Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Oomph » Error installing 2019-6
Error installing 2019-6 [message #1808267] Thu, 20 June 2019 19:15 Go to next message
Vlad Dumitrescu is currently offline Vlad DumitrescuFriend
Messages: 430
Registered: July 2009
Location: Gothenburg
Senior Member
Hi!

On one of my machines, when I try to install 2019-6, I get an error like below. I tried to clean up the p2 pool and everything, but it's still the same. I hope someone can give me a hint about what is wrong.

I am installing a plain "for commiters" profile.

best regards,
Vlad

ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=10053 Cannot complete the install because one or more required items could not be found.
  at org.eclipse.oomph.util.OomphPlugin.coreException(OomphPlugin.java:280)
  at org.eclipse.oomph.p2.internal.core.ProfileTransactionImpl.resolve(ProfileTransactionImpl.java:425)
  at org.eclipse.oomph.p2.internal.core.ProfileTransactionImpl.commit(ProfileTransactionImpl.java:337)
  at org.eclipse.oomph.setup.p2.impl.P2TaskImpl.perform(P2TaskImpl.java:751)
  at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.doPerformNeededSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:3824)
  at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.performNeededSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:3752)
  at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.performTriggeredSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:3733)
  at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.perform(SetupTaskPerformer.java:3626)
  at org.eclipse.oomph.setup.ui.wizards.ProgressPage$9.run(ProgressPage.java:575)
  at org.eclipse.oomph.setup.ui.wizards.ProgressPage$11$1.run(ProgressPage.java:701)
  at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:63)
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 Software being installed: artificial_root 1.0.0.v1561056549272
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 Missing requirement: Eclipse IDE for Eclipse Committers 4.12.0.20190509-1619 (epp.package.committers 4.12.0.20190509-1619) requires 'org.eclipse.equinox.p2.iu; org.eclipse.equinox.p2.user.ui.feature.group [2.4.400.v20190423-1203,2.4.400.v20190423-1203]' but it could not be found
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 Missing requirement: Eclipse IDE for Eclipse Committers 4.12.0.20190529-1916 (epp.package.committers 4.12.0.20190529-1916) requires 'org.eclipse.equinox.p2.iu; org.eclipse.platform.feature.group [4.12.0.v20190522-1800,4.12.0.v20190522-1800]' but it could not be found
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 Missing requirement: Eclipse IDE for Eclipse Committers 4.12.0.20190605-2143 (epp.package.committers 4.12.0.20190605-2143) requires 'org.eclipse.equinox.p2.iu; org.eclipse.help.feature.group [2.2.600.v20190531-0245,2.2.600.v20190531-0245]' but it could not be found
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=1 Cannot satisfy dependency:
    ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 From: artificial_root 1.0.0.v1561056549272
    ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 To: org.eclipse.equinox.p2.iu; epp.package.committers [4.12.0,5.0.0)

[Updated on: Thu, 20 June 2019 19:16]

Report message to a moderator

Re: Error installing 2019-6 [message #1808275 is a reply to message #1808267] Thu, 20 June 2019 22:05 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31469
Registered: July 2009
Senior Member
If I look with the repository explorer at

http://download.eclipse.org/technology/epp/packages/2019-06/

then I see this IU:

<unit id='epp.package.committers' version='4.12.0.20190614-1200'>

So I get the sense that (perhaps because of network failures) an older cached version of this repo (or the release train repo) is being used with an older version "epp.package.committers 4.12.0.20190509-1619" and this can't be found, because that's no longer visible in the current EPP packages repo.

Perhaps you could try deleting ~/.p2/org.eclipse.equinox.p2.repository/cache and see if there are network failures...



Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Re: Error installing 2019-6 [message #1808277 is a reply to message #1808275] Thu, 20 June 2019 22:33 Go to previous messageGo to next message
Vlad Dumitrescu is currently offline Vlad DumitrescuFriend
Messages: 430
Registered: July 2009
Location: Gothenburg
Senior Member
Thanks Ed,

but I deleted the whole ~/.p2 without success, I get the same error.

The "Eclipse platform" profile can be installed, but not any other (of those I tried). It looks indeed it's a caching issue, but what other places than ~/.p2 are there?

I even reinstalled the installer.

best regards,
Vlad
Re: Error installing 2019-6 [message #1808295 is a reply to message #1808277] Fri, 21 June 2019 08:49 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31469
Registered: July 2009
Senior Member
Note that https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=548467 was opened for this problem. To summarize, specifically deleting this file should fix the problem:

~/.eclipse/org.eclipse.oomph.p2/cache/http___download.eclipse.org_technology_epp_packages_2019-06_p2.index

The underlying problem is that the server is serving stale content, i.e., .an older server-side cached version of a file for which it should yield a 404 instead:

https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=548497


Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Re: Error installing 2019-6 [message #1808297 is a reply to message #1808295] Fri, 21 June 2019 08:56 Go to previous messageGo to next message
Vlad Dumitrescu is currently offline Vlad DumitrescuFriend
Messages: 430
Registered: July 2009
Location: Gothenburg
Senior Member
Indeed, that fixes it. Thank you very much!
best regards,
Vlad
Re: Error installing 2019-6 [message #1818531 is a reply to message #1808267] Thu, 19 December 2019 01:10 Go to previous messageGo to next message
Timothy Eichfeld is currently offline Timothy EichfeldFriend
Messages: 1
Registered: December 2019
Junior Member
I am still getting this error, this is running the latest installation package:

-=-=-
[2019-12-18 20:05:44] Repository http://download.eclipse.org/releases/2019-12
[2019-12-18 20:05:44] Repository http://download.eclipse.org/oomph/updates/milestone/latest
[2019-12-18 20:05:45] Calculating requirements and dependencies.
[2019-12-18 20:05:46] Cannot complete the request. Generating details.
[2019-12-18 20:05:46] ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=10053 Cannot complete the install because one or more required items could not be found.
at org.eclipse.oomph.util.OomphPlugin.coreException(OomphPlugin.java:280)
at org.eclipse.oomph.p2.internal.core.ProfileTransactionImpl.resolve(ProfileTransactionImpl.java:426)
at org.eclipse.oomph.p2.internal.core.ProfileTransactionImpl.commit(ProfileTransactionImpl.java:338)
at org.eclipse.oomph.setup.p2.impl.P2TaskImpl.perform(P2TaskImpl.java:815)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.doPerformNeededSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:3827)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.performNeededSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:3755)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.performTriggeredSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:3736)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.perform(SetupTaskPerformer.java:3629)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.SimpleVariablePage.installPerform(SimpleVariablePage.java:1325)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.SimpleVariablePage.access$32(SimpleVariablePage.java:1187)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.SimpleVariablePage$20.run(SimpleVariablePage.java:1132)
ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 Software being installed: artificial_root 1.0.0.v1576717545700
ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 Missing requirement: Eclipse IDE for Enterprise Java Developers 4.14.0.20191107-0833 (epp.package.jee 4.14.0.20191107-0833) requires 'org.eclipse.equinox.p2.iu; org.eclipse.platform.feature.group [4.14.0.v20191101-0301,4.14.0.v20191101-0301]' but it could not be found
ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 Missing requirement: Eclipse IDE for Enterprise Java Developers 4.14.0.20191128-1540 (epp.package.jee 4.14.0.20191128-1540) requires 'org.eclipse.equinox.p2.iu; org.eclipse.platform.feature.group [4.14.0.v20191120-1801,4.14.0.v20191120-1801]' but it could not be found
ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 Missing requirement: Eclipse IDE for Enterprise Java Developers 4.14.0.20191205-0952 (epp.package.jee 4.14.0.20191205-0952) requires 'org.eclipse.equinox.p2.iu; org.eclipse.platform.feature.group [4.14.0.v20191127-1800,4.14.0.v20191127-1800]' but it could not be found
ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=1 Cannot satisfy dependency:
ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 From: artificial_root 1.0.0.v1576717545700
ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 To: org.eclipse.equinox.p2.iu; epp.package.jee [4.14.0,5.0.0)

[2019-12-18 20:05:46]
Re: Error installing 2019-6 [message #1818822 is a reply to message #1818531] Mon, 30 December 2019 05:34 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31469
Registered: July 2009
Senior Member
Yes, there was a problem with the servers right after the release data so I opened this:

https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=558452

That was closed as a duplicate and so I commented on the duplicate:

https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=548497#c29

And then the webmaster manually fixed the server cache.

So in principle this show not occur if you try it today.

Deleting the folder ~/.eclipse/org.eclipse.oomph.p2/cache would also have fixed the problem (stale cache) on the client side...


Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Previous Topic:How to remove synchronisation data on eclipse.org?
Next Topic:Task to search and replace in all .classpath files
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Sep 21 06:59:25 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01988 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top