Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Eclipse Platform » Build from source problem(Could not resolve dependencies for project)
Build from source problem [message #1840261] Sat, 10 April 2021 12:46 Go to next message
Kirill Kotovich is currently offline Kirill KotovichFriend
Messages: 2
Registered: March 2021
Junior Member
Hello!
I wanted to build the Eclipse platform from the source codes for this manual: https://wiki.eclipse.org/Platform-releng/Platform_Build. Started building by checking dependencies (mvn -X clean validate) and got the following error:

........
........
........

[DEBUG] =======================================================================
[DEBUG] Could not find metadata org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi:3.16.300-SNAPSHOT/maven-metadata.xml in local (/home/main/.m2/repository)
[DEBUG] Dependency collection stats: {ConflictMarker.analyzeTime=78713, ConflictMarker.markTime=61270, ConflictMarker.nodeCount=2, ConflictIdSorter.graphTime=24137, ConflictIdSorter.topsortTime=40652, ConflictIdSorter.conflictIdCount=1, ConflictIdSorter.conflictIdCycleCount=0, ConflictResolver.totalTime=1380744, ConflictResolver.conflictItemCount=1, DefaultDependencyCollector.collectTime=5510133, DefaultDependencyCollector.transformTime=1819431}
[DEBUG] org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi.util:eclipse-plugin:3.6.0-SNAPSHOT
[DEBUG]    org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi:jar:3.16.300-SNAPSHOT:provided
[DEBUG] Could not find metadata org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi:3.16.300-SNAPSHOT/maven-metadata.xml in local (/home/main/.m2/repository)
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Reactor Summary:
[INFO]
[INFO] eclipse-platform-parent 4.20.0-SNAPSHOT ............ SUCCESS [  4.167 s]
[INFO] eclipse-sdk-prereqs 4.20.0-SNAPSHOT ................ SUCCESS [  0.371 s]
[INFO] eclipse jdt 4.20.0-SNAPSHOT ........................ SUCCESS [  0.362 s]
[INFO] rt.equinox.framework 4.20.0-SNAPSHOT ............... SUCCESS [  0.370 s]
[INFO] org.eclipse.osgi 3.16.300-SNAPSHOT ................. SUCCESS [ 11.336 s]
[INFO] org.eclipse.osgi.util 3.6.0-SNAPSHOT ............... FAILURE [  0.295 s]
[INFO] org.eclipse.osgi.services 3.10.100-SNAPSHOT ........ SKIPPED
[INFO] rt.equinox.bundles 4.20.0-SNAPSHOT ................. SKIPPED
[INFO] org.eclipse.equinox.common 3.14.100-SNAPSHOT ....... SKIPPED

........
........
........

[ERROR] Failed to execute goal on project org.eclipse.osgi.util: Could not resolve dependencies for project org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi.util:eclipse-plugin:3.6.0-SNAPSHOT: Could not find artifact org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi:jar:3.16.300-SNAPSHOT -> [Help 1]
org.apache.maven.lifecycle.LifecycleExecutionException: Failed to execute goal on project org.eclipse.osgi.util: Could not resolve dependencies for project org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi.util:eclipse-plugin:3.6.0-SNAPSHOT: Could not find artifact org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi:jar:3.16.300-SNAPSHOT

........
........
........

I post the logs and pom.xml from the root

Thanks for attention!
  • Attachment: logs.txt
    (Size: 5.56MB, Downloaded 109 times)
  • Attachment: pom.xml
    (Size: 2.38KB, Downloaded 109 times)
Re: Build from source problem [message #1840280 is a reply to message #1840261] Sun, 11 April 2021 11:35 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 33163
Registered: July 2009
Senior Member
This is a pretty detailed question. It might be better to ask on the https://accounts.eclipse.org/mailing-list/platform-dev mailing list because that's were all the developers are. You might also offer to update the wiki based on your experience getting this actually working from the wiki's current instructions...

Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Re: Build from source problem [message #1844600 is a reply to message #1840280] Fri, 17 September 2021 09:45 Go to previous messageGo to next message
Ingo Kappler is currently offline Ingo KapplerFriend
Messages: 10
Registered: June 2021
Junior Member
Hello!
was there a solution to this? I am having a similar issue.

[DEBUG] Could not find metadata org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi:3.16.200-SNAPSHOT/maven-metadata.xml in local (C:\Users\user\.m2\repository)


Long:
[INFO] ---------------< org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi.util >---------------
[INFO] Building org.eclipse.osgi.util 3.6.0-SNAPSHOT                   [60/501]
[INFO] ---------------------------[ eclipse-plugin ]---------------------------
[DEBUG] Resolving plugin prefix dependency from [org.apache.maven.plugins, org.codehaus.mojo]
[DEBUG] Resolved plugin prefix dependency to org.apache.maven.plugins:maven-dependency-plugin from POM org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi.util:eclipse-plugin:3.6.0-SNAPSHOT
[DEBUG] Lifecycle default -> [validate, initialize, generate-sources, process-sources, generate-resources, process-resources, compile, process-classes, generate-test-sources, process-test-sources, generate-test-resources, process-test-resources, test-compile, process-test-classes, test, prepare-package, package, pre-integration-test, integration-test, post-integration-test, verify, install, deploy]
[DEBUG] Lifecycle clean -> [pre-clean, clean, post-clean]
[DEBUG] Lifecycle site -> [pre-site, site, post-site, site-deploy]
[DEBUG] === PROJECT BUILD PLAN ================================================
[DEBUG] Project:       org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi.util:3.6.0-SNAPSHOT
[DEBUG] Dependencies (collect): []
[DEBUG] Dependencies (resolve): [test]
[DEBUG] Repositories (dependencies): [eclipse (https://download.eclipse.org/eclipse/updates/4.19/R-4.19-202103031800/, p2, disa-bled), central (https://repo.maven.apache.org/maven2, default, releases)]
[DEBUG] Repositories (plugins)     : [tycho-snapshots (https://repo.eclipse.org/content/repositories/tycho-snapshots/, default, releas-es+snapshots), cbi-jdt (https://repo.eclipse.org/content/repositories/eclipse-staging/, default, releases+snapshots), cbi-snapshots (https://repo.eclipse.org/content/repositories/cbi-snapshots/, default, releas-es+snapshots), cbi-releases (https://repo.eclipse.org/content/repositories/cbi-releases/, default, releases+snapshots), eclipse (https://repo.eclipse.org/content/repositories/cbi/, default, releases+snapshots), central (https://repo.maven.apache.org/maven2, default, releases)]
[DEBUG] -----------------------------------------------------------------------
[DEBUG] Goal:          org.apache.maven.plugins:maven-dependency-plugin:2.8:tree (de-fault-cli)
[DEBUG] Style:         Regular
[DEBUG] Configuration: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
  <appendOutput default-value="false">${appendOutput}</appendOutput>
  <excludes>${excludes}</excludes>
  <includes>${includes}</includes>
  <localRepository default-value="${localRepository}"/>
  <output>${output}</output>
  <outputFile>${outputFile}</outputFile>
  <outputType default-value="text">${outputType}</outputType>
  <scope>${scope}</scope>
  <skip default-value="false">${skip}</skip>
  <tokens default-value="standard">${tokens}</tokens>
  <verbose default-value="false">${verbose}</verbose>
  <project default-value="${project}"/>
</configuration>
[DEBUG] =======================================================================
[DEBUG] Could not find metadata org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi:3.16.200-SNAPSHOT/maven-metadata.xml in local (C:\Users\user\.m2\repository)
[DEBUG] Dependency collection stats {ConflictMarker.analyzeTime=11101, ConflictMark-er.markTime=8700, ConflictMarker.nodeCount=2, ConflictIdSorter.graphTime=3900, Con-flictIdSorter.topsortTime=8400, ConflictIdSorter.conflictIdCount=1, ConflictIdSort-er.conflictIdCycleCount=0, ConflictResolver.totalTime=91400, ConflictResolv-er.conflictItemCount=1, DefaultDependencyCollector.collectTime=1519601, DefaultDepend-encyCollector.transformTime=147199}
[DEBUG] org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi.util:eclipse-plugin:3.6.0-SNAPSHOT
[DEBUG]    org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi:jar:3.16.200-SNAPSHOT:provided
[DEBUG] Could not find metadata org.eclipse.osgi:org.eclipse.osgi:3.16.200-SNAPSHOT/maven-metadata.xml in local (C:\Users\user\.m2\repository)
[INFO]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Skipping org.eclipse.equinox.common
[INFO] This project has been banned from the build due to previous failures.
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
Re: Build from source problem [message #1844628 is a reply to message #1844600] Sat, 18 September 2021 13:22 Go to previous message
Rolf Theunissen is currently offline Rolf TheunissenFriend
Messages: 260
Registered: April 2012
Senior Member
The question was asked and discussed lengthily on platform-dev: https://www.eclipse.org/lists/platform-dev/msg02887.html
Previous Topic:Building with -Dnative=win32.win32.x86_64 fails
Next Topic:Buidling official Eclipse releases
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Jun 17 16:13:00 GMT 2024

Powered by FUDForum. Page generated in 0.13589 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top