Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Having trouble with launching Ecliplse .log file(An error has occurred. See the log file.)
Having trouble with launching Ecliplse .log file [message #1404145] Tue, 29 July 2014 23:17 Go to next message
Zach Prince is currently offline Zach PrinceFriend
Messages: 2
Registered: July 2014
Junior Member
I've been searching around and seen several different solutions but unfortunately none of them worked for me to get my Eclipse up and running. I am new here and it was working yesterday perfectly but I'm guessing when I closed it yesterday it might have somehow gotten corrupted. If you could point me in the right direction I'd very much appreciate it Smile! Here is some of the things I've tried so far based on other thread solutions that worked for others:

Changed SHOW_WORKSPACE_SELECTION_DIALOG=false (to true to see if a new workspace would resolve issue but it did not)

Tried adding -clean to the beginning of the eclipse.ini that did not work as well.

Tried finding any .snap files from the .plugins\org.eclipse.core.resources\ but I did not see any to delete.

Tried reinstalling the jdk and that didn't work

Tried to delete and fresh install Eclipse to see if that would work and it didn't either.

Thank you for your time and help!!

Here is the information from my .log file:

eclipse.buildId=4.4.0.I20140606-1215
java.version=1.7.0_45
java.vendor=Oracle Corporation
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US

eclipse.buildId=4.4.0.I20140606-1215
java.version=1.7.0_45
java.vendor=Oracle Corporation
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2014-07-29 23:16:09.198
!MESSAGE The -clean (osgi.clean) option was not successful. Unable to clean the storage area: C:\Users\Zach\Desktop\eclipse\configuration\org.eclipse.osgi

!ENTRY org.eclipse.jdt.annotation 2 0 2014-07-29 23:16:14.210
!MESSAGE Could not resolve module: org.eclipse.jdt.annotation [190]
Unresolved requirement: Require-Capability: osgi.ee; filter:="(&(osgi.ee=JavaSE)(version=1.Cool)"


!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2014-07-29 23:16:14.220
!MESSAGE Application error
!STACK 1
org.eclipse.e4.core.di.InjectionException: java.lang.InternalError
at org.eclipse.e4.core.internal.di.MethodRequestor.execute(MethodRequestor.java:62)
at org.eclipse.e4.core.internal.di.InjectorImpl.inject(InjectorImpl.java:114)
at org.eclipse.e4.core.internal.di.InjectorImpl.internalMake(InjectorImpl.java:337)
at org.eclipse.e4.core.internal.di.InjectorImpl.make(InjectorImpl.java:258)
at org.eclipse.e4.core.contexts.ContextInjectionFactory.make(ContextInjectionFactory.java:162)
at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.E4Application.createDefaultContext(E4Application.java:502)
at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.E4Application.createE4Workbench(E4Application.java:210)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench$5.run(Workbench.java:601)
at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:332)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Workbench.java:579)
at org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.java:150)
at org.eclipse.ui.internal.ide.application.IDEApplication.start(IDEApplication.java:135)
at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:134)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:104)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:382)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:236)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:648)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:603)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1465)
Caused by: java.lang.InternalError
at java.util.Currency$1.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.util.Currency.<clinit>(Unknown Source)
at java.text.DecimalFormatSymbols.initialize(Unknown Source)
at java.text.DecimalFormatSymbols.<init>(Unknown Source)
at java.text.DecimalFormatSymbols.getInstance(Unknown Source)
at java.text.NumberFormat.getInstance(Unknown Source)
at java.text.NumberFormat.getIntegerInstance(Unknown Source)
at java.text.SimpleDateFormat.initialize(Unknown Source)
at java.text.SimpleDateFormat.<init>(Unknown Source)
at java.text.SimpleDateFormat.<init>(Unknown Source)
at org.eclipse.osgi.internal.debug.EclipseDebugTrace.<clinit>(EclipseDebugTrace.java:51)
at org.eclipse.osgi.internal.debug.FrameworkDebugOptions.newDebugTrace(FrameworkDebugOptions.java:404)
at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.WorkbenchLogger.setDebugOptions(WorkbenchLogger.java:137)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.e4.core.internal.di.MethodRequestor.execute(MethodRequestor.java:55)
... 23 more
Caused by: java.io.FileNotFoundException: C:\Windows\jre\lib\currency.data (The system cannot find the file specified)
at java.io.FileInputStream.open(Native Method)
at java.io.FileInputStream.<init>(Unknown Source)
at java.io.FileInputStream.<init>(Unknown Source)
... 42 more
Re: Having trouble with launching Ecliplse .log file [message #1404225 is a reply to message #1404145] Wed, 30 July 2014 14:41 Go to previous messageGo to next message
Dilton McGowan II is currently offline Dilton McGowan IIFriend
Messages: 110
Registered: July 2009
Senior Member
On Tue, 29 Jul 2014 19:30:25 -0400, Zach Prince wrote:

> I've been searching around and seen several different solutions but unfortunately none of them worked for me to get my Eclipse up and running. I am new here and it was working yesterday perfectly but I'm guessing when I closed it yesterday it might have somehow gotten corrupted. If you could point me in the right direction I'd very much appreciate it :)! Here is some of the things I've tried so far based on other thread solutions that worked for others:
>
> Changed SHOW_WORKSPACE_SELECTION_DIALOG=false (to true to see if a new workspace would resolve issue but it did not)
>
> Tried adding -clean to the beginning of the eclipse.ini that did not work as well.
>
> Tried finding any .snap files from the .plugins\org.eclipse.core.resources\ but I did not see any to delete.
>
> Tried reinstalling the jdk and that didn't work
>
> Tried to delete and fresh install Eclipse to see if that would work and it didn't either.
>
> Thank you for your time and help!!
>
> Here is the information from my .log file:
>
> eclipse.buildId=4.4.0.I20140606-1215
> java.version=1.7.0_45
> java.vendor=Oracle Corporation
> BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
>
> eclipse.buildId=4.4.0.I20140606-1215
> java.version=1.7.0_45
> java.vendor=Oracle Corporation
> BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
>
> !ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2014-07-29 23:16:09.198
> !MESSAGE The -clean (osgi.clean) option was not successful. Unable to clean the storage area: C:\Users\Zach\Desktop\eclipse\configuration\org.eclipse.osgi
>
> !ENTRY org.eclipse.jdt.annotation 2 0 2014-07-29 23:16:14.210
> !MESSAGE Could not resolve module: org.eclipse.jdt.annotation [190]
> Unresolved requirement: Require-Capability: osgi.ee; filter:="(&(osgi.ee=JavaSE)(version=1.8))"
>
>
> !ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2014-07-29 23:16:14.220
> !MESSAGE Application error
> !STACK 1
> org.eclipse.e4.core.di.InjectionException: java.lang.InternalError
> at org.eclipse.e4.core.internal.di.MethodRequestor.execute(MethodRequestor.java:62)
> at org.eclipse.e4.core.internal.di.InjectorImpl.inject(InjectorImpl.java:114)
> at org.eclipse.e4.core.internal.di.InjectorImpl.internalMake(InjectorImpl.java:337)
> at org.eclipse.e4.core.internal.di.InjectorImpl.make(InjectorImpl.java:258)
> at org.eclipse.e4.core.contexts.ContextInjectionFactory.make(ContextInjectionFactory.java:162)
> at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.E4Application.createDefaultContext(E4Application.java:502)
> at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.E4Application.createE4Workbench(E4Application.java:210)
> at org.eclipse.ui.internal.Workbench$5.run(Workbench.java:601)
> at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:332)
> at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Workbench.java:579)
> at org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.java:150)
> at org.eclipse.ui.internal.ide.application.IDEApplication.start(IDEApplication.java:135)
> at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196)
> at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:134)
> at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:104)
> at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:382)
> at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:236)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:648)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:603)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1465)
> Caused by: java.lang.InternalError
> at java.util.Currency$1.run(Unknown Source)
> at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
> at java.util.Currency.<clinit>(Unknown Source)
> at java.text.DecimalFormatSymbols.initialize(Unknown Source)
> at java.text.DecimalFormatSymbols.<init>(Unknown Source)
> at java.text.DecimalFormatSymbols.getInstance(Unknown Source)
> at java.text.NumberFormat.getInstance(Unknown Source)
> at java.text.NumberFormat.getIntegerInstance(Unknown Source)
> at java.text.SimpleDateFormat.initialize(Unknown Source)
> at java.text.SimpleDateFormat.<init>(Unknown Source)
> at java.text.SimpleDateFormat.<init>(Unknown Source)
> at org.eclipse.osgi.internal.debug.EclipseDebugTrace.<clinit>(EclipseDebugTrace.java:51)
> at org.eclipse.osgi.internal.debug.FrameworkDebugOptions.newDebugTrace(FrameworkDebugOptions.java:404)
> at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.WorkbenchLogger.setDebugOptions(WorkbenchLogger.java:137)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
> at org.eclipse.e4.core.internal.di.MethodRequestor.execute(MethodRequestor.java:55)
> ... 23 more
> Caused by: java.io.FileNotFoundException: C:\Windows\jre\lib\currency.data (The system cannot find the file specified)
> at java.io.FileInputStream.open(Native Method)
> at java.io.FileInputStream.<init>(Unknown Source)
> at java.io.FileInputStream.<init>(Unknown Source)
> ... 42 more

I would rename the eclipse folder to eclipse.bak then unpack a new
eclipse folder from the file you originally downloaded
or even get the latest from the Eclipse Downloads site.

Then before running it, I'd run:

java -version

Make sure that looks correct (an actual JDK and version you intended) then run:

where java.exe

Make sure the one that is running is the one you think is running.

Then run:

set

Look for the PATH and JAVA_HOME (if set) to make sure they
look right.

Dilton
Re: Having trouble with launching Ecliplse .log file [message #1404255 is a reply to message #1404225] Wed, 30 July 2014 17:12 Go to previous messageGo to next message
Eric Rizzo is currently offline Eric RizzoFriend
Messages: 3071
Registered: July 2009
Senior Member
Or, just read the Announcement post at the top of this forum titled, "Trouble getting Eclipse to run? READ THIS FIRST"
Re: Having trouble with launching Ecliplse .log file [message #1404273 is a reply to message #1404255] Wed, 30 July 2014 19:40 Go to previous messageGo to next message
Dilton McGowan II is currently offline Dilton McGowan IIFriend
Messages: 110
Registered: July 2009
Senior Member
On Wed, 30 Jul 2014 13:12:37 -0400, Eric Rizzo wrote:

> Or, just read the Announcement post at the top of this forum titled, "Trouble getting Eclipse to run? READ THIS FIRST"

I'm PARTICIPATING IN the forum using the PAN USENET newsreader,
there is no "forum" that participants such as us see.
Re: Having trouble with launching Ecliplse .log file [message #1404274 is a reply to message #1404273] Wed, 30 July 2014 19:48 Go to previous messageGo to next message
Eric Rizzo is currently offline Eric RizzoFriend
Messages: 3071
Registered: July 2009
Senior Member
That's unfortunate, but I guess an inherent limitation of the forum<->NNTP bridge. Here's the link to the message I'm referring to: https://www.eclipse.org/forums/index.php/t/198527/

Basically, use eclipse.ini, don't set JAVA_HOME (Eclipse ignores it anyway) or PATH.
Re: Having trouble with launching Ecliplse .log file [message #1404495 is a reply to message #1404274] Sat, 02 August 2014 01:03 Go to previous message
Zach Prince is currently offline Zach PrinceFriend
Messages: 2
Registered: July 2014
Junior Member
Thank you both very much for your time, I did get it to run after reading what Dilon posted I do apologize as I did not see such a thread. Again thank you! Have a great day!
Previous Topic:XML Version
Next Topic:#define sections of code are highlighted
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Oct 20 14:28:19 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03231 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top