Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Oomph » Product setup does not set Preferences
Product setup does not set Preferences [message #1797864] Wed, 07 November 2018 15:46 Go to next message
Peter Lamby is currently offline Peter LambyFriend
Messages: 4
Registered: November 2018
Junior Member
Hello,

I am trying to automate the installation of my Eclipse Setup.

I have written the following product .setup file: https://github.com/Serranya/abox/blob/68d0f482de4b26f5e98936b204f1fcbe86ec87d5/eclipse_for_serra.setup

Sadly the PreferenceTasks don't get executed. They are not even listed in the Oomph installer summary.

I am probably missing something. Can you point me in the right direction?
Re: Product setup does not set Preferences [message #1797929 is a reply to message #1797864] Thu, 08 November 2018 16:19 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30687
Registered: July 2009
Senior Member
Preference Tasks won't (can't) perform until the installed IDE actually runs. So you should not expect to see them when running the installer. But the should perform whenever that installation runs with any workspace... Isn't that the case?
Re: Product setup does not set Preferences [message #1798012 is a reply to message #1797864] Sat, 10 November 2018 09:33 Go to previous messageGo to next message
Peter Lamby is currently offline Peter LambyFriend
Messages: 4
Registered: November 2018
Junior Member
Yes. The preference task also don't run after I started the installed eclipse.

I found a solution. When I include all the Oomph components in the eclipse to be installed it's working.

I probably don't need all of the Oomph components. Can you tell me which one is required for the preference task to run?
Re: Product setup does not set Preferences [message #1798016 is a reply to message #1798012] Sat, 10 November 2018 11:42 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30687
Registered: July 2009
Senior Member
Oh yes, of course all the Eclipse products include Oomph. We include the following task in the root of the Eclipse.org Product Catalog:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<setup.p2:P2Task
    xmi:version="2.0"
    xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
    xmlns:setup.p2="http://www.eclipse.org/oomph/setup/p2/1.0">
  <requirement
      name="org.eclipse.oomph.setup.feature.group"/>
  <repository
      url="${oomph.update.url}"/>
</setup.p2:P2Task>

This is sufficient to ensure that the preference task will perform (and that the installer installs the latest milestone build of Oomph).
Re: Product setup does not set Preferences [message #1798086 is a reply to message #1798016] Mon, 12 November 2018 09:35 Go to previous message
Peter Lamby is currently offline Peter LambyFriend
Messages: 4
Registered: November 2018
Junior Member
Ahh. I missed that. After inclunding that task, the preferences are set up on startup as expected.
Previous Topic:Complete versioning support of target / targlet with OOMPH ?
Next Topic:Installation failed with an error
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Dec 09 10:17:18 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01761 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top