Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » How best to paste images into Eclipse forum posts?
How best to paste images into Eclipse forum posts? [message #1837579] Tue, 02 February 2021 17:04 Go to next message
David M. Karr is currently offline David M. KarrFriend
Messages: 731
Registered: July 2009
Senior Member
As the Eclipse forum doesn't appear to allow direct pasting of images, like StackOverflow, what is the most effective way to put images into forum posts? I can see that existing images in posts have urls that point into the eclipse forum, so there must be a way to do it. The "Insert an Image" action just presents a text field to enter a URL.

[Updated on: Tue, 02 February 2021 17:26]

Report message to a moderator

Re: How best to paste images into Eclipse forum posts? [message #1837581 is a reply to message #1837579] Tue, 02 February 2021 19:00 Go to previous messageGo to next message
Nitin Dahyabhai is currently offline Nitin DahyabhaiFriend
Messages: 4112
Registered: July 2009
Senior Member

Once you Upload an image (not just choose it), the attachment appears in a table that offers you a link to insert it into the message body.
index.php/fa/39890/0/
  • Attachment: IMG_0125.JPG
    (Size: 90.84KB, Downloaded 127 times)


Nitin Dahyabhai
Eclipse Web Tools Platform

[Updated on: Tue, 02 February 2021 21:46]

Report message to a moderator

Re: How best to paste images into Eclipse forum posts? [message #1837582 is a reply to message #1837581] Tue, 02 February 2021 19:20 Go to previous messageGo to next message
David M. Karr is currently offline David M. KarrFriend
Messages: 731
Registered: July 2009
Senior Member
The key part is "Upload an image". How do you do that?
Re: How best to paste images into Eclipse forum posts? [message #1837585 is a reply to message #1837582] Tue, 02 February 2021 19:23 Go to previous messageGo to next message
David M. Karr is currently offline David M. KarrFriend
Messages: 731
Registered: July 2009
Senior Member
Ah, you have to store the image in a file, and then use "Upload file"?
Re: How best to paste images into Eclipse forum posts? [message #1837590 is a reply to message #1837585] Tue, 02 February 2021 21:25 Go to previous messageGo to next message
David M. Karr is currently offline David M. KarrFriend
Messages: 731
Registered: July 2009
Senior Member
I cannot get this to work. I saved all the images I want to paste into separate files, and then I uploaded the first one with "Upload file". It now shows up in the "File attachments", and there's a link labeled "Insert image into message body". I put the cursor in the text where I want the image, and then clicked this link. It inserted "index.php/fa/39892/0/". I then went to "Preview" to see what it looks like, and that is literally what it shows: "index.php/fa/39892/0/". No image. I would assume that preview is supposed to preview what it's actually supposed to look like when posted.
Re: How best to paste images into Eclipse forum posts? [message #1837592 is a reply to message #1837590] Tue, 02 February 2021 21:44 Go to previous messageGo to next message
Nitin Dahyabhai is currently offline Nitin DahyabhaiFriend
Messages: 4112
Registered: July 2009
Senior Member

I don't think I did a preview, otherwise I would have noticed how large the image ended up being.

Nitin Dahyabhai
Eclipse Web Tools Platform
Re: How best to paste images into Eclipse forum posts? [message #1837594 is a reply to message #1837592] Tue, 02 February 2021 22:30 Go to previous message
David M. Karr is currently offline David M. KarrFriend
Messages: 731
Registered: July 2009
Senior Member
I finally got it all done, but this was a real pain in the b*tt. This is exacerbated by the fact that I didn't notice that MS Paint doesn't automatically crop to the image boundaries, and also that the file upload component running in the forum keeps the image files open, which resulted in me having to manually disconnect those file handles so I could edit the files in MS Paint.
Previous Topic:Eclipse does not add string correctly or bug?
Next Topic:Trouble installing
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Sep 22 00:45:44 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03481 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top