Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Remote Application Platform (RAP) » FormEditor not painted correctly after minimize
FormEditor not painted correctly after minimize [message #124818] Mon, 16 March 2009 15:22 Go to next message
Markus  rüger is currently offline Markus rügerFriend
Messages: 369
Registered: July 2009
Senior Member
Hello,
the FormdEditor is not painted correctly after it was minimized!
Steps to reproduce:
- Add the attached form editor to the demo and add an action to open it.
- you will see a lable and a text field
- now minimize the edtior
- now restore the editor
- the whole editor content now seems to be shiftet somehow since the label
is not visible anymore.

I tested this with EditorPart and MultipageEditorPart, too. The problem does
not occur in these parts.

Regards,
Markus


Re: FormEditor not painted correctly after minimize [message #125091 is a reply to message #124818] Tue, 17 March 2009 09:57 Go to previous messageGo to next message
Ivan Furnadjiev is currently offline Ivan FurnadjievFriend
Messages: 2359
Registered: July 2009
Location: Sofia, Bulgaria
Senior Member
Hi Markus,
I've just tested it with the Workbench Demo (RAP from CVS HEAD, Vista +
FF) and your editor instead of existing FooEditor and there are no such
a problems. Can you test it in the same way - just to make sure that we
are talking on the same thing. Which version of RAP do you use? OS? Browser?
Best,
Ivan

"Markus Kr�������������������
Re: FormEditor not painted correctly after minimize [message #125258 is a reply to message #125091] Tue, 17 March 2009 12:52 Go to previous messageGo to next message
Markus  rüger is currently offline Markus rügerFriend
Messages: 369
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Ivan,
we are using CVS Head working on Win XP SP2 + SP3, Win Server 2003 SP2, Win
2000 SP4.
The problem occurs only in Firefox (we use version 3.0.7, also occurs in
2.0.0.20). The following browsers display everything correctly: IE6,IE7,IE8,
Google Chrome, Safari.
In Vista we experience the same problem, but not steady.

Here more hints (for the above described setups):
- Start the demo again (with my editor included)
- close all views and editors of the demo
- now open my editor
- minimize
- restore
- the editor should now be messed up
Option A to fix layout problem:
- open a second editor, wich should look good initially
- now switch back to the other one
Option B to fix layout problem:
- open a view
- maxize the view
- minimize the view

Now everything seems to be fine again.

So I think there is a repaint missing for firefox somewhere.

Regards,
Markus

"Ivan Furnadjiev" <ivan@eclipsesource.com> schrieb im Newsbeitrag
news:gpns6q$okp$1@build.eclipse.org...
> Hi Markus,
> I've just tested it with the Workbench Demo (RAP from CVS HEAD, Vista +
> FF) and your editor instead of existing FooEditor and there are no such a
> problems. Can you test it in the same way - just to make sure that we are
> talking on the same thing. Which version of RAP do you use? OS? Browser?
> Best,
> Ivan
>
> "Markus Kr??????????????????????" wrote:
>> Hello,
>> the FormdEditor is not painted correctly after it was minimized!
>> Steps to reproduce:
>> - Add the attached form editor to the demo and add an action to open it.
>> - you will see a lable and a text field
>> - now minimize the edtior
>> - now restore the editor
>> - the whole editor content now seems to be shiftet somehow since the
>> label is not visible anymore.
>>
>> I tested this with EditorPart and MultipageEditorPart, too. The problem
>> does not occur in these parts.
>>
>> Regards,
>> Markus
>>
>>
Re: FormEditor not painted correctly after minimize [message #125269 is a reply to message #125258] Tue, 17 March 2009 13:29 Go to previous messageGo to next message
Ivan Furnadjiev is currently offline Ivan FurnadjievFriend
Messages: 2359
Registered: July 2009
Location: Sofia, Bulgaria
Senior Member
Hi Markus,
with all your hints I've managed to reproduce it 1-2 times in Windows
Vista SP1. Tested on Windows XP SP3 too with FF 3.0.7 with the same
result. I can confirm that this happens in FF only - IE, Chrome and
Safari are not affected. Please add a bugzilla about this issue with
attached form editor and a link to this post.
Best,
Ivan

"Markus Kr�������������������
Re: FormEditor not painted correctly after minimize [message #125283 is a reply to message #125269] Tue, 17 March 2009 13:50 Go to previous message
Markus  rüger is currently offline Markus rügerFriend
Messages: 369
Registered: July 2009
Senior Member
Done!
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=268975


"Ivan Furnadjiev" <ivan@eclipsesource.com> schrieb im Newsbeitrag
news:gpo8jm$d24$1@build.eclipse.org...
> Hi Markus,
> with all your hints I've managed to reproduce it 1-2 times in Windows
> Vista SP1. Tested on Windows XP SP3 too with FF 3.0.7 with the same
> result. I can confirm that this happens in FF only - IE, Chrome and
> Safari are not affected. Please add a bugzilla about this issue with
> attached form editor and a link to this post.
> Best,
> Ivan
>
> "Markus Kr??????????????????????" wrote:
>> Hi Ivan,
>> we are using CVS Head working on Win XP SP2 + SP3, Win Server 2003 SP2,
>> Win 2000 SP4.
>> The problem occurs only in Firefox (we use version 3.0.7, also occurs in
>> 2.0.0.20). The following browsers display everything correctly:
>> IE6,IE7,IE8, Google Chrome, Safari.
>> In Vista we experience the same problem, but not steady.
>>
>> Here more hints (for the above described setups):
>> - Start the demo again (with my editor included)
>> - close all views and editors of the demo
>> - now open my editor
>> - minimize
>> - restore
>> - the editor should now be messed up
>> Option A to fix layout problem:
>> - open a second editor, wich should look good initially
>> - now switch back to the other one
>> Option B to fix layout problem:
>> - open a view
>> - maxize the view
>> - minimize the view
>>
>> Now everything seems to be fine again.
>>
>> So I think there is a repaint missing for firefox somewhere.
>>
>> Regards,
>> Markus
>>
>> "Ivan Furnadjiev" <ivan@eclipsesource.com> schrieb im Newsbeitrag
>> news:gpns6q$okp$1@build.eclipse.org...
>>
>>> Hi Markus,
>>> I've just tested it with the Workbench Demo (RAP from CVS HEAD, Vista +
>>> FF) and your editor instead of existing FooEditor and there are no such
>>> a problems. Can you test it in the same way - just to make sure that we
>>> are talking on the same thing. Which version of RAP do you use? OS?
>>> Browser?
>>> Best,
>>> Ivan
>>>
>>> "Markus Kr??????????????????????" wrote:
>>>
>>>> Hello,
>>>> the FormdEditor is not painted correctly after it was minimized!
>>>> Steps to reproduce:
>>>> - Add the attached form editor to the demo and add an action to open
>>>> it.
>>>> - you will see a lable and a text field
>>>> - now minimize the edtior
>>>> - now restore the editor
>>>> - the whole editor content now seems to be shiftet somehow since the
>>>> label is not visible anymore.
>>>>
>>>> I tested this with EditorPart and MultipageEditorPart, too. The problem
>>>> does not occur in these parts.
>>>>
>>>> Regards,
>>>> Markus
>>>>
>>>>
>>>>
>>
>>
>>
Previous Topic:Update action bar
Next Topic:RAP Templates not working?
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Nov 28 15:40:50 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02401 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top