Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Archived » M2M (model-to-model transformation) » Broken Links within RSM Diagrams to regenerated Models(regenerated models get always new xmi:id's that cause broken links in RSM diagrams.)
Broken Links within RSM Diagrams to regenerated Models [message #628128] Thu, 23 September 2010 09:22 Go to next message
Philipp Weber is currently offline Philipp WeberFriend
Messages: 2
Registered: September 2010
Junior Member
Hello everybody

I'm quite new to oAW/MWE and try to point out a problem I was faced with recently:

I'm using Xtend for M2M generation. The generated models will be used further for M2T AND for documentation purposes in a SAD (software architecture document). I'm using RSM (rational sofware modeler) to develop the SADs. The generated models are presented in diagrams.

Problem:
The links to the models (emx files) are not stable when the model itself is regenerated. The reason: xmi:id's are always regenerated so the diagram's references to the entities (linked with xmi:id's) are broken if you regenerate your models!

Question:
Is there a way to force Xtend to generate the xmi:id's always in the same manner? To make sure that each entity gets the same xmi:id as in the last generation run? Therefore my diagrams would not have broken links and the MDSD chain would be complete.

Thank you for your advices, I hope I could explain the problem properly.

Regards, PHil
Re: Broken Links within RSM Diagrams to regenerated Models [message #628577 is a reply to message #628128] Thu, 23 September 2010 13:04 Go to previous messageGo to next message
Vincent MAHE is currently offline Vincent MAHEFriend
Messages: 129
Registered: July 2009
Senior Member
Le 23/09/2010 11:22, Philipp Weber a écrit :
> Hello everybody
>
> I'm quite new to oAW/MWE and try to point out a problem I was faced with
> recently:
> I'm using Xtend for M2M generation. The generated models will be used
> further for M2T AND for documentation purposes in a SAD (software
> architecture document). I'm using RSM (rational sofware modeler) to
> develop the SADs. The generated models are presented in diagrams.
> Problem: The links to the models (emx files) are not stable when the
> model itself is regenerated. The reason: xmi:id's are always regenerated
> so the diagram's references to the entities (linked with xmi:id's) are
> broken if you regenerate your models!
>
> Question:
> Is there a way to force Xtend to generate the xmi:id's always in the
> same manner? To make sure that each entity gets the same xmi:id as in
> the last generation run? Therefore my diagrams would not have broken
> links and the MDSD chain would be complete.
> Thank you for your advices, I hope I could explain the problem properly.
> Regards, PHil
>

I am not familiar with oAW and RSM, but you can search if a parameter
exists in order to generate with a fully qualified name as ID (ie
replace a number rank by the package.subpackage.calss name).
--
Cordialement

Vincent MAHÉ

Ingénieur Expert - Projet IDM++ - Équipe AtlanMod
École des Mines de Nantes
La Chantrerie - 4, rue Alfred Kastler
B.P. 20722 - F-44307 NANTES Cedex 3
Tel: (33)2 51 85 81 00
Re: Broken Links within RSM Diagrams to regenerated Models [message #628657 is a reply to message #628577] Thu, 23 September 2010 15:00 Go to previous messageGo to next message
Philipp Weber is currently offline Philipp WeberFriend
Messages: 2
Registered: September 2010
Junior Member
Bonjour Vincent!

Merci beaucoup pour ton message. Wink

Can you explain where I can "switch" the way of ID-generation from this standard identifier e.g. "xmi:id="_ExoIx8WQEd-cM66Qq7KqLg" to the fully classified class name?

Can I make this in the workflow files (.mwe) or do I need to code some java?

Cordialement, Philipp

Re: Broken Links within RSM Diagrams to regenerated Models [message #628663 is a reply to message #628657] Thu, 23 September 2010 15:15 Go to previous message
Vincent MAHE is currently offline Vincent MAHEFriend
Messages: 129
Registered: July 2009
Senior Member
Le 23/09/2010 17:00, Philipp Weber a écrit :
> Bonjour Vincent!
> Merci beaucoup pour ton message. ;)
> Can you explain where I can "switch" the way of ID-generation from this
> standard identifier e.g. "xmi:id="_ExoIx8WQEd-cM66Qq7KqLg" to the fully
> classified class name?
> Can I make this in the workflow files (.mwe) or do I need to code some
> java?
> Cordialement, Philipp
>
>

I do not know oAW and other tools you use so you may explore their
preferences and/or documentation :-(
--
Cordialement

Vincent MAHÉ

Ingénieur Expert - Projet IDM++ - Équipe AtlanMod
École des Mines de Nantes
La Chantrerie - 4, rue Alfred Kastler
B.P. 20722 - F-44307 NANTES Cedex 3
Tel: (33)2 51 85 81 00
Previous Topic:[QVTo] How to correctly reference other qvto files in an import
Next Topic:[QVTo] Copy UML with Profiles
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 17 12:15:16 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02204 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top