Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » Epsilon » Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file
Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #558508] Mon, 13 September 2010 09:58 Go to next message
Hallvard Traetteberg is currently offline Hallvard Traetteberg
Messages: 594
Registered: July 2009
Location: Trondheim, Norway
Senior Member
Hi,

I've started using the latest interim release, and now I'm having
problems creating new launch configurations for evl files. The creation
itself works, but I cannot add any model file(s) without getting the
following error:

java.lang.NullPointerException
at
org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.findModelTypes(ModelTypeSelectionDialog.java:17 9)
at
org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.createDialogArea(ModelTypeSelectionDialog.java: 88)
at
org.eclipse.jface.dialogs.TitleAreaDialog.createContents(Tit leAreaDialog.java:155)
at org.eclipse.jface.window.Window.create(Window.java:431)
at org.eclipse.jface.dialogs.Dialog.create(Dialog.java:1089)
at org.eclipse.jface.window.Window.open(Window.java:790)
at
org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.tabs.ModelsConfigura tionTab$AddModelListener.handleEvent(ModelsConfigurationTab. java:171)

It is possible to (duplicate and) edit an existing one, but this is only
a solution if you have one already.

Hallvard
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #558509 is a reply to message #558508] Mon, 13 September 2010 10:00 Go to previous messageGo to next message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios Kolovos
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
Thanks for reporting this. Looking at it now.

Cheers,
Dimitris

Hallvard Trætteberg wrote:
> Hi,
>
> I've started using the latest interim release, and now I'm having
> problems creating new launch configurations for evl files. The creation
> itself works, but I cannot add any model file(s) without getting the
> following error:
>
> java.lang.NullPointerException
> at
> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.findModelTypes(ModelTypeSelectionDialog.java:17 9)
>
> at
> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.createDialogArea(ModelTypeSelectionDialog.java: 88)
>
> at
> org.eclipse.jface.dialogs.TitleAreaDialog.createContents(Tit leAreaDialog.java:155)
>
> at org.eclipse.jface.window.Window.create(Window.java:431)
> at org.eclipse.jface.dialogs.Dialog.create(Dialog.java:1089)
> at org.eclipse.jface.window.Window.open(Window.java:790)
> at
> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.tabs.ModelsConfigura tionTab$AddModelListener.handleEvent(ModelsConfigurationTab. java:171)
>
>
> It is possible to (duplicate and) edit an existing one, but this is only
> a solution if you have one already.
>
> Hallvard
>
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #558519 is a reply to message #558509] Mon, 13 September 2010 10:33 Go to previous messageGo to next message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios Kolovos
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
I've reproduced this. Could you please file a bug report and I'll try to
fix this asap.

Cheers,
Dimitris

Dimitris Kolovos wrote:
> Thanks for reporting this. Looking at it now.
>
> Cheers,
> Dimitris
>
> Hallvard Trætteberg wrote:
>> Hi,
>>
>> I've started using the latest interim release, and now I'm having
>> problems creating new launch configurations for evl files. The
>> creation itself works, but I cannot add any model file(s) without
>> getting the following error:
>>
>> java.lang.NullPointerException
>> at
>> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.findModelTypes(ModelTypeSelectionDialog.java:17 9)
>>
>> at
>> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.createDialogArea(ModelTypeSelectionDialog.java: 88)
>>
>> at
>> org.eclipse.jface.dialogs.TitleAreaDialog.createContents(Tit leAreaDialog.java:155)
>>
>> at org.eclipse.jface.window.Window.create(Window.java:431)
>> at org.eclipse.jface.dialogs.Dialog.create(Dialog.java:1089)
>> at org.eclipse.jface.window.Window.open(Window.java:790)
>> at
>> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.tabs.ModelsConfigura tionTab$AddModelListener.handleEvent(ModelsConfigurationTab. java:171)
>>
>>
>> It is possible to (duplicate and) edit an existing one, but this is
>> only a solution if you have one already.
>>
>> Hallvard
>>
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #558520 is a reply to message #558519] Mon, 13 September 2010 10:51 Go to previous messageGo to next message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios Kolovos
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
Fixed in the interim site.

Cheers,
Dimitris

Dimitris Kolovos wrote:
> I've reproduced this. Could you please file a bug report and I'll try to
> fix this asap.
>
> Cheers,
> Dimitris
>
> Dimitris Kolovos wrote:
>> Thanks for reporting this. Looking at it now.
>>
>> Cheers,
>> Dimitris
>>
>> Hallvard Trætteberg wrote:
>>> Hi,
>>>
>>> I've started using the latest interim release, and now I'm having
>>> problems creating new launch configurations for evl files. The
>>> creation itself works, but I cannot add any model file(s) without
>>> getting the following error:
>>>
>>> java.lang.NullPointerException
>>> at
>>> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.findModelTypes(ModelTypeSelectionDialog.java:17 9)
>>>
>>> at
>>> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.createDialogArea(ModelTypeSelectionDialog.java: 88)
>>>
>>> at
>>> org.eclipse.jface.dialogs.TitleAreaDialog.createContents(Tit leAreaDialog.java:155)
>>>
>>> at org.eclipse.jface.window.Window.create(Window.java:431)
>>> at org.eclipse.jface.dialogs.Dialog.create(Dialog.java:1089)
>>> at org.eclipse.jface.window.Window.open(Window.java:790)
>>> at
>>> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.tabs.ModelsConfigura tionTab$AddModelListener.handleEvent(ModelsConfigurationTab. java:171)
>>>
>>>
>>> It is possible to (duplicate and) edit an existing one, but this is
>>> only a solution if you have one already.
>>>
>>> Hallvard
>>>
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #558568 is a reply to message #558520] Mon, 13 September 2010 13:53 Go to previous messageGo to next message
Hallvard Traetteberg is currently offline Hallvard Traetteberg
Messages: 594
Registered: July 2009
Location: Trondheim, Norway
Senior Member
On 13.09.10 12.51, Dimitris Kolovos wrote:
> Fixed in the interim site.

It worked, thanks!

My students are working on their first assignment, where they must use
Emfatic and HUTN for creating a model and sample data, and eol/evl for
constraints. They're very grateful for the quick response :-)

A quick comment on creating launch configurations for evl files: I would
guess the usual case is validating a single model. Hence, a slightly
different design, where the source and model are chosen on the main tab,
and the other tab used for adding additional models, would make sense.
What do you think?

Hallvard
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #558591 is a reply to message #558568] Mon, 13 September 2010 15:37 Go to previous messageGo to next message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios Kolovos
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Hallvard,

Is this just a UI issue (given that EVL already supports access to
multiple models)?

Cheers,
Dimitris

Hallvard Trætteberg wrote:
> On 13.09.10 12.51, Dimitris Kolovos wrote:
>> Fixed in the interim site.
>
> It worked, thanks!
>
> My students are working on their first assignment, where they must use
> Emfatic and HUTN for creating a model and sample data, and eol/evl for
> constraints. They're very grateful for the quick response :-)
>
> A quick comment on creating launch configurations for evl files: I would
> guess the usual case is validating a single model. Hence, a slightly
> different design, where the source and model are chosen on the main tab,
> and the other tab used for adding additional models, would make sense.
> What do you think?
>
> Hallvard
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #558622 is a reply to message #558591] Mon, 13 September 2010 17:35 Go to previous messageGo to next message
Hallvard Traetteberg is currently offline Hallvard Traetteberg
Messages: 594
Registered: July 2009
Location: Trondheim, Norway
Senior Member
On 13.09.10 17.37, Dimitris Kolovos wrote:
>
> Is this just a UI issue (given that EVL already supports access to
> multiple models)?

Yes, it's a simplification for the case where there is only one model,
based on the observation that my students find the current design a bit
confusing.

The existing Models tab can be kept as is, while the Source tab is
augmented (and renamed) with fields for setting/editing one (the first)
model, so the typical case becomes a bit simpler.

Hallvard
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #558785 is a reply to message #558622] Tue, 14 September 2010 12:48 Go to previous message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios Kolovos
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Hallvard,

Thanks for clarifying this! Could you please open an enhancement request
for this in the bugzilla?

https://bugs.eclipse.org/bugs/enter_bug.cgi?product=GMT& component=Epsilon

Cheers,
Dimitris

Hallvard Trætteberg wrote:
> On 13.09.10 17.37, Dimitris Kolovos wrote:
>>
>> Is this just a UI issue (given that EVL already supports access to
>> multiple models)?
>
> Yes, it's a simplification for the case where there is only one model,
> based on the observation that my students find the current design a bit
> confusing.
>
> The existing Models tab can be kept as is, while the Source tab is
> augmented (and renamed) with fields for setting/editing one (the first)
> model, so the typical case becomes a bit simpler.
>
> Hallvard
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #593690 is a reply to message #558508] Mon, 13 September 2010 10:00 Go to previous message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios Kolovos
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
Thanks for reporting this. Looking at it now.

Cheers,
Dimitris

Hallvard Trætteberg wrote:
> Hi,
>
> I've started using the latest interim release, and now I'm having
> problems creating new launch configurations for evl files. The creation
> itself works, but I cannot add any model file(s) without getting the
> following error:
>
> java.lang.NullPointerException
> at
> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.findModelTypes(ModelTypeSelectionDialog.java:17 9)
>
> at
> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.createDialogArea(ModelTypeSelectionDialog.java: 88)
>
> at
> org.eclipse.jface.dialogs.TitleAreaDialog.createContents(Tit leAreaDialog.java:155)
>
> at org.eclipse.jface.window.Window.create(Window.java:431)
> at org.eclipse.jface.dialogs.Dialog.create(Dialog.java:1089)
> at org.eclipse.jface.window.Window.open(Window.java:790)
> at
> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.tabs.ModelsConfigura tionTab$AddModelListener.handleEvent(ModelsConfigurationTab. java:171)
>
>
> It is possible to (duplicate and) edit an existing one, but this is only
> a solution if you have one already.
>
> Hallvard
>
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #593701 is a reply to message #558509] Mon, 13 September 2010 10:33 Go to previous message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios Kolovos
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
I've reproduced this. Could you please file a bug report and I'll try to
fix this asap.

Cheers,
Dimitris

Dimitris Kolovos wrote:
> Thanks for reporting this. Looking at it now.
>
> Cheers,
> Dimitris
>
> Hallvard Trætteberg wrote:
>> Hi,
>>
>> I've started using the latest interim release, and now I'm having
>> problems creating new launch configurations for evl files. The
>> creation itself works, but I cannot add any model file(s) without
>> getting the following error:
>>
>> java.lang.NullPointerException
>> at
>> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.findModelTypes(ModelTypeSelectionDialog.java:17 9)
>>
>> at
>> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.createDialogArea(ModelTypeSelectionDialog.java: 88)
>>
>> at
>> org.eclipse.jface.dialogs.TitleAreaDialog.createContents(Tit leAreaDialog.java:155)
>>
>> at org.eclipse.jface.window.Window.create(Window.java:431)
>> at org.eclipse.jface.dialogs.Dialog.create(Dialog.java:1089)
>> at org.eclipse.jface.window.Window.open(Window.java:790)
>> at
>> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.tabs.ModelsConfigura tionTab$AddModelListener.handleEvent(ModelsConfigurationTab. java:171)
>>
>>
>> It is possible to (duplicate and) edit an existing one, but this is
>> only a solution if you have one already.
>>
>> Hallvard
>>
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #593727 is a reply to message #558519] Mon, 13 September 2010 10:51 Go to previous message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios Kolovos
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
Fixed in the interim site.

Cheers,
Dimitris

Dimitris Kolovos wrote:
> I've reproduced this. Could you please file a bug report and I'll try to
> fix this asap.
>
> Cheers,
> Dimitris
>
> Dimitris Kolovos wrote:
>> Thanks for reporting this. Looking at it now.
>>
>> Cheers,
>> Dimitris
>>
>> Hallvard Trætteberg wrote:
>>> Hi,
>>>
>>> I've started using the latest interim release, and now I'm having
>>> problems creating new launch configurations for evl files. The
>>> creation itself works, but I cannot add any model file(s) without
>>> getting the following error:
>>>
>>> java.lang.NullPointerException
>>> at
>>> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.findModelTypes(ModelTypeSelectionDialog.java:17 9)
>>>
>>> at
>>> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.dialogs.ModelTypeSel ectionDialog.createDialogArea(ModelTypeSelectionDialog.java: 88)
>>>
>>> at
>>> org.eclipse.jface.dialogs.TitleAreaDialog.createContents(Tit leAreaDialog.java:155)
>>>
>>> at org.eclipse.jface.window.Window.create(Window.java:431)
>>> at org.eclipse.jface.dialogs.Dialog.create(Dialog.java:1089)
>>> at org.eclipse.jface.window.Window.open(Window.java:790)
>>> at
>>> org.eclipse.epsilon.common.dt.launching.tabs.ModelsConfigura tionTab$AddModelListener.handleEvent(ModelsConfigurationTab. java:171)
>>>
>>>
>>> It is possible to (duplicate and) edit an existing one, but this is
>>> only a solution if you have one already.
>>>
>>> Hallvard
>>>
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #593793 is a reply to message #558520] Mon, 13 September 2010 13:53 Go to previous message
Hallvard Traetteberg is currently offline Hallvard Traetteberg
Messages: 594
Registered: July 2009
Location: Trondheim, Norway
Senior Member
On 13.09.10 12.51, Dimitris Kolovos wrote:
> Fixed in the interim site.

It worked, thanks!

My students are working on their first assignment, where they must use
Emfatic and HUTN for creating a model and sample data, and eol/evl for
constraints. They're very grateful for the quick response :-)

A quick comment on creating launch configurations for evl files: I would
guess the usual case is validating a single model. Hence, a slightly
different design, where the source and model are chosen on the main tab,
and the other tab used for adding additional models, would make sense.
What do you think?

Hallvard
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #593835 is a reply to message #558568] Mon, 13 September 2010 15:37 Go to previous message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios Kolovos
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Hallvard,

Is this just a UI issue (given that EVL already supports access to
multiple models)?

Cheers,
Dimitris

Hallvard Trætteberg wrote:
> On 13.09.10 12.51, Dimitris Kolovos wrote:
>> Fixed in the interim site.
>
> It worked, thanks!
>
> My students are working on their first assignment, where they must use
> Emfatic and HUTN for creating a model and sample data, and eol/evl for
> constraints. They're very grateful for the quick response :-)
>
> A quick comment on creating launch configurations for evl files: I would
> guess the usual case is validating a single model. Hence, a slightly
> different design, where the source and model are chosen on the main tab,
> and the other tab used for adding additional models, would make sense.
> What do you think?
>
> Hallvard
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #593864 is a reply to message #558591] Mon, 13 September 2010 17:35 Go to previous message
Hallvard Traetteberg is currently offline Hallvard Traetteberg
Messages: 594
Registered: July 2009
Location: Trondheim, Norway
Senior Member
On 13.09.10 17.37, Dimitris Kolovos wrote:
>
> Is this just a UI issue (given that EVL already supports access to
> multiple models)?

Yes, it's a simplification for the case where there is only one model,
based on the observation that my students find the current design a bit
confusing.

The existing Models tab can be kept as is, while the Source tab is
augmented (and renamed) with fields for setting/editing one (the first)
model, so the typical case becomes a bit simpler.

Hallvard
Re: Error when adding a model to a newly created launch configuration for an evl file [message #593879 is a reply to message #558622] Tue, 14 September 2010 12:48 Go to previous message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios Kolovos
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Hallvard,

Thanks for clarifying this! Could you please open an enhancement request
for this in the bugzilla?

https://bugs.eclipse.org/bugs/enter_bug.cgi?product=GMT& component=Epsilon

Cheers,
Dimitris

Hallvard Trætteberg wrote:
> On 13.09.10 17.37, Dimitris Kolovos wrote:
>>
>> Is this just a UI issue (given that EVL already supports access to
>> multiple models)?
>
> Yes, it's a simplification for the case where there is only one model,
> based on the observation that my students find the current design a bit
> confusing.
>
> The existing Models tab can be kept as is, while the Source tab is
> augmented (and renamed) with fields for setting/editing one (the first)
> model, so the typical case becomes a bit simpler.
>
> Hallvard
Previous Topic:Using the EmfModel class
Next Topic:Running the EGL example
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 30 15:55:21 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02271 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software