Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Sirius » Error in Activator.java(importation for AbstractUIPlugin and BundleContext)
Error in Activator.java [message #1404110] Tue, 29 July 2014 16:19 Go to next message
anne-Lise Courbis is currently offline anne-Lise CourbisFriend
Messages: 8
Registered: July 2014
Junior Member
Hi!

I have errors appearing in the Activator.java of my viewpoint specification project.
Erros are on AbstractUIPlugin and on BundleContext (cannot be resolved to a type).

Importations are the following:
import org.eclipse.sirius.business.api.componentization.ViewpointRegistry;
import org.eclipse.sirius.viewpoint.description.Viewpoint;
import org.eclipse.ui.plugin.AbstractUIPlugin;
import org.osgi.framework.BundleContext;

The consequence is that no display appears in the generated interface while all actions of the menu are OK (class instanciation etc.) Do you know how to fix this problem ?

Kind regards,

Anne-Lise
Re: Error in Activator.java [message #1404170 is a reply to message #1404110] Wed, 30 July 2014 08:15 Go to previous messageGo to next message
Florian Barbin is currently offline Florian BarbinFriend
Messages: 238
Registered: August 2010
Senior Member
Hi Anne-Lise,

Do you have any further informations in the “problems” view or a more
complete stack ?

Regards,

Florian

On 07/29/2014 06:45 PM, anne-Lise Courbis wrote:
> Hi!
>
> I have errors appearing in the Activator.java of my viewpoint
> specification project. Erros are on AbstractUIPlugin and on
> BundleContext (cannot be resolved to a type).
> Importations are the following:
> import org.eclipse.sirius.business.api.componentization.ViewpointRegistry;
> import org.eclipse.sirius.viewpoint.description.Viewpoint;
> import org.eclipse.ui.plugin.AbstractUIPlugin;
> import org.osgi.framework.BundleContext;
>
> The consequence is that no display appears in the generated interface
> while all actions of the menu are OK (class instanciation etc.) Do you
> know how to fix this problem ?
>
> Kind regards,
>
> Anne-Lise
Re: Error in Activator.java [message #1404202 is a reply to message #1404170] Wed, 30 July 2014 12:02 Go to previous messageGo to next message
anne-Lise Courbis is currently offline anne-Lise CourbisFriend
Messages: 8
Registered: July 2014
Junior Member
I cannot answer your question since, now, it is no more possible to run the environment.
The reported problem is :
'Lauching runtime' has encountered a problem.
Errors occurred during the build.
Errors running builder 'Plug-in Manifest Builder' on project 'fr.ema.IDCM.component'.
org/eclipse/pde/internal/build/IBuildPropertiesConstants

I didn't make any change in this part of the project... I tried to generate again model, edit and editor, whithout success.

I you have an idea to fix this problem, I could answer your question...

Regards,
Anne-Lise
Re: Error in Activator.java [message #1404237 is a reply to message #1404202] Wed, 30 July 2014 15:17 Go to previous messageGo to next message
Maxime Porhel is currently offline Maxime PorhelFriend
Messages: 482
Registered: July 2009
Location: Nantes, France
Senior Member
Hi Anne-Lise

Le 30/07/2014 14:02, anne-Lise Courbis a écrit :
> I cannot answer your question since, now, it is no more possible to run
> the environment.

Could check the Problems and Errors view of your development Eclipse
(not those of the runtime) to look for errors concerning your plugin ?

Could you also check the MANIFEST.MF of your Viewpoint specification
plugin and verify its dependencies ? The VSP creation wizard generates
it with the following dependencies:
org.eclipse.ui,
org.eclipse.core.runtime,
org.eclipse.sirius,
org.eclipse.sirius.common.acceleo.mtl


> The reported problem is :
> 'Lauching runtime' has encountered a problem. Errors occurred during the
> build.
> Errors running builder 'Plug-in Manifest Builder' on project
> 'fr.ema.IDCM.component'.
> org/eclipse/pde/internal/build/IBuildPropertiesConstants
>
> I didn't make any change in this part of the project... I tried to
> generate again model, edit and editor, whithout success.
>
> I you have an idea to fix this problem, I could answer your question...
>
> Regards,
> Anne-Lise

Regards,

Maxime


Maxime Porhel - Obeo

Need training or professional services for Sirius?
http://www.obeodesigner.com/sirius

Join the Sirius community at SiriusCon. Register for free: Nov. 9th Paris
http://www.siriuscon.org/
Re: Error in Activator.java [message #1404467 is a reply to message #1404110] Fri, 01 August 2014 14:25 Go to previous message
anne-Lise Courbis is currently offline anne-Lise CourbisFriend
Messages: 8
Registered: July 2014
Junior Member
I fixed the problem by importing my modeling project in a new virgin eclipse-luna environment. So, I didn't know what happened...
Thank for your support.

Kind regards,
Ane-Lise
Previous Topic:Problem with Bordered Nodes
Next Topic:Dynamic editor palette customization?
Goto Forum:
  


Current Time: Mon May 25 22:07:27 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02374 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top