Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Test and Performance Tools Platform (TPTP) » How to change Eclipse RAC port number
How to change Eclipse RAC port number [message #76919] Tue, 11 July 2006 10:20 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: afadimatou.axway.com

Hi,

I'm using the Remote Agent Controller on a sun machine, and I'm getting
this error message while trying to start it:
Starting Agent Controller
Cannot bind to client handling socket 6 using port 10002. Make sure the
port is free and no other Agent Controller is using the same port.
RAServer failed to start

The problem is that the port 10002 of my machine is already used by
another process that own it. Now, I guess it is possible to change that
port, I changed in the server side from the serviceconfig.xml file, then
the RAC starts but I can execute my tests because Eclipse try to connect
to the default port 10002.

I don't know how to change the port number of the agent controller in
Eclipse.

Are there any document that I can use to find how to do that?
Do somebody has any idea?

Thanks!
Re: How to change Eclipse RAC port number [message #76936 is a reply to message #76919] Tue, 11 July 2006 10:52 Go to previous messageGo to next message
Asaf Yaffe is currently offline Asaf YaffeFriend
Messages: 333
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

To configure the Eclipse Workbench port, open Eclipse Preferences dialog
(Windows > Preferences), click the "Profiling and Logging" node and
modify the "Agent Controller local port field" to 10006.

You can find this information (and more) in the TPTP on-line
documentation (installed as part of Eclipse Help) under the "Monitoring
and Profiling" > "Profiling an application" > "Setting profiling
preferences" topic.

HTH
--
Asaf Yaffe
Eclipse TPTP Committer, Platform Project (JVMTI Profiler)
Re: How to change Eclipse RAC port number [message #76951 is a reply to message #76936] Tue, 11 July 2006 10:54 Go to previous messageGo to next message
Asaf Yaffe is currently offline Asaf YaffeFriend
Messages: 333
Registered: July 2009
Senior Member
Asaf Yaffe wrote:

> To configure the Eclipse Workbench port, open Eclipse Preferences dialog
> (Windows > Preferences), click the "Profiling and Logging" node and
> modify the "Agent Controller local port field" to 10006.
>

Oops... I was too quick on the Paste action. Of course you can use any
port number you like...

Asaf


--
Asaf Yaffe
Eclipse TPTP Committer, Platform Project (JVMTI Profiler)
Re: How to change Eclipse RAC port number [message #77128 is a reply to message #76919] Tue, 11 July 2006 17:35 Go to previous messageGo to next message
Randy D. Smith is currently offline Randy D. SmithFriend
Messages: 394
Registered: July 2009
Senior Member
Fadimatou Abdoulaye wrote:
> Hi,
>
> I'm using the Remote Agent Controller on a sun machine, and I'm getting
> this error message while trying to start it: Starting Agent Controller
> Cannot bind to client handling socket 6 using port 10002. Make sure the
> port is free and no other Agent Controller is using the same port.
> RAServer failed to start
>
> The problem is that the port 10002 of my machine is already used by
> another process that own it. Now, I guess it is possible to change that
> port, I changed in the server side from the serviceconfig.xml file, then
> the RAC starts but I can execute my tests because Eclipse try to connect
> to the default port 10002.
> I don't know how to change the port number of the agent controller in
> Eclipse.
>
> Are there any document that I can use to find how to do that?
> Do somebody has any idea?
>
> Thanks!

Asaf has you covered on the client side. On the AC side, it's a matter
of specifying the port in the <ac_install>/config/serviceconfig.xml
file. Check out "Getting started with Agent Controller - Solaris on
Sparc" at <
http://www.eclipse.org/tptp/home/downloads/installguide/agen tcontroller_42/solaris_sparc/getting_started.html
> => find "If you want to make changes to the configuration file" that
points you to "Agent Controller configuration files" at <
http://www.eclipse.org/tptp/home/downloads/installguide/agen tcontroller_42/configfile_ref.html
> which ... isn't as helpful as I'd like. Hmmm, just edit that
serviceconfig.xml file, find the 10002s and change them to what you
want. Start the RAC. Do as ASAF suggested on the client side. See if
they talk to each other.

But... you say the port is already used by another process... it's not
another RAC is it? Because two can't coexist, last I looked. That's one
of the reasons for the migration to the "new tech AC" taking place in
4.1=>4.3-and-beyond. The new tech AC allows multiple agent controllers.
If the other port using is Joe-random-process... you're okay. But if it
is another RAC, you can't be stomping on each other. (I think the
hold-up will be the hardwired named pipes.)

Note that other sockets are used... I think 10003 is the file transfer
agent... and ephemeral ports are opened BACK to the client for data
transfer (unless in data multiplexing mode... this is another "area for
improvement" offered by the new tech AC, getting rid of those ephemeral
ports).

HTH.
--
RDS

Randy D. Smith randy (dot) d (dot) smith (at) intel (dot) com
Eclipse TPTP Committer, Platform Proj (data collection/agent controller)
Re: How to change Eclipse RAC port number [message #77199 is a reply to message #77128] Wed, 12 July 2006 08:05 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: afadimatou.axway.com

HI,
Thanks for your responses!

I have done as you mentioned on the client side as on the RAC side but I
got this message:IWAT4039E The Test Execution Harness reported the
following problems:org.eclipse.core.runtime.CoreException

I verified on the client side, they talk to each other, but tests doesn't
run and I still get the message. I tried to change the fileport but
nothing changed.

I verified, the port is not used by another RAC but by another process
(wanadoo). I'm using tptp 4.2.0 solaris_sparc agent controller and runnig
on Eclipse 3.2.

I'm going to try the new technology agent controller, perhaps it will
work. If so, I will inform you. But don't hesitate if you have any
suggestion.

Thanks for your help,
Regards.

F.A.
Re: How to change Eclipse RAC port number [message #77234 is a reply to message #77128] Wed, 12 July 2006 08:55 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: afadimatou.axway.com

I can't try with the new Technology Agent Controller because there is not
yet available package for Sun machine.

Regards.
F.A.
Re: How to change Eclipse RAC port number [message #77459 is a reply to message #77199] Fri, 14 July 2006 16:06 Go to previous messageGo to next message
Thayaparan Shanmugaratnam is currently offline Thayaparan ShanmugaratnamFriend
Messages: 12
Registered: July 2009
Junior Member
Fadimatou Abdoulaye wrote:

> HI,
> Thanks for your responses!

> I have done as you mentioned on the client side as on the RAC side but I
> got this message:IWAT4039E The Test Execution Harness reported the
> following problems:org.eclipse.core.runtime.CoreException

> I verified on the client side, they talk to each other, but tests doesn't
> run and I still get the message. I tried to change the fileport but
> nothing changed.

> I verified, the port is not used by another RAC but by another process
> (wanadoo). I'm using tptp 4.2.0 solaris_sparc agent controller and runnig
> on Eclipse 3.2.

> I'm going to try the new technology agent controller, perhaps it will
> work. If so, I will inform you. But don't hesitate if you have any
> suggestion.

> Thanks for your help,
> Regards.

> F.A.

Hi, could you post the messages in the servicelog.log located in the
<rac_install>/config/ directory. This may help determine the cuase of the
CoreException.
Re: How to change Eclipse RAC port number [message #78503 is a reply to message #77459] Mon, 24 July 2006 08:56 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: afadimatou.axway.com

Hi, sorry for not replying soon.
Here is some lines of messages in the servicelog.log located in the
<rac_install>/config/ directory. Hope it help.
Thanks.

</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.710532Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AD77E54DEFBA70198CBB6" msg="Cannot resolve
environment variable %TMP% for application HyadesTestingSession, will use
system temp dir" severity="30" version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigHandler.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.712678Z"
globalInstanceId="A4BB480A000ADFE04B17FF761A6F56AE" msg="Plugin loader:
Config file for plugin:
org.eclipse.hyades.test.tools.core_4.2.0.v200606131519 loaded
successfully" severity="10" version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigBinding.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.713315Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AE25D1D2BC3FE10AF1362" msg="Finished
processing plugin: org.eclipse.hyades.test.tools.core_4.2.0.v200606131519"
severity="10" version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigBinding.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.713565Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AE3580348BE7E7B19E49D" msg="Start processing
plugin: org.eclipse.hyades.probekit" severity="10" version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigBinding.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.714268Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AE6161BB53D1D75E4B5D8" msg="This plugin is
dependent on org.eclipse.tptp.platform.collection.framework" severity="10"
version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigHandler.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.714565Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AE73F4BF87DEB232E9481" msg="Plugin loader:
Plugin: org.eclipse.tptp.platform.collection.framework not found"
severity="30" version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigBinding.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.714825Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AE8445B00EA781344C7BD" msg="Recovery: since
there is no version requirement, trying to load plugin instead:
org.eclipse.tptp.platform.collection.framework_4.1.100.v2006 06131519 "
severity="30" version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigHandler.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.715117Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AE9687BFC89723A9C263B" msg="Plugin
org.eclipse.tptp.platform.collection.framework_4.1.100.v2006 06131519
already loaded" severity="10" version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigBinding.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.715922Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AEC8C0B55B0437BBD85CA" msg="Plugin loader:
Config file for plugin: org.eclipse.hyades.probekit loaded successfully"
severity="10" version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigBinding.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.716185Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AED945B7E38663299698A" msg="Finished
processing plugin: org.eclipse.hyades.probekit" severity="10"
version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigBinding.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.716456Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AEEA250835E990ED651A7" msg="Active
configuration set to: default" severity="10" version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigBinding.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.718860Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AF8060E02A5F27BEACABA" msg="Loaded
configuration: default" severity="10" version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigBinding.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.719090Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AF8ED69FF85425D755AF3" msg="Service started
successfully" severity="10" version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700"
subComponent="framework/RAServerConfig/RAServerConfigBinding.cpp "
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.719611Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AFAF31A4372F35D4EB87A" msg="Java job
submitted for starting insecured file server" severity="10"
version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700" subComponent="framework/RAServer/RACommS.c"
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
<CommonBaseEvent creationTime="2006-07-17T08:19:22.720690Z"
globalInstanceId="A4BB480A000AFF225C1F7A242F0F9661" msg="Cannot bind to
client handling socket 6 using port 10002. Make sure the port is free and
no other Agent Controller is using the same port." severity="55"
version="1.0.1">
<sourceComponentId component="Data Collection Engine"
componentIdType="Application" location="172.17.7.1" locationType="IPV4"
processId="25700" subComponent="framework/RAServer/messagePump.c"
componentType="Eclipse_TPTP"/>
<situation categoryName="ReportSituation">
<situationType xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:type="ReportSituation" reasoningScope="INTERNAL" reportCategory="LOG"/>
</situation>
</CommonBaseEvent>
Re: How to change Eclipse RAC port number [message #78763 is a reply to message #76919] Tue, 25 July 2006 15:24 Go to previous messageGo to next message
Bertrand Quenin is currently offline Bertrand QueninFriend
Messages: 70
Registered: July 2009
Member
Hi all,

I think you didn't understand what was Fadimatou's question. She says
that its RAC is running fine on its host but on a port that is different
from the default one (10002 and 10005).
The question is: How specify a specific port (not the default one) in
the location asset since you can only provide a hostname (no port).

I'm confronted to the same problem. I've started my RAc on non default
ports on some host. It works like a charm but i'm unable to provide these
specific ports in my location asset ...

Any workaround for this ?

Thanks.
Re: How to change Eclipse RAC port number [message #78996 is a reply to message #78763] Wed, 26 July 2006 14:58 Go to previous message
Randy D. Smith is currently offline Randy D. SmithFriend
Messages: 394
Registered: July 2009
Senior Member
Bertrand Quenin wrote:
> Hi all,
>
> I think you didn't understand what was Fadimatou's question. She says
> that its RAC is running fine on its host but on a port that is different
> from the default one (10002 and 10005).
> The question is: How specify a specific port (not the default one) in
> the location asset since you can only provide a hostname (no port).
>
> I'm confronted to the same problem. I've started my RAc on non default
> ports on some host. It works like a charm but i'm unable to provide
> these specific ports in my location asset ...
>
> Any workaround for this ?
>
> Thanks.
>
>

If I misunderstood before, I'm not sure I understand any better now.

So are you having problems with the port *back* to the client? If so,
that's a well-known issue as it uses an ephemeral port number. The
solution is (a) use the new AC (no ephemeral ports, but not on Sun yet),
or (b) use the MultiplexedData option to the RAC (puts data on same
channel as commands, rather than trying to open that ephemeral port for
data).

I guess I'm missing the context for "location asset"... maybe one of the
RAC guys further up the chain than me can respond?

--
RDS

Randy D. Smith randy (dot) d (dot) smith (at) intel (dot) com
Eclipse TPTP Committer, Platform Proj (data collection/agent controller)
Previous Topic:Successful TPTP profiling on Ubuntu?
Next Topic:Problem with agent controller
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Nov 24 01:31:15 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02786 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software