Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Force.com IDE login in to Salesforce(Eclipse does nothing when I click "next" and try to login to a Sandbox)
Force.com IDE login in to Salesforce [message #1798205] Wed, 14 November 2018 08:22 Go to next message
Richard Blackman is currently offline Richard BlackmanFriend
Messages: 2
Registered: November 2018
Junior Member
Hello
Can anyone help I am a new comer to Eclipse. I am trying to use Eclipse to login to a Salesforce Sandbox.

I have a Mac running Mojave 10.14.1 , I have installed Eclispe:

Version: 2018-09 (4.9.0)
Build id: 20180917-1800

I have installed JDK 11.0.1 64 bit from the Oracle Website

I have followed the instructions on force.com and installed the Force.com IDE plugin for Eclispe.

All of this seems to be working fine. I have opened Eclipse and then opened a new perspective for force. com.

Next I have tried to create a new Force.com project. When I right click and select New > Force.com project, nothing happens, no errors just nothing.

So I use the Project option instead, this works. From the Wizard I select Force.com > Force.com Project. I click the "Next" button once, nothing happens, I click it a second time and the Project Name / Login screen appears. I enter the mandatory details (Project Name, Username, password etc.). When I click the "Next" button nothing happens? No error messages no spinning wheels, just nothing. Can anyone help? Have I missed something in the install? Or is there another setting on my Mac I need to adjust. If anyone has anyone else has had this issue please let me know how you resolve it.
Re: Force.com IDE login in to Salesforce [message #1798242 is a reply to message #1798205] Wed, 14 November 2018 15:51 Go to previous messageGo to next message
Nitin Dahyabhai is currently online Nitin DahyabhaiFriend
Messages: 3416
Registered: July 2009
Senior Member

You'll have to contact the developer of the Force.com IDE plugin.

Nitin Dahyabhai
Eclipse Web Tools Platform
Re: Force.com IDE login in to Salesforce [message #1798318 is a reply to message #1798242] Thu, 15 November 2018 09:56 Go to previous messageGo to next message
Richard Blackman is currently offline Richard BlackmanFriend
Messages: 2
Registered: November 2018
Junior Member
Thanks for the reply Nitin. I will follow this up on the force.com site.
Re: Force.com IDE login in to Salesforce [message #1798493 is a reply to message #1798318] Mon, 19 November 2018 20:00 Go to previous messageGo to next message
Cody Johnson is currently offline Cody JohnsonFriend
Messages: 1
Registered: November 2018
Junior Member
Did you ever get a response from force.com? I am having the same issue, but when I open it through the Project wizard it does nothing after I enter all my info and try to connect to our Salesforce build.
Re: Force.com IDE login in to Salesforce [message #1798891 is a reply to message #1798493] Tue, 27 November 2018 05:14 Go to previous messageGo to next message
hector diaz is currently offline hector diazFriend
Messages: 1
Registered: November 2018
Junior Member
hello, good night could solve the problem, I have the same situation?
regards
Re: Force.com IDE login in to Salesforce [message #1798938 is a reply to message #1798205] Tue, 27 November 2018 16:13 Go to previous messageGo to next message
Lakis Juzwa is currently offline Lakis JuzwaFriend
Messages: 1
Registered: November 2018
Junior Member
Hey guys,

Same situation here. Reached same stage as @Richard Blackman - nothing happens after pressed "Next".

I have an SF org with custom domain and I'm using:

macOS Mojave 10.14.1

Eclipse IDE for Java Developers: Version: 2018-09 (4.9.0) | Build id: 20180917-1800.

Java version: 11.0.1

Thanks,
Lakis
Re: Force.com IDE login in to Salesforce [message #1798955 is a reply to message #1798938] Tue, 27 November 2018 23:41 Go to previous messageGo to next message
Dennis Yoo is currently offline Dennis YooFriend
Messages: 1
Registered: November 2018
Junior Member
I am having the same issue. Start a new Force.com Project, enter my salesforce credentials and token, nothing happens. No error message or anything.
Re: Force.com IDE login in to Salesforce [message #1800613 is a reply to message #1798205] Thu, 03 January 2019 16:58 Go to previous messageGo to next message
Matt Bostrom is currently offline Matt BostromFriend
Messages: 1
Registered: January 2019
Junior Member
I am also experiencing the EXACT same issue on the MacBook 2018 Mojave. Has anyone found the solution?

Maven's Mate was a great alternative to Force.com IDE now that is gone. What else is a good IDE (Visual Studio Code only works with scratch orgs I think).
Re: Force.com IDE login in to Salesforce [message #1800661 is a reply to message #1798205] Fri, 04 January 2019 16:52 Go to previous messageGo to next message
Sid Mathur is currently offline Sid MathurFriend
Messages: 1
Registered: January 2019
Junior Member
Exactly same issue. Any help will be very much appreciated. Thanks.
Re: Force.com IDE login in to Salesforce [message #1802267 is a reply to message #1800661] Tue, 05 February 2019 14:51 Go to previous messageGo to next message
Greta Mickunaite is currently offline Greta MickunaiteFriend
Messages: 1
Registered: February 2019
Junior Member
I have exactly same issue. Has anyone found the solution?
Re: Force.com IDE login in to Salesforce [message #1805998 is a reply to message #1802267] Tue, 30 April 2019 09:50 Go to previous message
Luke Attard Bason Esteban is currently offline Luke Attard Bason EstebanFriend
Messages: 1
Registered: April 2019
Junior Member
Same issue over here... can someone post a solution?
Previous Topic:passwords dont match
Next Topic:square parenthesis & marketplace
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Jun 19 00:38:53 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.04063 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top