Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Hudson » NoClassDefFoundError after successful build(Sending test results to Oracle Team Productivity Team Server)
NoClassDefFoundError after successful build [message #1440330] Wed, 08 October 2014 08:16 Go to next message
z s is currently offline z sFriend
Messages: 5
Registered: October 2014
Junior Member
I am getting NoClassDefFoundError after successful build:



BUILD SUCCESSFUL
Total time: 47 seconds
Recording test results
The test result(s) Test Results will be sent to the Oracle Team Productivity Team Server at ...
Successfully loggedin.
FATAL: Could not initialize class com.sun.xml.internal.ws.fault.SOAPFaultBuilder
java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.sun.xml.internal.ws.fault.SOAPFaultBuilder
at com.sun.xml.internal.ws.client.sei.SyncMethodHandler.invoke(SyncMethodHandler.java:107)
at com.sun.xml.internal.ws.client.sei.SyncMethodHandler.invoke(SyncMethodHandler.java:78)
at com.sun.xml.internal.ws.client.sei.SEIStub.invoke(SEIStub.java:135)
at com.sun.proxy.$Proxy53.getBuildDashboardByNameBranch(Unknown Source)
at oracle.alminternal.test.collector.TpcTestDataCollector.findDashboard(TpcTestDataCollector.java:190)
at oracle.alminternal.test.collector.TpcTestDataCollector.createDashboard(TpcTestDataCollector.java:167)
at oracle.alminternal.test.collector.TpcTestDataPublisher.perform(TpcTestDataPublisher.java:149)
at hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:34)
at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:736)
at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:714)
at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:690)
at hudson.model.Build$RunnerImpl.post2(Build.java:163)
at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:652)
at hudson.model.Run.run(Run.java:1517)
at hudson.model.FreeStyleBuild.run(FreeStyleBuild.java:44)
at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:82)
at hudson.model.Executor.run(Executor.java:137)


Re: NoClassDefFoundError after successful build [message #1440650 is a reply to message #1440330] Wed, 08 October 2014 16:59 Go to previous messageGo to next message
Geoff Waymark is currently offline Geoff WaymarkFriend
Messages: 28
Registered: July 2012
Junior Member
It looks like you have the Oracle Team Productivity Center Plugin installed and it's failing.

Are you using Team Productivity Center, and is it configured correctly?

If so it looks like there may be a mismatch between the TPC Server and the plugin.



Geoff Waymark
Eclipse Hudson team
Re: NoClassDefFoundError after successful build [message #1441121 is a reply to message #1440650] Thu, 09 October 2014 09:30 Go to previous messageGo to next message
z s is currently offline z sFriend
Messages: 5
Registered: October 2014
Junior Member
Are you using Team Productivity Center, and is it configured correctly?
Yes. As far as I can tell it is. Everything works in jdeveloper.

If so it looks like there may be a mismatch between the TPC Server and the plugin.
I have used TPC installer to install Hudson plugin so they should be matched.

Versions used:
JDeveloper 12.1.3
Weblogic 12.1.3
Team Productivity Center Server: 12.1.3
Hudson 3.2.1
Hudson plugin installed by Team Productivity Center Server installer
Re: NoClassDefFoundError after successful build [message #1441175 is a reply to message #1441121] Thu, 09 October 2014 11:03 Go to previous messageGo to next message
z s is currently offline z sFriend
Messages: 5
Registered: October 2014
Junior Member
Occasionally it throws this error instead:

BUILD SUCCESSFUL
Total time: 18 seconds
Recording test results
The test result(s) Test Results will be sent to the Oracle Team Productivity Team Server at ...
Successfully loggedin.
FATAL: null
java.lang.ExceptionInInitializerError
at com.sun.xml.internal.ws.client.sei.SyncMethodHandler.invoke(SyncMethodHandler.java:107)
at com.sun.xml.internal.ws.client.sei.SyncMethodHandler.invoke(SyncMethodHandler.java:78)
at com.sun.xml.internal.ws.client.sei.SEIStub.invoke(SEIStub.java:135)
at com.sun.proxy.$Proxy53.getBuildDashboardByNameBranch(Unknown Source)
at oracle.alminternal.test.collector.TpcTestDataCollector.findDashboard(TpcTestDataCollector.java:190)
at oracle.alminternal.test.collector.TpcTestDataCollector.createDashboard(TpcTestDataCollector.java:167)
at oracle.alminternal.test.collector.TpcTestDataPublisher.perform(TpcTestDataPublisher.java:149)
at hudson.tasks.BuildStepMonitor$1.perform(BuildStepMonitor.java:34)
at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.perform(AbstractBuild.java:736)
at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:714)
at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.performAllBuildSteps(AbstractBuild.java:690)
at hudson.model.Build$RunnerImpl.post2(Build.java:163)
at hudson.model.AbstractBuild$AbstractRunner.post(AbstractBuild.java:652)
at hudson.model.Run.run(Run.java:1517)
at hudson.model.FreeStyleBuild.run(FreeStyleBuild.java:44)
at hudson.model.ResourceController.execute(ResourceController.java:82)
at hudson.model.Executor.run(Executor.java:137)
Caused by: java.lang.ClassCastException: com.sun.xml.bind.v2.runtime.JAXBContextImpl cannot be cast to com.sun.xml.internal.bind.api.JAXBRIContext
at com.sun.xml.internal.ws.fault.SOAPFaultBuilder$1.run(SOAPFaultBuilder.java:570)
at com.sun.xml.internal.ws.fault.SOAPFaultBuilder$1.run(SOAPFaultBuilder.java:566)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at com.sun.xml.internal.ws.fault.SOAPFaultBuilder.createJAXBContext(SOAPFaultBuilder.java:565)
at com.sun.xml.internal.ws.fault.SOAPFaultBuilder.<clinit>(SOAPFaultBuilder.java:555)
... 17 more
Re: NoClassDefFoundError after successful build [message #1441181 is a reply to message #1441175] Thu, 09 October 2014 11:14 Go to previous messageGo to next message
z s is currently offline z sFriend
Messages: 5
Registered: October 2014
Junior Member
Hudson plugin:

Manifest-Version: 1.0
Archiver-Version: Plexus Archiver
Created-By: Apache Maven
Built-By: ALMSERVER4$
Build-Jdk: 1.6.0_21
Extension-Name: HudsonTpcPlugin
Specification-Title: This plugin publishes the test results of a hudso
n build to the Oracle Team Productivity Center.
Specification-Vendor: Hudson
Implementation-Vendor: Hudson
Implementation-Title: HudsonTpcPlugin
Implementation-Version: 1.2-SNAPSHOT
Group-Id: oracle.alminternal.test.collector
Short-Name: HudsonTpcPlugin
Long-Name: HudsonTpcPlugin
Url: hudson-ci.org/hudson-plugin-parent/HudsonTpcPlugin/
Plugin-Version: 1.2-SNAPSHOT (private-08/01/2011 19:38-ALMSERVER4$)
Hudson-Version: 2.1.0
Re: NoClassDefFoundError after successful build [message #1441368 is a reply to message #1441181] Thu, 09 October 2014 16:21 Go to previous messageGo to next message
Geoff Waymark is currently offline Geoff WaymarkFriend
Messages: 28
Registered: July 2012
Junior Member
Thanks that information was really useful.

I see that the TPC plugin was built against Hudson 2.1.0 and you are running now running 3.2.1.

I suspect that one of the security or library improvements we have made to Hudson has caused this issue. I'll try and reproduce this and then log a bug at Eclipse and contact the plugin owner, hopefully it'll just be a simple re-compile and re-release.


Geoff Waymark
Eclipse Hudson team
Re: NoClassDefFoundError after successful build [message #1442052 is a reply to message #1441368] Fri, 10 October 2014 14:47 Go to previous messageGo to next message
z s is currently offline z sFriend
Messages: 5
Registered: October 2014
Junior Member
You are correct. I have just tried same setup on Hudson 2.1 and everything is fine.
Keep us posted.
Thanks.

Re: NoClassDefFoundError after successful build [message #1446227 is a reply to message #1442052] Thu, 16 October 2014 14:26 Go to previous message
Geoff Waymark is currently offline Geoff WaymarkFriend
Messages: 28
Registered: July 2012
Junior Member
I've created a bug for this https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=447574

and we are in contact with the plugin owner about the upgrade.



Geoff Waymark
Eclipse Hudson team
Previous Topic:New plugin hosting request
Next Topic:change to default port
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Nov 18 05:46:49 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.08697 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top