Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Context docBase path being updated incorrectly
Context docBase path being updated incorrectly [message #1403883] Mon, 28 July 2014 12:52 Go to next message
owen pahl is currently offline owen pahlFriend
Messages: 1
Registered: July 2014
Junior Member
Hi all,

I have a tomcat instance being served out of my workspace and something is causing the Context docBase to be incorrectly updated. This in turn means I have to edit the server.xml file before I can restart the server to test any changes.

I'm using Eclipse Luna (Java EE version), kubuntu 14.04, and tomcat 7 (installed from packages and hacked a bit to get running under Eclipse correctly). Additionlly the workspace is hosted on a ntfs drive that is shared with windows, but I don't see how that could be causing any issues.

I can start and stop the server via eclipse without any issues and my app is being served correctly. However, if I change any of my java classes and then restart tomcat to pick up the changes, my docBase path has changed from

"/media/owen/Windows8_OS/Users/owen/workspace/Servers/Tomcat v7.0 (local)-config/wtpwebapps/perfDemo2"

to

"{/media/owen/Windows8_OS/Users/owen/workspace/Servers/Tomcat v7.0 (local)-config/wtpwebapps}N/perfDemo2"

Where the section in the braces is repeated N times. The size of N appears to grow in proportion to the number of times I save my changes between tomcat restarts (and subsequent server.xml cleanups). To me this indicates that WTP/Eclipse is updating this config every time I save and prepends the wtpwebapps path again.

I've googled around a bit to see if anyone else is having this problem but no luck yet.


Cheers,
Owen
Re: Context docBase path being updated incorrectly [message #1404253 is a reply to message #1403883] Wed, 30 July 2014 16:16 Go to previous message
Larry Isaacs is currently offline Larry IsaacsFriend
Messages: 1325
Registered: July 2009
Senior Member
On 7/28/2014 1:02 PM, owen pahl wrote:
> Hi all,
>
> I have a tomcat instance being served out of my workspace and something
> is causing the Context docBase to be incorrectly updated. This in turn
> means I have to edit the server.xml file before I can restart the server
> to test any changes.
>
> I'm using Eclipse Luna (Java EE version), kubuntu 14.04, and tomcat 7
> (installed from packages and hacked a bit to get running under Eclipse
> correctly). Additionlly the workspace is hosted on a ntfs drive that is
> shared with windows, but I don't see how that could be causing any issues.
>
> I can start and stop the server via eclipse without any issues and my
> app is being served correctly. However, if I change any of my java
> classes and then restart tomcat to pick up the changes, my docBase path
> has changed from
> "/media/owen/Windows8_OS/Users/owen/workspace/Servers/Tomcat v7.0
> (local)-config/wtpwebapps/perfDemo2"
> to
> "{/media/owen/Windows8_OS/Users/owen/workspace/Servers/Tomcat v7.0
> (local)-config/wtpwebapps}N/perfDemo2"
>
> Where the section in the braces is repeated N times. The size of N
> appears to grow in proportion to the number of times I save my changes
> between tomcat restarts (and subsequent server.xml cleanups). To me this
> indicates that WTP/Eclipse is updating this config every time I save and
> prepends the wtpwebapps path again.
>
> I've googled around a bit to see if anyone else is having this problem
> but no luck yet.
>
>
> Cheers,
> Owen

I know this is a use case I have never tested. At the moment, I have no
good guesses as to where this behavior is coming from. Is it the
server.xml down under the
".metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.core" that you are seeing
this in? I assume if you switch to a workspace in the local Linux
system, you see normal behavior?

Cheers,
Larry
Previous Topic:Web Service Tools separate installation
Next Topic:[Resolved] Problem setting up tomcat7 server with Luna WTP
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Mar 04 20:34:52 GMT 2015

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02479 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software