Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Language IDEs » PHP Development Tools (PDT) » Remote debugging .... what have I got wrong?(Thought I knew what Iw as doing but ...)
Remote debugging .... what have I got wrong? [message #1831658] Wed, 26 August 2020 08:20 Go to next message
Bernd Wechner is currently offline Bernd WechnerFriend
Messages: 14
Registered: May 2020
Junior Member
I had PDT working fine debugging locally. Now I want to debug a remote site. All good I thought.

On the remote site I installed xdebug, and turned it on. I have the Chrome addon for Xdebug and it's nice and green. I can start the site in Eclipse and it loads in Chromium which is nice. In the debug configuration I have set Break at First Line. BUt I get no break, so I drill down a litte, and I see on the Progress window in Eclipse alas it is stuck about 2/3 along the porgress bar on Launching: Waiting for Xdebug Session.

So clearly Xdebug on the server is not phoning home. So I put phpinfo() at top of the index.php that I'm debugging and it reveals:
xdebug.auto_trace	Off	Off
xdebug.cli_color	0	0
xdebug.collect_assignments	Off	Off
xdebug.collect_includes	On	On
xdebug.collect_params	0	0
xdebug.collect_return	Off	Off
xdebug.collect_vars	Off	Off
xdebug.coverage_enable	On	On
xdebug.default_enable	On	On
xdebug.dump.COOKIE	no value	no value
xdebug.dump.ENV	no value	no value
xdebug.dump.FILES	no value	no value
xdebug.dump.GET	no value	no value
xdebug.dump.POST	no value	no value
xdebug.dump.REQUEST	no value	no value
xdebug.dump.SERVER	no value	no value
xdebug.dump.SESSION	no value	no value
xdebug.dump_globals	On	On
xdebug.dump_once	On	On
xdebug.dump_undefined	Off	Off
xdebug.file_link_format	no value	no value
xdebug.filename_format	no value	no value
xdebug.force_display_errors	Off	Off
xdebug.force_error_reporting	0	0
xdebug.gc_stats_enable	Off	Off
xdebug.gc_stats_output_dir	/tmp	/tmp
xdebug.gc_stats_output_name	gcstats.%p	gcstats.%p
xdebug.halt_level	0	0
xdebug.idekey	no value	no value
xdebug.max_nesting_level	256	256
xdebug.max_stack_frames	-1	-1
xdebug.overload_var_dump	2	2
xdebug.profiler_append	Off	Off
xdebug.profiler_enable	Off	Off
xdebug.profiler_enable_trigger	Off	Off
xdebug.profiler_enable_trigger_value	no value	no value
xdebug.profiler_output_dir	/tmp	/tmp
xdebug.profiler_output_name	cachegrind.out.%p	cachegrind.out.%p
xdebug.remote_addr_header	no value	no value
xdebug.remote_autostart	Off	Off
xdebug.remote_connect_back	Off	Off
xdebug.remote_cookie_expire_time	3600	3600
xdebug.remote_enable	On	On
xdebug.remote_host	localhost	localhost
xdebug.remote_log	no value	no value
xdebug.remote_log_level	7	7
xdebug.remote_mode	req	req
xdebug.remote_port	9000	9000
xdebug.remote_timeout	200	200
xdebug.scream	Off	Off
xdebug.show_error_trace	Off	Off
xdebug.show_exception_trace	Off	Off
xdebug.show_local_vars	Off	Off
xdebug.show_mem_delta	Off	Off
xdebug.trace_enable_trigger	Off	Off
xdebug.trace_enable_trigger_value	no value	no value
xdebug.trace_format	0	0
xdebug.trace_options	0	0
xdebug.trace_output_dir	/tmp	/tmp
xdebug.trace_output_name	trace.%c	trace.%c
xdebug.var_display_max_children	128	128
xdebug.var_display_max_data	512	512
xdebug.var_display_max_depth	3	3


The key issue being xdebug.remote_host is probably wrong. I kind of thought Eclipse would pass that to the remote PHP server when it loads the page. My question I guess is, am I right in suspecting I should set this explicitly in php.ini to point back at my dev machine, and are there other settings awry?
Re: Remote debugging .... what have I got wrong? [message #1831660 is a reply to message #1831658] Wed, 26 August 2020 08:26 Go to previous message
Bernd Wechner is currently offline Bernd WechnerFriend
Messages: 14
Registered: May 2020
Junior Member
I should add that setting xdebug.remote_host=mydevbox.lan in php.ini on the remote server did the trick. But surprised me that I needed it.
Previous Topic:xdebug for Eclipse IDE PHP ver R 2020-06
Next Topic:Custom name for anoymous methods in outline view
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Apr 20 08:43:02 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01940 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top