Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9(Cant open Eclipse)
Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9 [message #1410435] Wed, 20 August 2014 19:29 Go to next message
Jon Oregon is currently offline Jon OregonFriend
Messages: 2
Registered: July 2014
Junior Member
I am running a couple of Mac labs in an education setting and am trying to install and configure Eclipse for use on these computers. I can install and run it just fine from a local account but when I try to log in with an Open Directory account, admin or otherwise, I get this error:

"You can't open the application "Eclipse" because it is not supported by this type of Mac"

Does anyone have any insight into this? It's the only application I have any problems with running and I'm seeing it consistently across my network.

Side note, I tried it on my Macbook Pro which is on AD and it had the same problem, works fine on a local account cant open from a network account.

Thanks
Re: Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9 [message #1410804 is a reply to message #1410435] Thu, 21 August 2014 16:57 Go to previous messageGo to next message
Jon Oregon is currently offline Jon OregonFriend
Messages: 2
Registered: July 2014
Junior Member
ok I managed to figure it out:

in /eclipse/configuration/config.ini add the line
osgi.locking = none

this turns off a Java file locking feature that doesnt play nicely.
Re: Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9 [message #1411293 is a reply to message #1410804] Fri, 22 August 2014 23:02 Go to previous messageGo to next message
Eclipse GuestFriend
Messages: 93
Registered: February 2013
Location: Vienna
Member
I have configured Open Directory and File Server for the cs lab running Mac OS X version 10.9.4 and client is 10.7.5.
The local network user log on client and launch eclipse luna that pop up the error message "You can't open the application "Eclipse" because it is not supported by this type of Mac".

I did in, but it didn't resolve problem.
/eclipse/configuration/config.ini add the line
osgi.locking = none

Please help.
Regards,
Hoa
Re: Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9 [message #1420923 is a reply to message #1411293] Wed, 10 September 2014 17:35 Go to previous messageGo to next message
Lloyd Jones is currently offline Lloyd JonesFriend
Messages: 1
Registered: September 2014
Junior Member
I seem to be having the same issue with Eclipse Luna and Mars, Kepler is fine though. If I put the eclipse folder under the Applications folder, it runs fine for the logged in user. If I login with a different account using AD, then it gives me the message "You can't open the application "Eclipse" because it is not supported by this type of Mac". If I run the "eclipse" alias file, it seems to work though. Has anybody figured out how to resolve this yet?
Re: Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9 [message #1429714 is a reply to message #1410435] Tue, 23 September 2014 16:32 Go to previous messageGo to next message
Dwight Masterman is currently offline Dwight MastermanFriend
Messages: 1
Registered: September 2014
Junior Member
I had the same problem with Eclipse but for me it is even stranger. It worked fine until today when I start receive the same message.

The solution for me was to:
- go to Applications in eclipse folder
- right click on Eclipse
- choose Show Package Contents than
- run Contents/MacOS/eclipse
A terminal window is opened and my Eclipse is running.

For now is fine, but I have to make it work like it did before.
Re: Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9 [message #1431461 is a reply to message #1429714] Thu, 25 September 2014 18:24 Go to previous messageGo to next message
Joseph Serra is currently offline Joseph SerraFriend
Messages: 2
Registered: September 2014
Junior Member
Hi Dwight Masterman

Did you work out what was causing your problem? I have the same issue now, but I can resolve it by doing the same work around as you.

Kind Regards

Joseph
Re: Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9 [message #1431465 is a reply to message #1429714] Thu, 25 September 2014 18:26 Go to previous messageGo to next message
Joseph Serra is currently offline Joseph SerraFriend
Messages: 2
Registered: September 2014
Junior Member
Hi Dwight Masterman

I have the same issue, and your workaround works for me too.

Did you work out what was wrong?

Many thanks

Joseph
Re: Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9 [message #1438818 is a reply to message #1410435] Mon, 06 October 2014 14:41 Go to previous messageGo to next message
PCSD Admin is currently offline PCSD AdminFriend
Messages: 1
Registered: October 2014
Junior Member
I'm running into the same problems with AD users not able to open Eclipse. I've done the fixes that people have posted here and none have worked. Has anyone else fixed this?

Thanks
Re: Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9 [message #1440461 is a reply to message #1410435] Wed, 08 October 2014 11:48 Go to previous messageGo to next message
Cheryl Tarbox is currently offline Cheryl TarboxFriend
Messages: 1
Registered: October 2014
Junior Member
I am also experiencing this issue on my lab Macs with AD users only. Have tried this fix and this one:

I fixed the problem with:

chgrp -R everyone /Applications/eclipse
A way to preempt the problem, for anyone doing a new installation, is to do the following before unzipping the tarball:

newgrp everyone

found on apple.stackexchange.com (sorry, this forum will not let me post the link...) without success. I do see this issue in both the 32- and 64-bit versions.

Cheryl Tarbox
Macintosh Support Specialist
Binghamton University
Re: Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9 [message #1696976 is a reply to message #1440461] Fri, 29 May 2015 22:32 Go to previous messageGo to next message
Theodore Wong is currently offline Theodore WongFriend
Messages: 1
Registered: May 2015
Junior Member
My administrators recently changed my laptop configuration so that my user account was an Active Directory mobile account. I had installed Eclipse my original (and now non-deleted) local user account, so everything in /Applications/eclipse was owned by "olduser UID":staff instead of "ADuserName":admin. When I changed everything in the eclipse folder to be owned by "ADuserName":admin:

chown -R ADuserName:admin /Applications/eclipse


everything worked again.
Re: Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9 [message #1706668 is a reply to message #1696976] Fri, 28 August 2015 14:20 Go to previous messageGo to next message
Navy Su is currently offline Navy SuFriend
Messages: 1
Registered: August 2015
Junior Member
It is the permission problem of eclipse. I just fixed it by next steps.

cd /Applications/Eclipse.app/Contents/MacOS
sudo chmod 755 eclipse
Re: Can't open Eclipse Luna from OD accounts Mac OS 10.9 [message #1769767 is a reply to message #1411293] Thu, 03 August 2017 09:10 Go to previous message
Ahsan Haque is currently offline Ahsan HaqueFriend
Messages: 1
Registered: August 2017
Junior Member
This option is perfectly works for me in Windows 7 Enterprise.
Previous Topic:Eclipse Oxygen hangs
Next Topic:Open Images with Quantum DB Eclipse Plugin
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Feb 17 00:56:01 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.05525 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top