Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » M2T (model-to-text transformation) » [Acceleo 3.1] Template overrides
[Acceleo 3.1] Template overrides [message #733389] Tue, 04 October 2011 12:10 Go to next message
Sebastien GABEL is currently offline Sebastien GABEL
Messages: 6
Registered: July 2009
Location: Toulouse
Junior Member
Hi,

I'm using the template overrides(very useful) and I found a weird behavior that I don't explain. Maybe a bug, maybe not. Confused

Let's consider the following use case :

[module A('metamodel.uri')/]

[template public foo(seq : Sequence(OclAny)) /]

[template public bar(seq : OclAny) /]

[template public foobar(any : OclAny, seq : Sequence(OclAny))/]

and
[module B('metamodel.uri') extends A /]
[import mypackage::A /]

[template public foo(seq : Sequence(OclAny)) overrides foo]
foo
[/template]

[template public bar(any : OclAny) overrides bar]
bar
[/template]

[template public foobar(any : OclAny, seq : Sequence(OclAny)) overrides foobar]
foobar
[/template]


After saving, the editor complains about the first and the third templates in module B, those with Sequence() parameters. What's wrong with the sequences ? Any idea or suggestion ?

Regards,

Sebastien
Re: [Acceleo 3.1] Template overrides [message #734028 is a reply to message #733389] Thu, 06 October 2011 08:30 Go to previous messageGo to next message
Stephane Begaudeau is currently offline Stephane Begaudeau
Messages: 406
Registered: April 2010
Location: Nantes (France)
Senior Member

Hi,

It's a bug, a fix should be available in the next release of Acceleo 3.

Regards,

Stephane Begaudeau, Obeo

--
Twitter: @sbegaudeau
Google+: stephane.begaudeau
Blog: http://stephanebegaudeau.tumblr.com
Acceleo Documentation: http://docs.obeonetwork.com/acceleo



Re: [Acceleo 3.1] Template overrides [message #734038 is a reply to message #734028] Thu, 06 October 2011 09:25 Go to previous message
Sebastien GABEL is currently offline Sebastien GABEL
Messages: 6
Registered: July 2009
Location: Toulouse
Junior Member
Perfect !
Thanks for the answer !
Previous Topic:[acceleo 3] OclInvalid_Class while trying to read an attribute in the model
Next Topic:[acceleo] eContainer() always return an invalid object
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Aug 30 12:44:55 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02433 seconds