Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » 4DIAC - Framework for Distributed Industrial Automation and Control » Open62541 server failed to start(OPC UA server does not start properly due to changes of ID and function block types)
Open62541 server failed to start [message #1834033] Fri, 30 October 2020 14:23 Go to next message
Tuojian Lyu is currently offline Tuojian LyuFriend
Messages: 4
Registered: October 2020
Junior Member
I followed the tutorial to create the forte with open62541 on windows10 using mingw64. Everything is good until I tried the 4idac OPC UA examples in the tutorial. The OPC UA server did not start after deployment.
After troubleshooting with the post, I noticed there are some changes to the ID format (semicolon should be added), and function block types (CLIENT_1_0 should replace SUBSCRIBE or PUBLISH function blocks).
And the TCP socket seems not to work properly. The forte logs can be found in the link below.
I need help with:
Q1: how to customize the CLIENT_2_1 type function blocks to CLIETN_1_0?
Q2: how to fix the TCP socket failure?
Q3: how to get updated and correct examples for the open62541 in 4diac?
Re: Open62541 server failed to start [message #1834060 is a reply to message #1834033] Sat, 31 October 2020 19:21 Go to previous messageGo to next message
Alois Zoitl is currently offline Alois ZoitlFriend
Messages: 1224
Registered: January 2014
Senior Member
Hi,

Jose updated the documentation for the 1.13.0 release [1]. There you should find all the information you need. The Client function block is used for using an OPC UA client integrated in FORTE to communicate with a remote OPC UA server. Given the start of your post I don't think that is what you want to do.

Regarding your Q2: please have a look on that post [2].

I hope this helps.

[1] https://www.eclipse.org/4diac/en_help.php?helppage=html/communication/opc_ua_version1.html
[2] https://www.eclipse.org/forums/index.php/t/1105569/
Re: Open62541 server failed to start [message #1834082 is a reply to message #1834060] Mon, 02 November 2020 08:05 Go to previous messageGo to next message
Tuojian Lyu is currently offline Tuojian LyuFriend
Messages: 4
Registered: October 2020
Junior Member
Thank you, Alois. The OPC UA server issue is solved now.
Re: Open62541 server failed to start [message #1834090 is a reply to message #1834082] Mon, 02 November 2020 12:05 Go to previous message
Alois Zoitl is currently offline Alois ZoitlFriend
Messages: 1224
Registered: January 2014
Senior Member
You are welcome, Tuojian! Great to hear that!
Previous Topic:Run 4diac as super user
Next Topic:Cannot find FORTE_TestStruct.cpp for struct data types
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Jun 12 12:34:16 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02058 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top