Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Remote Application Platform (RAP) » Deploy NLS Problem
Deploy NLS Problem [message #129022] Tue, 21 April 2009 07:34 Go to next message
May is currently offline MayFriend
Messages: 10
Registered: July 2009
Junior Member
Hi,
I've got a problem with the deployment of my rap-app on Tomcat. When I
start my app (a contact management application) on the integrated
jetty-server it works fine. The German and English languages are chosen
correctly. I also checked my manifest-configuration for building, export
and dependencies

When I deploy the app on tomcat as war-file it doesn't show up.
The OSGi consoloutput is as follows:
java.util.MissingResourceException: Can't find bundle for base name
de.mycompany.rap.messages, locale de_DE
at java.util.ResourceBundle.throwMissingResourceException(Unkno wn
Source)
at java.util.ResourceBundle.getBundleImpl(Unknown Source)
at java.util.ResourceBundle.getBundle(Unknown Source)
at org.eclipse.rwt.RWT$NLS.getISO8859_1Encoded(RWT.java:98)
at de.ipsways.rap.helper.Messages.get(Messages.java:63)
at
de.ipsways.rap.activator.ApplicationActionBarAdvisor.makeAct ions(Appl
icationActionBarAdvisor.java:65)
…

The "OSGi-ss-command" shows no unresolved constrains.
(When I replace the Message strings with hardcoded string it works fine at
tomcat as well)

I currently write my degree thesis (Dipomarbeit) about RAP and I would
really appreciate your help,

Konstantin May
Re: Deploy NLS Problem [message #129037 is a reply to message #129022] Tue, 21 April 2009 08:25 Go to previous messageGo to next message
Stefan   is currently offline Stefan Friend
Messages: 316
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

two ideas what might be wrong:
1. Do you use fragments to provide the missing language? If so, you
could check if this fragment is used during build time (feature.xml) and
is running (OSGi console).

2. Make sure that the property file is referenced in your
build.properties (bin.includes). You can also unpack the jar of your
deployed app and check if the resource file is there.

Regards,
Stefan.

May schrieb:
> Hi,
> I've got a problem with the deployment of my rap-app on Tomcat. When I
> start my app (a contact management application) on the integrated
> jetty-server it works fine. The German and English languages are chosen
> correctly. I also checked my manifest-configuration for building, export
> and dependencies
>
> When I deploy the app on tomcat as war-file it doesn't show up.
> The OSGi consoloutput is as follows:
> java.util.MissingResourceException: Can't find bundle for base name
> de.mycompany.rap.messages, locale de_DE
> at java.util.ResourceBundle.throwMissingResourceException(Unkno wn
> Source)
> at java.util.ResourceBundle.getBundleImpl(Unknown Source)
> at java.util.ResourceBundle.getBundle(Unknown Source)
> at org.eclipse.rwt.RWT$NLS.getISO8859_1Encoded(RWT.java:98)
> at de.ipsways.rap.helper.Messages.get(Messages.java:63)
> at
> de.ipsways.rap.activator.ApplicationActionBarAdvisor.makeAct ions(Appl
> icationActionBarAdvisor.java:65)
> �
>
> The "OSGi-ss-command" shows no unresolved constrains.
> (When I replace the Message strings with hardcoded string it works fine
> at tomcat as well)
>
> I currently write my degree thesis (Dipomarbeit) about RAP and I would
> really appreciate your help,
> Konstantin May
>
>
Re: Deploy NLS Problem [message #129050 is a reply to message #129022] Tue, 21 April 2009 09:18 Go to previous messageGo to next message
Sergey N. Yashin is currently offline Sergey N. YashinFriend
Messages: 44
Registered: July 2009
Member
Hi!

You need to put your bunle "de.mycompany.rap.messages_XX" in the
config.ini to the list of the osgi bunles, just put in the list like ",
de.mycompany.rap.messages_XX" and do not add "@start" postfix to the this
fragment.
Re: Deploy NLS Problem [message #129361 is a reply to message #129037] Wed, 22 April 2009 08:36 Go to previous message
May is currently offline MayFriend
Messages: 10
Registered: July 2009
Junior Member
Thanks for your help,

I finally found out that I have used "de.mycompany.rap.messages.Messages"
instead of "de.mycompany.rap.messages.messages" in the Message class.
On Jetty this doesen't matter, but on tomcat...

Changing to lower case does the trick ;-)
Previous Topic:TableTree support?
Next Topic:Suuport for tabbed properties view?
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Mar 29 08:02:12 GMT 2023

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02371 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top