Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Archived » BIRT » NullPointerException on chart with mouseover tooltip(NullPointerException on chart when adding mouseover tooltip to series)
NullPointerException on chart with mouseover tooltip [message #1028072] Wed, 27 March 2013 20:02 Go to next message
Eric Daly is currently offline Eric DalyFriend
Messages: 11
Registered: January 2013
Junior Member
Hi,
I'm getting a NullPointerException on a chart whenever I add anything to the mouseover tooltip text to the Value Series. It works fine on other reports, but for some reason this particular report doesn't like it.
This is BIRT 3.7.2, and I verified the only change to the report XML was the single line change from
<Triggers>
          <Condition>onmouseover</Condition>
          <Action>
            <Type>Show_Tooltip</Type>
            <Value xsi:type="attribute:TooltipValue">
              <Text></Text>
              <Delay>200</Delay>
            </Value>
          </Action>
        </Triggers>

to
line change from
<Triggers>
          <Condition>onmouseover</Condition>
          <Action>
            <Type>Show_Tooltip</Type>
            <Value xsi:type="attribute:TooltipValue">
              <Text>&quot;Example&quot;;</Text>
              <Delay>200</Delay>
            </Value>
          </Action>
        </Triggers>

Also it seemed odd to me that onmouseover was in its own <Triggers></Triggers> block, although there's a separate block above it for onclick which works fine. I tried manually moving the contents to the first <Triggers> block with no luck.

[Updated on: Wed, 27 March 2013 20:03]

Report message to a moderator

Re: NullPointerException on chart with mouseover tooltip [message #1029566 is a reply to message #1028072] Fri, 29 March 2013 21:44 Go to previous message
Michael Williams is currently offline Michael WilliamsFriend
Messages: 1925
Registered: July 2009
Senior Member

I'm not able to reproduce this error either and there doesn't appear to be anything wrong with the above XML. If you recreate the report or at least the chart from scratch, does the issue still happen?

Michael

Developer Evangelist, Silanis
Previous Topic:How to Use User Properties
Next Topic:read rptdocument outside birt report viewer
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Jul 21 14:51:12 GMT 2024

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03498 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top