Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Shortcuts don't work in Eclipse(How do I fix the shortcuts in Eclipse?)
Shortcuts don't work in Eclipse [message #1778106] Sun, 10 December 2017 13:20 Go to next message
Roger Jenkins is currently offline Roger JenkinsFriend
Messages: 1
Registered: December 2017
Junior Member
Hi there,

I am trying to use shortcuts in Eclipse but they don't work.
For example, if you press Alt+Down, then the line of code you are on is supposed to move one line down. But it doesn't work. Can someone help me and tell me how I can fix this?

The list of shortcuts can be seen in Eclipse if you select Window --> Preferences --> General --> Keys, but I don't know what I can do here to fix the shortcuts that are not working.

Oddly enough, other shortcuts do seem to work, such as copying (Ctrl+C) or pasting (Ctrl+V).

The Eclipse version I am using is: Oxygen, 1a Release (4.7.1a) and I am using JavaSE-1.7 as an execution environment JRE.

Thank you in advance!
Roger
Re: Shortcuts don't work in Eclipse [message #1778122 is a reply to message #1778106] Mon, 11 December 2017 04:10 Go to previous messageGo to next message
Nitin Dahyabhai is currently offline Nitin DahyabhaiFriend
Messages: 3595
Registered: July 2009
Senior Member

If some shortcuts work, but others don't, sort the table on the Keys preference page by Binding and check for duplicates. If there aren't duplicates, it could be that your operating system or windowing environment already use them.

Nitin Dahyabhai
Eclipse Web Tools Platform

[Updated on: Mon, 11 December 2017 04:16]

Report message to a moderator

Re: Shortcuts don't work in Eclipse [message #1801293 is a reply to message #1778106] Wed, 16 January 2019 08:53 Go to previous message
Jenny Ferry is currently offline Jenny FerryFriend
Messages: 1
Registered: January 2019
Junior Member
Hello,
I got the same problem.
To fix it, I had to disable graphic shortcuts and deleting the .metadata folder in my workbench.
After restarting eclipse all my personal changes of eclipse were gone (appearence & co.) and also the shortcut problems.

Good byte.

PS: I checked the eclipse key list, found no duplicates, also resetting it didn't solved the problem.
Previous Topic:Proxy error during startup
Next Topic:BIRT _ unable to view charts in Preview _ Create Exception Fail error
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Feb 23 14:46:00 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03890 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top