Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Sirius » 4 minute tutorial - empty diagram?(No men shown - no family either)
4 minute tutorial - empty diagram? [message #1404850] Wed, 06 August 2014 02:18 Go to next message
Ed Staub is currently offline Ed StaubFriend
Messages: 16
Registered: April 2011
Junior Member
I tried to follow the 4-minute tutorial video, but there were some missing steps. Now I'm trying to follow the wiki page, but am stuck at "Test the diagram - I get no ManNodes. I also tried adding a FamilyNode (domain class "basicFamily.Family", candidates "self", and still came up blank. Of course, I've checked for typos and other errors multiple times - but who knows.

All previous steps completed as described. Any idea what I might have missed?
Or how I might go about debugging this?
Re: 4 minute tutorial - empty diagram? [message #1404980 is a reply to message #1404850] Wed, 06 August 2014 09:39 Go to previous messageGo to next message
Pierre-Charles David is currently offline Pierre-Charles DavidFriend
Messages: 544
Registered: July 2009
Senior Member
Hi.

Le 06/08/2014 04:18, Ed Staub a écrit :
> I tried to follow the 4-minute tutorial video, but there were some
> missing steps. Now I'm trying to follow the wiki page, but am stuck at
> "https://wiki.eclipse.org/Sirius/Tutorials/4MinTutorial#Test_the_diagram
> - I get no ManNodes. I also tried adding a FamilyNode (domain class
> "basicFamily.Family", candidates "self", and still came up blank. Of
> course, I've checked for typos and other errors multiple times - but who
> knows.
>
> All previous steps completed as described. Any idea what I might have
> missed? Or how I might go about debugging this?

I just tried following the steps on a fresh Luna install with Sirius
1.0.0, and for me it works (at least up to the step you mention).

Attached is the .odesign file I get at this step of the tutorial. Does
it work if you replace yours with this? If it does, the files should be
small enough that you can identify the differences, and if you don't
understand why it fails, don't hesitate to ask here.

If even with this file it doesn't work for you, we'll need more details:
* Which exact version of Sirius are you using?
* Which method did you use to install it (marketplace or from the Luna
update-site), and more precisely which features did you install (Sirius
is split in several components, maybe one is missing in your install)?
* When you try to perform the problemtic step (creating a new diagram on
a family), what is the behavior you get? An empty diagram or an error?
Is there any error or warning in the error log (Window > Show view >
Error Log)?

Regards,
Pierre-Charles David


Pierre-Charles David - Obeo

Need training or professional services for Sirius?
http://www.obeodesigner.com/sirius
Re: 4 minute tutorial - empty diagram? [message #1405252 is a reply to message #1404980] Thu, 07 August 2014 00:00 Go to previous message
Ed Staub is currently offline Ed StaubFriend
Messages: 16
Registered: April 2011
Junior Member
Pierre-Charles,
Thanks very much; that cleared it up.
Though I'd checked for exactly this mistake in several places, I missed one "basicFamily".
I'm a habitual camel-caser!
-Ed
Previous Topic:Custom Layout for Containers
Next Topic:EMF Forms and Sirius 1.0
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Sep 24 03:19:14 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01539 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top