Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Eclipse Platform » CVS ext "Unknown response received from cvs server:"
CVS ext "Unknown response received from cvs server:" [message #334886] Fri, 06 March 2009 11:49 Go to next message
Dale  is currently offline Dale
Messages: 6
Registered: July 2009
Junior Member
I'm trying to build an Eclipse development workstation with old versions
of things (various external versions need to match-up), so I'm on Eclipse
3.2.1.

Although I'm able to check-out files from CVS via win-cvs, and am able to
execute command line:

H:\>cvs -d:ext:.@chv0ww13-ecmgt:/eComergent ls
Listing modules on server

CVSROOT
Release
...snip...

In Eclipse, I have created an "ext" connection method with parameters
{host} {user} (without the -l), but when I try to add a cvs repository in
Eclipse, I'm getting "Unknown response received from cvs server:" (nothing
else in the message - logging below).

From what I've been reading, and from my experience, these plugins tend to
be version sensitive, so:

Eclipse:
Installed from eclipse-SDK-3.2.1-win32.zip, 126,664,403 bytes
Version: 3.2.1
Build id: M20060921-0945

CVSNT:
Installed from WinCvs2_0_2-4.zip, 3,615,653 bytes
"cvs -version" says 2.0.51d

I have located these threads, but it is not resolved:
http://dev.eclipse.org/newslists/news.eclipse.platform/msg39 675.html
http://dev.eclipse.org/newslists/news.eclipse.platform/msg33 296.html

If it weren't for the last guy at this desk apparently getting this to
work, I probably wouldn't be trying this hard.

Below is the log from when I try to create the new repository.

--Dale--



Install location:
file:/c:/Program Files/eclipse/
Configuration file:
file:/c:/Program Files/eclipse/configuration/config.ini loaded
Configuration location:
file:/c:/Program Files/eclipse/configuration/
Framework located:
file:/c:/Program
Files/eclipse/plugins/org.eclipse.osgi_3.2.2.R32x_v20061101
jar
Framework classpath:
file:/c:/Program
Files/eclipse/plugins/org.eclipse.osgi_3.2.2.R32x_v20061101
jar
Splash location:
c:\Program
Files\eclipse\plugins\org.eclipse.platform_3.2.0.v20060601\s plash
bmp
runCommand:
<C:\program
files\eclipse\eclipse.exe><-name><Eclipse><-showsplash><600 ><c:\
Program
Files\eclipse\plugins\org.eclipse.platform_3.2.0.v20060601\s plash.bmp >
Debug options:
file:/C:/program files/eclipse/.options loaded
Time to load bundles: 0
Starting application: 641
Application Started: 3844
Valid-responses ok error M E Checked-in Valid-requests Template Set-sticky
MT Cl
ear-static-directory Module-expansion Set-static-directory Clear-sticky
New-entr
y Merged Removed Updated Remove-entry Update-existing Copy-file Created
Notified
Mod-time
valid-requests
Valid-responses ok error M E Checked-in Valid-requests Template Set-sticky
MT Cl
ear-static-directory Module-expansion Set-static-directory Clear-sticky
New-entr
y Merged Removed Updated Remove-entry Update-existing Copy-file Created
Notified
Mod-time
valid-requests

!SESSION 2009-03-06 10:52:17.624
-----------------------------------------------

eclipse.buildId=M20060921-0945
java.version=1.4.2_19
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86 -data
c:\goodrich\workspa
ce -debug -consolelog

!ENTRY org.eclipse.team.cvs.ui 4 0 2009-03-06 10:55:46.666
!MESSAGE Unknown response received from cvs server:
!STACK 1
org.eclipse.team.internal.ccvs.core.CVSException: Unknown response
received from
cvs server:
at
org.eclipse.team.internal.ccvs.core.client.Request.executeRe quest(Req
uest.java:222)
at
org.eclipse.team.internal.ccvs.core.client.ValidRequests.exe cute(Vali
dRequests.java:26)
at
org.eclipse.team.internal.ccvs.core.client.Session.open(Sess ion.java:
174)
at
org.eclipse.team.internal.ccvs.core.resources.RemoteFolderMe mberFetch
er.performUpdate(RemoteFolderMemberFetcher.java:97)
at
org.eclipse.team.internal.ccvs.ui.operations.FetchMembersOpe ration$In
ternalRemoteFolderMemberFetcher.performUpdate(FetchMembersOp eration.java:69)
at
org.eclipse.team.internal.ccvs.core.resources.RemoteFolderMe mberFetch
er.fetchMembers(RemoteFolderMemberFetcher.java:64)
at
org.eclipse.team.internal.ccvs.core.resources.RemoteFolderMe mberFetch
er.fetchMembers(RemoteFolderMemberFetcher.java:55)
at
org.eclipse.team.internal.ccvs.ui.operations.FetchMembersOpe ration.ex
ecute(FetchMembersOperation.java:107)
at
org.eclipse.team.internal.ccvs.ui.operations.CVSOperation.ru n(CVSOper
ation.java:81)
at
org.eclipse.team.internal.ccvs.ui.model.CVSTagElement.fetchD eferredCh
ildren(CVSTagElement.java:136)
at
org.eclipse.ui.progress.DeferredTreeContentManager$1.run(Def erredTree
ContentManager.java:207)
at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:58)
!SUBENTRY 1 org.eclipse.team.cvs.core 4 -4 2009-03-06 10:55:46.682
!MESSAGE Unknown response received from cvs server:
Valid-responses ok error M E Checked-in Valid-requests Template Set-sticky
MT Cl
ear-static-directory Module-expansion Set-static-directory Clear-sticky
New-entr
y Merged Removed Updated Remove-entry Update-existing Copy-file Created
Notified
Mod-time
valid-requests
Re: CVS ext "Unknown response received from cvs server:" [message #334897 is a reply to message #334886] Mon, 09 March 2009 07:20 Go to previous messageGo to next message
Tomasz Zarna is currently offline Tomasz Zarna
Messages: 164
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Dale,

Have you tried doing the same thing with a newer Eclipse build? Do you get
the same exception with it?
Re: CVS ext "Unknown response received from cvs server:" [message #335009 is a reply to message #334886] Mon, 16 March 2009 09:25 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: Jim.Cooper.sas.com

First thing I notice is the odd usage of the cvs root.

The format of the cvs root is :<connection method>:<repo owner>@<host
machine>:<path to repo>

Is your repository owner really named '.'?

Dale wrote:
> I'm trying to build an Eclipse development workstation with old versions
> of things (various external versions need to match-up), so I'm on
> Eclipse 3.2.1.
>
> Although I'm able to check-out files from CVS via win-cvs, and am able
> to execute command line:
>
> H:\>cvs -d:ext:.@chv0ww13-ecmgt:/eComergent ls
> Listing modules on server
>
> CVSROOT
> Release
> ..snip...
>
> In Eclipse, I have created an "ext" connection method with parameters
> {host} {user} (without the -l), but when I try to add a cvs repository
> in Eclipse, I'm getting "Unknown response received from cvs server:"
> (nothing else in the message - logging below).
>
> From what I've been reading, and from my experience, these plugins tend
> to be version sensitive, so:
>
> Eclipse:
> Installed from eclipse-SDK-3.2.1-win32.zip, 126,664,403 bytes
> Version: 3.2.1
> Build id: M20060921-0945
>
> CVSNT:
> Installed from WinCvs2_0_2-4.zip, 3,615,653 bytes
> "cvs -version" says 2.0.51d
>
> I have located these threads, but it is not resolved:
> http://dev.eclipse.org/newslists/news.eclipse.platform/msg39 675.html
> http://dev.eclipse.org/newslists/news.eclipse.platform/msg33 296.html
>
> If it weren't for the last guy at this desk apparently getting this to
> work, I probably wouldn't be trying this hard.
>
> Below is the log from when I try to create the new repository.
>
> --Dale--
>
>
>
> Install location:
> file:/c:/Program Files/eclipse/
> Configuration file:
> file:/c:/Program Files/eclipse/configuration/config.ini loaded
> Configuration location:
> file:/c:/Program Files/eclipse/configuration/
> Framework located:
> file:/c:/Program
> Files/eclipse/plugins/org.eclipse.osgi_3.2.2.R32x_v20061101
> jar
> Framework classpath:
> file:/c:/Program
> Files/eclipse/plugins/org.eclipse.osgi_3.2.2.R32x_v20061101
> jar
> Splash location:
> c:\Program
> Files\eclipse\plugins\org.eclipse.platform_3.2.0.v20060601\s plash
> bmp
> runCommand:
> <C:\program
> files\eclipse\eclipse.exe><-name><Eclipse><-showsplash><600 ><c:\
> Program
> Files\eclipse\plugins\org.eclipse.platform_3.2.0.v20060601\s plash.bmp >
> Debug options:
> file:/C:/program files/eclipse/.options loaded
> Time to load bundles: 0
> Starting application: 641
> Application Started: 3844
> Valid-responses ok error M E Checked-in Valid-requests Template
> Set-sticky MT Cl
> ear-static-directory Module-expansion Set-static-directory Clear-sticky
> New-entr
> y Merged Removed Updated Remove-entry Update-existing Copy-file Created
> Notified
> Mod-time
> valid-requests
> Valid-responses ok error M E Checked-in Valid-requests Template
> Set-sticky MT Cl
> ear-static-directory Module-expansion Set-static-directory Clear-sticky
> New-entr
> y Merged Removed Updated Remove-entry Update-existing Copy-file Created
> Notified
> Mod-time
> valid-requests
>
> !SESSION 2009-03-06 10:52:17.624
> -----------------------------------------------
>
> eclipse.buildId=M20060921-0945
> java.version=1.4.2_19
> java.vendor=Sun Microsystems Inc.
> BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
> Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86 -data
> c:\goodrich\workspa
> ce -debug -consolelog
>
> !ENTRY org.eclipse.team.cvs.ui 4 0 2009-03-06 10:55:46.666
> !MESSAGE Unknown response received from cvs server:
> !STACK 1
> org.eclipse.team.internal.ccvs.core.CVSException: Unknown response
> received from
> cvs server:
> at
> org.eclipse.team.internal.ccvs.core.client.Request.executeRe quest(Req
> uest.java:222)
> at
> org.eclipse.team.internal.ccvs.core.client.ValidRequests.exe cute(Vali
> dRequests.java:26)
> at
> org.eclipse.team.internal.ccvs.core.client.Session.open(Sess ion.java:
> 174)
> at
> org.eclipse.team.internal.ccvs.core.resources.RemoteFolderMe mberFetch
> er.performUpdate(RemoteFolderMemberFetcher.java:97)
> at
> org.eclipse.team.internal.ccvs.ui.operations.FetchMembersOpe ration$In
> ternalRemoteFolderMemberFetcher.performUpdate(FetchMembersOp eration.java:69)
>
> at
> org.eclipse.team.internal.ccvs.core.resources.RemoteFolderMe mberFetch
> er.fetchMembers(RemoteFolderMemberFetcher.java:64)
> at
> org.eclipse.team.internal.ccvs.core.resources.RemoteFolderMe mberFetch
> er.fetchMembers(RemoteFolderMemberFetcher.java:55)
> at
> org.eclipse.team.internal.ccvs.ui.operations.FetchMembersOpe ration.ex
> ecute(FetchMembersOperation.java:107)
> at
> org.eclipse.team.internal.ccvs.ui.operations.CVSOperation.ru n(CVSOper
> ation.java:81)
> at
> org.eclipse.team.internal.ccvs.ui.model.CVSTagElement.fetchD eferredCh
> ildren(CVSTagElement.java:136)
> at
> org.eclipse.ui.progress.DeferredTreeContentManager$1.run(Def erredTree
> ContentManager.java:207)
> at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:58)
> !SUBENTRY 1 org.eclipse.team.cvs.core 4 -4 2009-03-06 10:55:46.682
> !MESSAGE Unknown response received from cvs server:
> Valid-responses ok error M E Checked-in Valid-requests Template
> Set-sticky MT Cl
> ear-static-directory Module-expansion Set-static-directory Clear-sticky
> New-entr
> y Merged Removed Updated Remove-entry Update-existing Copy-file Created
> Notified
> Mod-time
> valid-requests
>
>
>
>
Re: CVS ext "Unknown response received from cvs server:" [message #689013 is a reply to message #335009] Sun, 26 June 2011 10:15 Go to previous messageGo to next message
jody.xha is currently offline jody.xha
Messages: 7
Registered: June 2011
Junior Member
Hi
warming up this topic... Smile

I just wanted to import a project from a cvs repository on the server.
I selected File | Import..., then opened "CVS and selected "Projects from CVS",
clicked "Next" and added the following data in the dialog:
Host: aim-cvs.uzh.ch
Repository path: /home/aim-cvs/jody/cvs
User: jody
Password: <my password>
Connection type: ext

Then clicked "Next" and entered "progs/laplace" under "Use specified module name".

When i then click "Next", i get a dialog saying "Unknown response received from cvs server:" and nothing else.

From my command line i can check out that project like this:
$ CVSROOT=:ext:jody@aim-cvs.uzh.ch:/home/aim-cvs/jody/cvs cvs co progs/laplace


I am working on gentoo linux 2.6.38-r6.

My cvs version is
$ cvs --version

Concurrent Versions System (CVS) 1.12.12 (client/server)

Copyright (C) 2005 Free Software Foundation, Inc.
(i emerged it with the USE flag "server")

My eclipse is version 3.5.1

Can anybody tell me how i can get this working?

Thank You
Jody
Re: CVS ext "Unknown response received from cvs server:" [message #689054 is a reply to message #689013] Sun, 26 June 2011 13:05 Go to previous messageGo to next message
jody.xha is currently offline jody.xha
Messages: 7
Registered: June 2011
Junior Member
Follow up:
for a short time there is some text visible above the progressbar
in the dialog "Checkout from CVS" when clicking on "Next" after
a module has been specified: "Looking for a remote meta file: Receiving server response"
Re: CVS ext "Unknown response received from cvs server:" [message #690821 is a reply to message #689054] Thu, 30 June 2011 05:18 Go to previous messageGo to next message
Tomasz Zarna is currently offline Tomasz Zarna
Messages: 164
Registered: July 2009
Senior Member
Have you noticed anything suspicious in CVS Console? There is an option on Team > CVS > Console that makes it pop up automatically, also check if 'Quietness level' on Team > CVS > Connection (tab) is set to 'Verbose'.

You're running 3.5.1, have you tried the same thing with Indigo (3.7)?
Re: CVS ext "Unknown response received from cvs server:" [message #691059 is a reply to message #690821] Thu, 30 June 2011 12:02 Go to previous message
jody.xha is currently offline jody.xha
Messages: 7
Registered: June 2011
Junior Member
Hi

The console showed only the same error message as the dialog did.

Meanwhile i have been experimenting a bit and found that i can
import a project with cvs if i choose "extssh" instead of "ext".

But now i am facing another problem: my imported project is not recognized as a C/C++-project (http://www.eclipse.org/forums/index.php/t/217129/)
Previous Topic:After CVS import no C++ settings in properties
Next Topic:MultiPage Editor : swapping Action ContributorClasses
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Aug 21 08:12:20 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02936 seconds