &nbsp;</font>
<br><font size=2 face="sans-serif">The reason why IAC didn't work in the
profile scenario is because of a poor usability issue with IAC. &nbsp;It
probably wasn't able to resolve the required DLL files (such as piAgent.dll)
because they weren't in your PATH. &nbsp;I have no idea why you weren't
able to launch a Java app in profiling mode with IAC though. &nbsp;If you
think this is a defect, feel free to report it.</font>
<br>
<br><font size=2 face="sans-serif">Navid Mehregani</font>
--=_alternative 0051A365852571F6_=--
Previous Topic:unable to start profiler- problem with local direct connection
Next Topic:Problems deploying on Solaris
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Dec 21 02:44:03 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01656 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software