Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Jubula » Select entry by value doesn't work in 8.3 version
Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1743130] Mon, 12 September 2016 13:07 Go to next message
biks triks is currently offline biks triksFriend
Messages: 13
Registered: August 2012
Junior Member
Hello!

I have one problem with ,my test after upgrading to 8.3 version... I cannot use "Select entry by value" for my combo box component. I have two steps - one is to click in the component and the other one is to select the value from the same component. These steps are working in 8.0 version of Jubula. But now I get Execution Error: "java.util.Date cannot be cast to java.lang.String" for the second step. Does someone know how can I fix this error?
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1743211 is a reply to message #1743130] Tue, 13 September 2016 10:44 Go to previous messageGo to next message
Alexandra Schladebeck is currently offline Alexandra SchladebeckFriend
Messages: 1613
Registered: July 2009
Senior Member
Hi there,

this is ringing a bell, and I think we've fixed it. So there is a jar that can be switched to make it work, I think.
Let me forward this to the team.
Best regards,
Alex
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1743215 is a reply to message #1743211] Tue, 13 September 2016 10:53 Go to previous messageGo to next message
Marvin Mueller is currently offline Marvin MuellerFriend
Messages: 119
Registered: March 2012
Senior Member
This is indeed already fixed. The fix is attached at the bug, you must simply replace the jar in the plugins folder in your installation.
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=500207

All new versions will include the fix, so this must only be done for this specific version

Best regards
Marvin Mueller
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1743224 is a reply to message #1743215] Tue, 13 September 2016 11:46 Go to previous messageGo to next message
biks triks is currently offline biks triksFriend
Messages: 13
Registered: August 2012
Junior Member
Now it works! Thank you very much!

Best regards,
Biljana
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1743336 is a reply to message #1743224] Wed, 14 September 2016 13:19 Go to previous messageGo to next message
biks triks is currently offline biks triksFriend
Messages: 13
Registered: August 2012
Junior Member
Now, when I try to execute one of the tests, I get this error:

2016-09-14 15:14:45.131 [Connection.ReaderThread:Socket[addr=/127.0.0.1,port=50583,localport=60001]] ERROR o.e.j.c.internal.Communicator - caught exception from 'org.eclipse.jubula.autagent.commands.ConnectToAutCommand.execute()'
java.lang.NullPointerException: null
at org.eclipse.jubula.autagent.agent.AutAgent.sendConnectToClientMessage(AutAgent.java:710) ~[na:na]
at org.eclipse.jubula.autagent.commands.ConnectToAutCommand.execute(ConnectToAutCommand.java:46) ~[na:na]
at org.eclipse.jubula.communication.internal.Communicator$ConnectionListener.received(Communicator.java:920) ~[org.eclipse.jubula.communication_4.0.0.201607281404.jar:na]
at org.eclipse.jubula.communication.internal.connection.Connection.fireMessageReceived(Connection.java:402) [org.eclipse.jubula.communication_4.0.0.201607281404.jar:na]
at org.eclipse.jubula.communication.internal.connection.Connection.access$2(Connection.java:391) [org.eclipse.jubula.communication_4.0.0.201607281404.jar:na]
at org.eclipse.jubula.communication.internal.connection.Connection$ReaderThread.run(Connection.java:454) [org.eclipse.jubula.communication_4.0.0.201607281404.jar:na]

[Updated on: Wed, 14 September 2016 13:20]

Report message to a moderator

Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1743343 is a reply to message #1743336] Wed, 14 September 2016 13:50 Go to previous messageGo to next message
Alexandra Schladebeck is currently offline Alexandra SchladebeckFriend
Messages: 1613
Registered: July 2009
Senior Member
Hi there,

is this related to a combo box test? Can you show the HTML result report for the failing test step?

Thanks,
Alex
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1743420 is a reply to message #1743343] Thu, 15 September 2016 10:02 Go to previous messageGo to next message
biks triks is currently offline biks triksFriend
Messages: 13
Registered: August 2012
Junior Member
It is not related to a combo box test. This error occurs after a regular start of test execution. I connect to AUT agent, start AUT and get Login dialog of my application. When I try to start test execution, I get 7009 error (even AUT is running) and that NullPointerException.
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1743853 is a reply to message #1743420] Tue, 20 September 2016 09:16 Go to previous messageGo to next message
biks triks is currently offline biks triksFriend
Messages: 13
Registered: August 2012
Junior Member
Any help? Sad
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1743894 is a reply to message #1743853] Tue, 20 September 2016 12:46 Go to previous messageGo to next message
Alexandra Schladebeck is currently offline Alexandra SchladebeckFriend
Messages: 1613
Registered: July 2009
Senior Member
Could you show me the HTML result report?
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1743895 is a reply to message #1743894] Tue, 20 September 2016 12:48 Go to previous messageGo to next message
Alexandra Schladebeck is currently offline Alexandra SchladebeckFriend
Messages: 1613
Registered: July 2009
Senior Member
Ah wait, there probably won't be one. Apologies.

- DId this happen before you changed the Jar file for the combo box fix or only since the fix?
- Does it happen for every test you try to execute?
- Are you using the separate AUT Agent or the embedded AUT Agent?

Best regards,
Alex
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1743985 is a reply to message #1743895] Wed, 21 September 2016 09:54 Go to previous messageGo to next message
biks triks is currently offline biks triksFriend
Messages: 13
Registered: August 2012
Junior Member
I have two applications (Swing) and both are working in 8.0 version. But now, in 8.3 version, tests are working without problems for one application. But for the other one I cannot even start test execution. The only thing that I can do is to start AUT. Object mapping also doesn't work. Sad I've tried both versions of AUT agent. And I followed all your migration steps... But I cannot find a solution...
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1743993 is a reply to message #1743985] Wed, 21 September 2016 10:54 Go to previous messageGo to next message
Alexandra Schladebeck is currently offline Alexandra SchladebeckFriend
Messages: 1613
Registered: July 2009
Senior Member
I'm going to forward this onto the team, but first I could do with the following information:

- Did this happen before you changed the Jar file for the combo box fix or only since the fix?
- Have you changed anything in the application itself? (i.e can you test the exact same AUT from the 8.0 release that you can't test right now?)

Thanks,
Alex
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1744001 is a reply to message #1743993] Wed, 21 September 2016 11:55 Go to previous messageGo to next message
biks triks is currently offline biks triksFriend
Messages: 13
Registered: August 2012
Junior Member
It happend before I changed the jar. I didn't change anything in the application (I can test same aut in 8.0).
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1744034 is a reply to message #1744001] Wed, 21 September 2016 15:09 Go to previous messageGo to next message
biks triks is currently offline biks triksFriend
Messages: 13
Registered: August 2012
Junior Member
One small update... I've created one configuration file and added path to one exe file which is patching second exe file. In that case, when one exe file "calls" another exe, my test doesn't work.
Re: Select entry by value doesn't work in 8.3 version [message #1744343 is a reply to message #1744034] Mon, 26 September 2016 08:17 Go to previous message
Marcel Hein is currently offline Marcel HeinFriend
Messages: 12
Registered: February 2014
Junior Member
Hi,
could you explain what you mean with patching another exe? However, if you are starting two seperate processes under one AUT configuration, we might not consider the second process as the AUT. In that case it would not be possible to connect to this AUT.

Can you Change your AUT configuration, so that only the AUT process ist started?
Previous Topic:Store Column value of Tree Table
Next Topic:testexec on Linux: NullpointerExecption while starting AUT
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Nov 16 15:33:47 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02710 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top