Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF » [CDO] Unable to launch our product due to CDO issues
[CDO] Unable to launch our product due to CDO issues [message #1403953] Mon, 28 July 2014 17:11 Go to next message
David Wynter is currently offline David WynterFriend
Messages: 4624
Registered: July 2009
Senior Member
Not sure why my topics concerning CDO are not answered, but the fact is we cannot launch our product due to the instabilities in CDO. I have test cases and repositories that exhibit our problems. I have had 2 people using our design tool to enter models, for the last 2 weeks full time CDO consistently fails with ClassCastExceptions and sometimes missing CDO_ID.

According to the developer who developed our CDO interface and that investigated these problem a while ago these were his comments:

"It skips abstract classes."
"But what I don't understand, why don't they throw an exception. No error, no warning. they just skip that element and the order changes and now ETLgroup references itself and there is no such element 'workflow' in ETLgroup."
"regarding the H2 repository you sent. It's not broken. This is something in CDO. It may fail in some case when models are loaded lazily

https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=369646"

I do not understand the internals of CDO so I don't know how to fix this.
Details here - https://www.eclipse.org/forums/index.php/mv/msg/737332/1403264/#msg_1403264


Is there anyone that can help us?

[Updated on: Mon, 28 July 2014 17:15]

Report message to a moderator

Re: [CDO] Unable to launch our product due to CDO issues [message #1403968 is a reply to message #1403953] Mon, 28 July 2014 18:59 Go to previous messageGo to next message
Eike Stepper is currently offline Eike StepperFriend
Messages: 6441
Registered: July 2009
Senior Member
Hi David,

Comments below...

Cheers
/Eike

----
http://www.esc-net.de
http://thegordian.blogspot.com
http://twitter.com/eikestepper


Am 28.07.2014 19:11, schrieb David Wynter:
> Not sure why my topics concerning CDO are not answered,
I'm very busy these days and not as active here as I would like to be. But I thought that other CDO experts have noticed
that and started to help me.

> but the fact is we cannot launch our product due to the instabilities in CDO. I have test cases and repositories that
> exhibit our problems.
Where are they? If you provide me with everything that I need to reproduce your problem, I will try it.

> I have had 2 people using our design tool to enter models, for the last 2 weeks full time CDO consistently fails with
> ClassCastExceptions and sometimes missing CDO_ID.
Are there bugzillas for these two issues?

> According to the developer who developed out CDO interface and that investigated these problem a while ago these were
> his comments:
>
> "It skips abstract classes."
That sounds query-related. Is it?

> "But what I don't understand, why don't they throw an exception. No error, no warning. they just skip that element
In what context?

> and the order changes
The order of what?

> and now ETLgroup references itself and there is no such element 'workflow' in ETLgroup."
> "regarding the H2 repository you sent. It's not broken. This is something in CDO. It may fail in some case when models
> are loaded lazily
I'm not sure what to do with these sentences.

>
> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=369646"
AFAIK that bug was fied long ago and nobody complained anymore. This cold mean that there's a bug in CDO that only
surfaces in a very specific configuration. Hopefully I can reproduce it with the code and data that you announced.

Cheers
/Eike

----
http://www.esc-net.de
http://thegordian.blogspot.com
http://twitter.com/eikestepper


Re: [CDO] Unable to launch our product due to CDO issues [message #1404034 is a reply to message #1403968] Tue, 29 July 2014 09:22 Go to previous messageGo to next message
David Wynter is currently offline David WynterFriend
Messages: 4624
Registered: July 2009
Senior Member
Eike,

Yes I did not really know what to make of those sentences either, but they are all I have from the developer who looked at this problem, thought they might make more sense to you than me...

The problem is that the repos my problems occur in are large 60-140MB, also have private models in them that I cannot just share. Since I do not know exactly what gets these models into a state where the errors occur it is hard for me to recreate a test model. But once I have a damaged repo my test case will reproduce the problem.

If I can get a email address from you I can share a model on a google drive, along with my test case.

Regards,

David
Re: [CDO] Unable to launch our product due to CDO issues [message #1404039 is a reply to message #1404034] Tue, 29 July 2014 09:41 Go to previous message
Eike Stepper is currently offline Eike StepperFriend
Messages: 6441
Registered: July 2009
Senior Member
Am 29.07.2014 11:22, schrieb David Wynter:
> Eike,
>
> Yes I did not really know what to make of those sentences either, but they are all I have from the developer who
> looked at this problem, thought they might make more sense to you than me...
>
> The problem is that the repos my problems occur in are large 60-140MB, also have private models in them that I cannot
> just share. Since I do not know exactly what gets these models into a state where the errors occur it is hard for me
> to recreate a test model. But once I have a damaged repo my test case will reproduce the problem.
>
> If I can get a email address from you I can share a model on a google drive, along with my test case.
Please use stepper <a t> esc-net <d o t> de ;-)

Cheers
/Eike

----
http://www.esc-net.de
http://thegordian.blogspot.com
http://twitter.com/eikestepper


Previous Topic:[DynamicEMF] How to set an unchangeable using DynamicEMF
Next Topic:How to debug a XMI load error?
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Aug 23 09:38:41 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02166 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top