Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Plugin Development Environment (PDE) » Keep having the ClassNotFoundException with RCP product launch
Keep having the ClassNotFoundException with RCP product launch [message #35372] Tue, 02 December 2008 23:49 Go to next message
Frank Du is currently offline Frank DuFriend
Messages: 91
Registered: July 2009
Member
Hi, All,

I have a RCP project. It's feature-based. When trying to launch the
program, I keep getting the following error messages. Any idea what's
going on? It is really frustrating that featured-based RCP product has so
many errors.

Thanks so much,
Frank



Error
Tue Dec 02 18:46:03 EST 2008
Exception launching the Eclipse Platform:

java.lang.ClassNotFoundException:
org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java: 546)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:504)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1236)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1212)
Re: Keep having the ClassNotFoundException with RCP product launch [message #35546 is a reply to message #35372] Wed, 03 December 2008 20:08 Go to previous message
Andrew Niefer is currently offline Andrew NieferFriend
Messages: 990
Registered: July 2009
Senior Member
The feature based product will only include bundles that are in the set
of included features. (It will not include required items).

In this exception, it looks like your product might be missing the
org.eclipse.osgi bundle.

Frank Du wrote:
> Hi, All,
>
> I have a RCP project. It's feature-based. When trying to launch the
> program, I keep getting the following error messages. Any idea what's
> going on? It is really frustrating that featured-based RCP product has
> so many errors.
>
> Thanks so much,
> Frank
>
>
>
> Error
> Tue Dec 02 18:46:03 EST 2008
> Exception launching the Eclipse Platform:
>
> java.lang.ClassNotFoundException:
> org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter
> at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
> at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
> at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
> at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
> at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java: 546)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:504)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1236)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1212)
>
>
>
>
Re: Keep having the ClassNotFoundException with RCP product launch [message #586336 is a reply to message #35372] Wed, 03 December 2008 20:08 Go to previous message
Andrew Niefer is currently offline Andrew NieferFriend
Messages: 990
Registered: July 2009
Senior Member
The feature based product will only include bundles that are in the set
of included features. (It will not include required items).

In this exception, it looks like your product might be missing the
org.eclipse.osgi bundle.

Frank Du wrote:
> Hi, All,
>
> I have a RCP project. It's feature-based. When trying to launch the
> program, I keep getting the following error messages. Any idea what's
> going on? It is really frustrating that featured-based RCP product has
> so many errors.
>
> Thanks so much,
> Frank
>
>
>
> Error
> Tue Dec 02 18:46:03 EST 2008
> Exception launching the Eclipse Platform:
>
> java.lang.ClassNotFoundException:
> org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter
> at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
> at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
> at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
> at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
> at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java: 546)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:504)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1236)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1212)
>
>
>
>
Previous Topic:Plugin Performance Troubleshooting Help
Next Topic:Plugin Performance Troubleshooting Help
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Sep 27 20:14:54 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02125 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top