Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Run configurations ?!(New Neon Modelling installation : no Run/Debug dialog/menu)
Run configurations ?! [message #1743592] Fri, 16 September 2016 15:52 Go to next message
Edoaurd Batot is currently offline Edoaurd BatotFriend
Messages: 91
Registered: March 2015
Member
Hi,

everything is in the title : I've installed Eclipse Neon with the Oomph installer, chosen the Modelling version and pressed Ok to the dialogs inputs.

Eclipse starts, but there is no more any of the Run/Debug button/bar/dialog. Nothing.
I've looked in the preferences : perspective, affichage, and others, with no success.

Where are those buttons gone ? How do I access the "Run configurations..." dialog ?
Any idea ?!

Note that if I use the "Ctrl+F11" default shortcut, the last and most convenient run configuration (i.e saved in the workspace or deduced by Eclipse upon the selected component when triggered) is launched properly. But I can not edit nor chose any other.

Thanks for your attention,
Edouard

PS : I'm running a 64bit WIndows 7.
Re: Run configurations ?! [message #1743617 is a reply to message #1743592] Sat, 17 September 2016 06:51 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30452
Registered: July 2009
Senior Member
Note that not all perspectives have the same toolbars, so for example the Git perspective doesn't include the Run and Debug toolbar items and the Run menu is reduced to External Tools. Is there a Run menu item on the main menu and if so, what menu items are in that menu.
Re: Run configurations ?! [message #1743671 is a reply to message #1743617] Sun, 18 September 2016 18:13 Go to previous messageGo to next message
Edoaurd Batot is currently offline Edoaurd BatotFriend
Messages: 91
Registered: March 2015
Member
Hey Ed,

Yes, I'm aware of the perspective mechanism.
Selected is the "Java perspective". I also tried Modelling and Ecore perpective, and ATL. Allways the same run menu, as attached.
  • Attachment: run-menu.png
    (Size: 9.68KB, Downloaded 181 times)
Re: Run configurations ?! [message #1743672 is a reply to message #1743671] Sun, 18 September 2016 18:24 Go to previous messageGo to next message
Tauno Voipio is currently offline Tauno VoipioFriend
Messages: 495
Registered: August 2014
Senior Member
Open the Java perspective, select from main menu Window -> Perspective -> Customize Perspective, and check if Run menu and/or toolbar entry are disabled.

--

Tauno Voipio
Re: Run configurations ?! [message #1743673 is a reply to message #1743672] Sun, 18 September 2016 18:29 Go to previous messageGo to next message
Edoaurd Batot is currently offline Edoaurd BatotFriend
Messages: 91
Registered: March 2015
Member
Yes, they are. But they have similar sub-categories as the ones in the Run menu.

Note that the "Run/Debug" option (together with a "/") only appears in the Shortcut tab.
Re: Run configurations ?! [message #1743693 is a reply to message #1743673] Mon, 19 September 2016 05:26 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30452
Registered: July 2009
Senior Member
There is also interaction with the action sets, so for the Modeling perspective, opened with an empty new workspace, I see this:
index.php/fa/27115/0/
There are grayed out entries that I can enable with this part of the dialog:
index.php/fa/27116/0/
Is your problem different if you run your installation with a brand new empty workspace? Is there anything in the Error Log view that might indicate that some bundle is failing to start?
Re: Run configurations ?! [message #1743816 is a reply to message #1743693] Tue, 20 September 2016 00:24 Go to previous messageGo to next message
Edoaurd Batot is currently offline Edoaurd BatotFriend
Messages: 91
Registered: March 2015
Member
I actually had this error on last startup :
The following report will be sent to Eclipse:

------
STATUS
------
pluginId            org.eclipse.team.core
pluginVersion       3.8.0.v20160418-1534
code                0
severity            4
message             Could not instantiate provider org.eclipse.team.svn.core.svnnature for project AtlanModInstantiator.
fingerprint         2f9a77808187d2f0352a07449f3c711f

Exception:org.eclipse.team.core.TeamException: Could not instantiate provider org.eclipse.team.svn.core.svnnature for project AtlanModInstantiator.
	 at org.eclipse.team.core.RepositoryProvider.mapNewProvider(RepositoryProvider.java:165)
	 at org.eclipse.team.core.RepositoryProvider.mapExistingProvider(RepositoryProvider.java:235)
	 at org.eclipse.team.core.RepositoryProvider.getProvider(RepositoryProvider.java:507)
	 at org.eclipse.team.internal.ccvs.ui.CVSLightweightDecorator.isMappedToCVS(CVSLightweightDecorator.java:192)
	 at org.eclipse.team.internal.ccvs.ui.CVSLightweightDecorator.decorate(CVSLightweightDecorator.java:147)
	 at org.eclipse.ui.internal.decorators.LightweightDecoratorDefinition.decorate(LightweightDecoratorDefinition.java:254)
	 at org.eclipse.ui.internal.decorators.LightweightDecoratorManager$LightweightRunnable.run(LightweightDecoratorManager.java:83)
	 at org.eclipse.core.runtime.SafeRunner.run(SafeRunner.java:42)
	 at org.eclipse.ui.internal.decorators.LightweightDecoratorManager.decorate(LightweightDecoratorManager.java:367)
	 at org.eclipse.ui.internal.decorators.LightweightDecoratorManager.getDecorations(LightweightDecoratorManager.java:349)
	 at org.eclipse.ui.internal.decorators.DecorationScheduler$1.ensureResultCached(DecorationScheduler.java:367)
	 at org.eclipse.ui.internal.decorators.DecorationScheduler$1.run(DecorationScheduler.java:327)
	 at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)

------
STATUS
------
pluginId            org.eclipse.team.core
pluginVersion       3.8.0.v20160418-1534
code                0
severity            4
message             Could not instantiate provider org.eclipse.team.svn.core.svnnature for project AtlanModInstantiator. [detached from CoreException of Status 'Could not instantiate provider org.eclipse.team.svn.core.svnnature for project AtlanModInstantiator.' by Error Reporting]
fingerprint         305a21d4bfdd598a0776fbde733bbfd5


------
REPORT
------
anonymousId         930ad682-eea2-483e-8af0-f1a8126b91ac
name                
email               
comment             
eclipseBuildId      4.6.0.I20160606-1100
eclipseProduct      org.eclipse.epp.package.modeling.product
javaRuntimeVersion  1.8.0_45-b15
osgiWs              win32
osgiOs              Windows7
osgiOsVersion       6.1.0
osgiArch            x86_64
severity            UNKNOWN

-------
BUNDLES
-------
name                org.eclipse.core.jobs
version             3.8.0.v20160509-0411

name                org.eclipse.core.runtime
version             3.12.0.v20160606-1342

name                org.eclipse.team.core
version             3.8.0.v20160418-1534

name                org.eclipse.ui
version             3.108.0.v20160518-1929


If I run Eclipse on a brand new workspace, it looks allright... I flush the old one, (lost my config :s,) et c'est reparti.
Thank you very much.

This said, a new error poped up at startup :
The following report will be sent to Eclipse:

------
STATUS
------
pluginId            org.eclipse.ui
pluginVersion       3.108.0.v20160518-1929
code                0
severity            4
message             Unhandled event loop exception
fingerprint         ed0ca28f466a6d2a48991de911a91a8f

Exception:java.lang.IllegalArgumentException: Path for project must have only one segment.
	 at org.eclipse.core.runtime.Assert.isLegal(Assert.java:63)
	 at org.eclipse.core.internal.resources.WorkspaceRoot.getProject(WorkspaceRoot.java:147)
	 at HIDDEN.HIDDEN(HIDDEN:-1)
	 at HIDDEN.HIDDEN(HIDDEN:-1)
	 at org.eclipse.swt.custom.BusyIndicator.showWhile(BusyIndicator.java:70)
	 at HIDDEN.HIDDEN(HIDDEN:-1)
	 at HIDDEN.HIDDEN(HIDDEN:-1)
	 at org.eclipse.jface.wizard.WizardPage.getNextPage(WizardPage.java:166)
	 at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.nextPressed(WizardDialog.java:869)
	 at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.buttonPressed(WizardDialog.java:419)
	 at org.eclipse.jface.dialogs.Dialog$2.widgetSelected(Dialog.java:618)
	 at org.eclipse.swt.widgets.TypedListener.handleEvent(TypedListener.java:249)
	 at org.eclipse.swt.widgets.EventTable.sendEvent(EventTable.java:84)
	 at org.eclipse.swt.widgets.Display.sendEvent(Display.java:4410)
	 at org.eclipse.swt.widgets.Widget.sendEvent(Widget.java:1079)
	 at org.eclipse.swt.widgets.Display.runDeferredEvents(Display.java:4228)
	 at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3816)
	 at org.eclipse.jface.window.Window.runEventLoop(Window.java:818)
	 at org.eclipse.jface.window.Window.open(Window.java:794)
	 at org.eclipse.ui.internal.handlers.WizardHandler$New.executeHandler(WizardHandler.java:269)
	 at org.eclipse.ui.internal.handlers.WizardHandler.execute(WizardHandler.java:290)
	 at org.eclipse.ui.internal.handlers.HandlerProxy.execute(HandlerProxy.java:295)
	 at org.eclipse.ui.internal.handlers.E4HandlerProxy.execute(E4HandlerProxy.java:90)
	 at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(NativeMethodAccessorImpl.java:-2)
	 at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
	 at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
	 at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:497)
	 at org.eclipse.e4.core.internal.di.MethodRequestor.execute(MethodRequestor.java:54)
	 at org.eclipse.e4.core.internal.di.InjectorImpl.invokeUsingClass(InjectorImpl.java:282)
	 at org.eclipse.e4.core.internal.di.InjectorImpl.invoke(InjectorImpl.java:264)
	 at org.eclipse.e4.core.contexts.ContextInjectionFactory.invoke(ContextInjectionFactory.java:132)
	 at org.eclipse.e4.core.commands.internal.HandlerServiceHandler.execute(HandlerServiceHandler.java:152)
	 at org.eclipse.core.commands.Command.executeWithChecks(Command.java:494)
	 at org.eclipse.core.commands.ParameterizedCommand.executeWithChecks(ParameterizedCommand.java:488)
	 at org.eclipse.e4.core.commands.internal.HandlerServiceImpl.executeHandler(HandlerServiceImpl.java:210)
	 at org.eclipse.ui.internal.handlers.LegacyHandlerService.executeCommand(LegacyHandlerService.java:353)
	 at org.eclipse.ui.internal.actions.CommandAction.runWithEvent(CommandAction.java:155)
	 at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem.handleWidgetSelection(ActionContributionItem.java:565)
	 at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem.lambda$4(ActionContributionItem.java:397)
	 at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem$$Lambda$71/835751985.handleEvent(null:-1)
	 at org.eclipse.swt.widgets.EventTable.sendEvent(EventTable.java:84)
	 at org.eclipse.swt.widgets.Display.sendEvent(Display.java:4410)
	 at org.eclipse.swt.widgets.Widget.sendEvent(Widget.java:1079)
	 at org.eclipse.swt.widgets.Display.runDeferredEvents(Display.java:4228)
	 at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3816)
	 at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.PartRenderingEngine$4.run(PartRenderingEngine.java:1121)
	 at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:336)
	 at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.PartRenderingEngine.run(PartRenderingEngine.java:1022)
	 at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.E4Workbench.createAndRunUI(E4Workbench.java:150)
	 at org.eclipse.ui.internal.Workbench$5.run(Workbench.java:687)
	 at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:336)
	 at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Workbench.java:604)
	 at org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.java:148)
	 at org.eclipse.ui.internal.ide.application.IDEApplication.start(IDEApplication.java:138)
	 at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196)
	 at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:134)
	 at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:104)
	 at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:388)
	 at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:243)
	 at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(NativeMethodAccessorImpl.java:-2)
	 at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
	 at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
	 at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:497)
	 at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:673)
	 at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:610)
	 at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1519)

------
REPORT
------
anonymousId         930ad682-eea2-483e-8af0-f1a8126b91ac
name                
email               
comment             
eclipseBuildId      4.6.0.I20160606-1100
eclipseProduct      org.eclipse.epp.package.modeling.product
javaRuntimeVersion  1.8.0_45-b15
osgiWs              win32
osgiOs              Windows7
osgiOsVersion       6.1.0
osgiArch            x86_64
severity            UNKNOWN

-------
BUNDLES
-------
name                org.eclipse.core.commands
version             3.8.0.v20160316-1921

name                org.eclipse.core.databinding.observable
version             1.6.0.v20160511-1747

name                org.eclipse.core.databinding
version             1.6.0.v20160412-0910

name                org.eclipse.core.resources
version             3.11.0.v20160503-1608

name                org.eclipse.core.runtime
version             3.12.0.v20160606-1342

name                org.eclipse.e4.core.commands
version             0.11.100.v20160506-0804

name                org.eclipse.e4.core.contexts
version             1.5.0.v20160504-0909

name                org.eclipse.e4.core.di
version             1.6.0.v20160319-0612

name                org.eclipse.e4.ui.workbench
version             1.4.0.v20160517-1624

name                org.eclipse.e4.ui.workbench.swt
version             0.14.0.v20160523-1900

name                org.eclipse.equinox.app
version             1.3.400.v20150715-1528

name                org.eclipse.equinox.launcher
version             1.3.200.v20160318-1642

name                org.eclipse.jface
version             3.12.0.v20160518-1929

name                org.eclipse.swt
version             3.105.0.v20160603-0902

name                org.eclipse.ui
version             3.108.0.v20160518-1929

name                org.eclipse.ui.ide.application
version             1.1.100.v20160518-1929

name                org.eclipse.ui.ide
version             3.12.0.v20160601-1609

name                org.tigris.subversion.subclipse.core
version             1.10.12

name                org.tigris.subversion.subclipse.ui
version             1.10.13


SVN subclipse seems involved again, but I'm not sure I undestand the report properly.

Attached is the visibility options' menu with the old workspace[/edit]

[Updated on: Tue, 20 September 2016 00:26]

Report message to a moderator

Re: Run configurations ?! [message #1743884 is a reply to message #1743816] Tue, 20 September 2016 11:57 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30452
Registered: July 2009
Senior Member
If you run Eclipse with a brand new empty workspace, are these things missing in that case too for the Java perspective?
Re: Run configurations ?! [message #1743890 is a reply to message #1743884] Tue, 20 September 2016 12:42 Go to previous messageGo to next message
Edoaurd Batot is currently offline Edoaurd BatotFriend
Messages: 91
Registered: March 2015
Member
The run dialogs and menu are back with a brand new wrokspace. Thanks.
I have rebuilt it from SVN and it works.
I meant that my configuration is out (a little concentration and it is back, no worries).

(The "svn" error thing that keeps poping at startup is more symptomatic, but that might be a reason for a new post, isn't it ?)
Re: Run configurations ?! [message #1743909 is a reply to message #1743890] Tue, 20 September 2016 14:33 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30452
Registered: July 2009
Senior Member
Yes, the SVN thing doesn't seem related to this thread.
Previous Topic:Install for All Users [Enterprise Environment]
Next Topic:Symbol not found if not in the same file
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Sep 20 14:34:01 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02978 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top