Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Memory Analyzer » MAT doesn't respond to any mouse click on Mac OS
MAT doesn't respond to any mouse click on Mac OS [message #1779229] Thu, 04 January 2018 08:27 Go to next message
tram champloo is currently offline tram champlooFriend
Messages: 1
Registered: January 2018
Junior Member
OS version: 10.13.2 (17C88)
MAT version: 1.7

Clicking on mat doesn't get any response on UI.
Really cannot do nothing now.
Re: MAT doesn't respond to any mouse click on Mac OS [message #1779273 is a reply to message #1779229] Thu, 04 January 2018 16:43 Go to previous messageGo to next message
Chris Grindstaff is currently offline Chris GrindstaffFriend
Messages: 5
Registered: July 2009
Junior Member
I had the same issue and worked around it by replacing MAT's SWT version with a later one.

Grabbed this one

Then replaced MAT's, being careful to use the same name like so:
mv /Users/cgrinds/Downloads/swt-4.7.1a-cocoa-macosx-x86_64/swt.jar /Users/cgrinds/mat1.7.app/Contents/Eclipse/plugins/org.eclipse.swt.cocoa.macosx.x86_64_3.104.2.v20160212-1350.jar
Re: MAT doesn't respond to any mouse click on Mac OS [message #1780806 is a reply to message #1779229] Sat, 27 January 2018 22:13 Go to previous messageGo to next message
Kito Mann is currently offline Kito MannFriend
Messages: 1
Registered: January 2018
Junior Member
Thanks, Chris! This totally worked for me with macOS High Sierra.
Re: MAT doesn't respond to any mouse click on Mac OS [message #1780955 is a reply to message #1779273] Tue, 30 January 2018 12:02 Go to previous messageGo to next message
Zili Feng is currently offline Zili FengFriend
Messages: 1
Registered: January 2018
Junior Member
This didn't work for me. When I replaced my org.eclipse.swt_3.104.2.v20160212-1350.jar, it reports the following error on launch:

org.osgi.framework.BundleException: Error starting module.
....
....
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: org/eclipse/swt/SWTError
at java.lang.Class.getDeclaredConstructors0(Native Method)
at java.lang.Class.privateGetDeclaredConstructors(Class.java:2671)
at java.lang.Class.getConstructor0(Class.java:3075)
at java.lang.Class.newInstance(Class.java:412)
at org.eclipse.osgi.internal.framework.BundleContextImpl.loadBundleActivator(BundleContextImpl.java:755)
at org.eclipse.osgi.internal.framework.BundleContextImpl.start(BundleContextImpl.java:706)
at org.eclipse.osgi.internal.framework.EquinoxBundle.startWorker0(EquinoxBundle.java:941)
at org.eclipse.osgi.internal.framework.EquinoxBundle$EquinoxModule.startWorker(EquinoxBundle.java:318)
at org.eclipse.osgi.container.Module.doStart(Module.java:571)
... 42 more
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.eclipse.swt.SWTError cannot be found by org.eclipse.ui.workbench_3.107.1.v20160120-2131
at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClassInternal(BundleLoader.java:439)
at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClass(BundleLoader.java:352)
at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClass(BundleLoader.java:344)
at org.eclipse.osgi.internal.loader.ModuleClassLoader.loadClass(ModuleClassLoader.java:160)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357)

It seem that another package org.eclipse.ui.workbench_3.107.1.v20160120-2131.jar (which does exist in the same directory) is incompatible with this newer version of SWT.

Shall I replace the org.eclipse.ui.workbench with a new version too? Which version? Could you please give me some suggestion on how to find this out?

Thanks.
Re: MAT doesn't respond to any mouse click on Mac OS [message #1783656 is a reply to message #1780955] Thu, 15 March 2018 08:14 Go to previous messageGo to next message
Jeroen Idserda is currently offline Jeroen IdserdaFriend
Messages: 1
Registered: March 2018
Junior Member
Had the same error with the latest snapshot, workaround seems to work fine with the 1.7.0 release.
Re: MAT doesn't respond to any mouse click on Mac OS [message #1784073 is a reply to message #1783656] Thu, 22 March 2018 09:28 Go to previous messageGo to next message
Boris Terzic is currently offline Boris TerzicFriend
Messages: 1
Registered: March 2018
Junior Member
The workaround noted is correct in spirit but can't work in practice because the linked SWT jar file does not have an OSGi Bundle Manifest and while it contains that SWTError class it does not export that package.

I made this work by downloading a current Eclipse IDE for MacOS, taking the org.eclipse.swt.cocoa.macosx... jar from there and then copying that over the swt jar in the MAT installation.

That works for me.
Re: MAT doesn't respond to any mouse click on Mac OS [message #1785135 is a reply to message #1779273] Mon, 09 April 2018 21:42 Go to previous message
Jan Monterrubio is currently offline Jan MonterrubioFriend
Messages: 2
Registered: April 2018
Junior Member
Worked for me too, things are now clickable.

cp swt-4.7.1a-cocoa-macosx-x86_64/swt.jar  .
mv swt.jar mat.app/Contents/Eclipse/plugins/org.eclipse.swt.cocoa.macosx.x86_64_3.104.2.v20160212-1350.jar 
Previous Topic:Need Help in Launching MAT 1.7 on AIX 7.1
Next Topic:Can't use MAT on Mac High Sierra
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Sep 21 00:48:51 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01909 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top