Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » BIRT » Unable to connect to DB with deployed report
Unable to connect to DB with deployed report [message #901615] Mon, 13 August 2012 16:27 Go to next message
Roger B is currently offline Roger BFriend
Messages: 2
Registered: August 2012
Junior Member
Hello,
I am new to BIRT and the BIRT viewer and I am trying to figure out why this is not working. I have a report that works fine in my eclipse BIRT 4.20 environment. When I deploy to a linux/tomcat birt-viewer 4.20 and run the report, it doesn't work and I see this in the logs:
DriverConnectionBase.error.driverDefinitionNotFound: DriverDefn.org.eclipse.datatools.enablement.oracle.10.driverTemplate.Oracle Thin Driver. Using the driver properties defined in database profile instead.

Let me know if you have any ideas.
Thanks!
Re: Unable to connect to DB with deployed report [message #901636 is a reply to message #901615] Mon, 13 August 2012 17:21 Go to previous messageGo to next message
Jason Weathersby is currently offline Jason WeathersbyFriend
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

Roger

Did you copy the jdbc driver jar to the webviewer/web-inf/lib directory?
Also are you using the jdbc driver or did you use a connection
profile. If you are using a connection profile you will need to set an
additional variable:

If your reports use connection profiles supplied by the Data Tools
Platform project (DTP), you will need to add a system or environment
property that specifies a DTP workspace location. The genReport bat or
shell script files show an example of setting this variable. If you are
deploying these reports to the BIRT Viewer you will need to add the
system property or set the environment variable in your application
server. More details on this variable are available in the New and
Noteworthy for DTP version 1.9
http://wiki.eclipse.org/DTP_1.9_M7_New_and_Noteworthy

Jason

On 8/13/2012 12:27 PM, Roger B wrote:
> Hello,
> I am new to BIRT and the BIRT viewer and I am trying to figure out why
> this is not working. I have a report that works fine in my eclipse BIRT
> 4.20 environment. When I deploy to a linux/tomcat birt-viewer 4.20 and
> run the report, it doesn't work and I see this in the logs:
> DriverConnectionBase.error.driverDefinitionNotFound:
> DriverDefn.org.eclipse.datatools.enablement.oracle.10.driverTemplate.Oracle
> Thin Driver. Using the driver properties defined in database profile
> instead.
>
> Let me know if you have any ideas.
> Thanks!
Re: Unable to connect to DB with deployed report [message #901648 is a reply to message #901636] Mon, 13 August 2012 20:16 Go to previous messageGo to next message
Roger B is currently offline Roger BFriend
Messages: 2
Registered: August 2012
Junior Member
Jason,
Thanks for the reply. Yes, I just confirmed that I did copy the jdbc driver jar file to the WEB_INF/lib directory.
I don't believe I am using a connection profile, because when I go to "edit data source" the connection profile tab is empty. Just in case, I created the DTP workspace location property anyway, however, after restarting everything I am still getting the same error.
Thanks,
Roger
Re: Unable to connect to DB with deployed report [message #901650 is a reply to message #901648] Mon, 13 August 2012 21:00 Go to previous message
Jason Weathersby is currently offline Jason WeathersbyFriend
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

Roger

Can you post the report? BTW if you set the env var for the dtp
workspace, this has to be a directory that the tomcat service has
permission to write to.

Jason

On 8/13/2012 4:16 PM, Roger B wrote:
> Jason,
> Thanks for the reply. Yes, I just confirmed that I did copy the jdbc
> driver jar file to the WEB_INF/lib directory.
> I don't believe I am using a connection profile, because when I go to
> "edit data source" the connection profile tab is empty. Just in case, I
> created the DTP workspace location property anyway, however, after
> restarting everything I am still getting the same error.
> Thanks,
> Roger
>
Previous Topic:BIRT Engine cannot find ODA dataSource
Next Topic:Colours of dataseries in radarchart
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 20 17:24:43 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01642 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software