Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF » Multiple MetaModel Model(Problems viewing and editing multiple MM models)
Multiple MetaModel Model [message #1590952] Thu, 29 January 2015 08:30 Go to next message
Alain Perez is currently offline Alain PerezFriend
Messages: 3
Registered: January 2015
Junior Member
Hello everybody,

I´m quite new with eclipse modeling, and i have some problems. First of all, sorry for my bad english, it is not my native language.

I´m working on a project, where from different metamodels(each one has his own model) we are creating a graphically editin tool(for now is a diagram).In the diagram there will be elements from different metamodels.

With the tutorials and info found online, i have acomplished nearly all i need for my project, but there are some aspects that i dont see clear, even if i have search information without succes.

As i said, the objective is to merge different metamodels elements into one graphical diagram. The metamodels allready contain all the information and realtions i need.

Problems:
1)When showing element from different metamodel contained in one element of the root model is fine, but when i try to add an element from another metamodel(not the one set as diagram root), i have this exception.

org.eclipse.sirius.ecore.extender.business.api.accessor.exception.FeatureNotFoundException

I think the error may be on Change Context expression, but as i said, so far i havent had any problems adding any element as far as they belong to the same metamodel.

This is my first post, im sorry is so long, thank you for your time.

Thanks

Re: Multiple MetaModel Model [message #1591970 is a reply to message #1590952] Thu, 29 January 2015 21:18 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30541
Registered: July 2009
Senior Member
Alain,

Best to ask about Sirius on their specific forum
http://www.eclipse.org/forums/index.php?t=thread&frm_id=262

On 29.01.2015 15:07, Alain Perez wrote:
> Hello everybody,
>
> I´m quite new with eclipse modeling, and i have some problems. First of
> all, sorry for my bad english, it is not my native language.
>
> I´m working on a project, where from different metamodels(each one has
> his own model) we are creating a graphically editin tool(for now is a
> diagram).In the diagram there will be elements from different metamodels.
>
> With the tutorials and info found online, i have acomplished nearly all
> i need for my project, but there are some aspects that i dont see clear,
> even if i have search information without succes.
>
> As i said, the objective is to merge different metamodels elements into
> one graphical diagram. The metamodels allready contain all the
> information and realtions i need.
>
> Problems:
> 1)When showing element from different metamodel contained in one element
> of the root model is fine, but when i try to add an element from
> another metamodel(not the one set as diagram root), i have this exception.
>
> org.eclipse.sirius.ecore.extender.business.api.accessor.exception.FeatureNotFoundException
>
>
> I think the error may be on Change Context expression, but as i said, so
> far i havent had any problems adding any element as far as they belong
> to the same metamodel.
>
> This is my first post, im sorry is so long, thank you for your time.
>
> Thanks
>
>
Previous Topic:Eclipse Indigo 3.7.2 Proxy Problem
Next Topic:ID of Eclipse sub menu
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Oct 15 03:38:06 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01278 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top