Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Can't find clone button!?
Can't find clone button!? [message #986256] Mon, 19 November 2012 16:24 Go to next message
Lalilu Lelo is currently offline Lalilu LeloFriend
Messages: 54
Registered: October 2012
Member
Hello everyone!
My teacher has posted a tutorial on how to grab projects from git and build them in my PC.
In the video, he goes to file > import > git > projects from git, then he pastes the url and clicks clone...

In my screen however there is no clone or add buttons... Am i missing something here ???

Also I have a newer version than the one in the vid..
Re: Can't find clone button!? [message #986281 is a reply to message #986256] Mon, 19 November 2012 17:23 Go to previous messageGo to next message
Russell Bateman is currently offline Russell BatemanFriend
Messages: 3798
Registered: July 2009
Location: Provo, Utah, USA
Senior Member

On 11/19/2012 09:29 AM, george bakir wrote:
> Hello everyone!
> My teacher has posted a tutorial on how to grab projects from git and
> build them in my PC.
> In the video, he goes to file > import > git > projects from git, then
> he pastes the url and clicks clone...
>
> In my screen however there is no clone or add buttons... Am i missing
> something here ???
>
> Also I have a newer version than the one in the vid..
>

I would suggest either doing the clone from the command line or posting
in the Eclipse eGit forum for help.
Re: Can't find clone button!? [message #986332 is a reply to message #986281] Tue, 20 November 2012 04:36 Go to previous messageGo to next message
Nitin Dahyabhai is currently offline Nitin DahyabhaiFriend
Messages: 4044
Registered: July 2009
Senior Member

http://wiki.eclipse.org/EGit/User_Guide#Starting_from_existing_Git_Repositories (and some of what comes earlier on that page) should help.

Nitin Dahyabhai
Eclipse Web Tools Platform
Re: Can't find clone button!? [message #986715 is a reply to message #986256] Wed, 21 November 2012 12:33 Go to previous messageGo to next message
Lalilu Lelo is currently offline Lalilu LeloFriend
Messages: 54
Registered: October 2012
Member
You see the picture on the link you posted ?
I don't have add / clone buttons on my screen..

*I made a new post on egit.
Re: Can't find clone button!? [message #986741 is a reply to message #986715] Wed, 21 November 2012 13:59 Go to previous messageGo to next message
Russell Bateman is currently offline Russell BatemanFriend
Messages: 3798
Registered: July 2009
Location: Provo, Utah, USA
Senior Member

On 11/21/2012 05:33 AM, george bakir wrote:
> You see the picture on the link you posted ? I don't have add / clone
> buttons on my screen..
>
> *I made a new post on egit.

Do you get this dialog box, though? Have you installed the eGit
plug-ins? It will be helpful (yeah, do this in the eGit forum) for you
to include an image of what you're (not) seeing.

Best of luck,

Russ
Re: Can't find clone button!? [message #986769 is a reply to message #986256] Wed, 21 November 2012 15:13 Go to previous messageGo to next message
Lalilu Lelo is currently offline Lalilu LeloFriend
Messages: 54
Registered: October 2012
Member
Here's the picture
Re: Can't find clone button!? [message #986825 is a reply to message #986769] Wed, 21 November 2012 19:29 Go to previous messageGo to next message
David Wegener is currently offline David WegenerFriend
Messages: 1441
Registered: July 2009
Senior Member
On 11/21/2012 09:13 AM, george bakir wrote:
> Here's the picture
>
You are working with a newer version of Eclipse. The work flow is
slightly different. It clones repositories automatically when you
import from a URI. Select URI on the dialog you posted and click Next.
Fill in the repository information and click Next again. Select the
branches to clone. Click Next. Select the location where the repository
should be cloned. Click Next. Select Import existing projects. Click
Next. Select the projects to import and click Finish.
Re: Can't find clone button!? [message #986829 is a reply to message #986825] Wed, 21 November 2012 19:57 Go to previous messageGo to next message
Lalilu Lelo is currently offline Lalilu LeloFriend
Messages: 54
Registered: October 2012
Member
Hi and thanks for replying!

I think I have managed to clone it by following the process and ticking the existing (this time).
Ok, now I can see it all, navigate and make changes to the code but the build button is grayed out. When I go to compile it says there are no previous launches.

Any ideas ?

(My teacher isn't very helpfull and i don't know where to turn.. Little problems like these need to be solved in order for me to get on with my work. So I really appreciate for any help. )
Re: Can't find clone button!? [message #986853 is a reply to message #986829] Thu, 22 November 2012 04:11 Go to previous message
David Wegener is currently offline David WegenerFriend
Messages: 1441
Registered: July 2009
Senior Member
On 11/21/2012 01:57 PM, george bakir wrote:
> Hi and thanks for replying!
>
> I think I have managed to clone it by following the process and ticking
> the existing (this time).
> Ok, now I can see it all, navigate and make changes to the code but the
> build button is grayed out. When I go to compile it says there are no
> previous launches.
>
> Any ideas ?
>
> (My teacher isn't very helpfull and i don't know where to turn.. Little
> problems like these need to be solved in order for me to get on with my
> work. So I really appreciate for any help. )
I would suggest you go through the Tutorials in the Help provided by
Eclipse. The Java Development User Guide has a basic tutorial that goes
over the development process of using Eclipse.
Previous Topic:permeability models
Next Topic:Eclipse Plugin Development
Goto Forum:
  


Current Time: Fri May 07 08:15:41 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03235 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top