Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » TMF (Xtext) » [xtext] import model from xcore
[xtext] import model from xcore [message #895731] Sun, 15 July 2012 13:19 Go to next message
Knut Wannheden is currently offline Knut WannhedenFriend
Messages: 298
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

I would like to define my Ecore model in Xcore and import it from my
Xtext grammar. So far I've only been able to get that working by using
an URI like 'platform:/resource/myproject/path/to/model.xcore#/2'.

I would prefer using the model's nsURI to import it. Is that not
supported yet or is the Ecore model not exported correctly (with its
nsURI) by Xcore?

Thanks,

--knut
Re: [xtext] import model from xcore [message #895763 is a reply to message #895731] Sun, 15 July 2012 20:27 Go to previous messageGo to next message
Knut Wannheden is currently offline Knut WannhedenFriend
Messages: 298
Registered: July 2009
Senior Member
I had another quick look at this and to me it seems like Xcore doesn't
export the EPackages to the Xtext index correctly when there is a custom
nsURI set. See https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=385124 for
details.

Regards,

--knut

On 7/15/12 15:19, Knut Wannheden wrote:
> Hi,
>
> I would like to define my Ecore model in Xcore and import it from my
> Xtext grammar. So far I've only been able to get that working by using
> an URI like 'platform:/resource/myproject/path/to/model.xcore#/2'.
>
> I would prefer using the model's nsURI to import it. Is that not
> supported yet or is the Ecore model not exported correctly (with its
> nsURI) by Xcore?
>
> Thanks,
>
> --knut
Re: [xtext] import model from xcore [message #895799 is a reply to message #895763] Mon, 16 July 2012 06:07 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31152
Registered: July 2009
Senior Member
Knut,

It's interesting that various indexers need to agree on how they index
things, but an *.xcore resource contains Xcore, Ecore, GenModel and JVM
Types so it's hard to ensure that each of those is indexed a way
consistent with the each of those model's various indexers because they
don't reuse those other model's description strategies. Perhaps they
should somehow...


On 15/07/2012 10:27 PM, Knut Wannheden wrote:
> I had another quick look at this and to me it seems like Xcore doesn't
> export the EPackages to the Xtext index correctly when there is a
> custom nsURI set. See
> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=385124 for details.
>
> Regards,
>
> --knut
>
> On 7/15/12 15:19, Knut Wannheden wrote:
>> Hi,
>>
>> I would like to define my Ecore model in Xcore and import it from my
>> Xtext grammar. So far I've only been able to get that working by using
>> an URI like 'platform:/resource/myproject/path/to/model.xcore#/2'.
>>
>> I would prefer using the model's nsURI to import it. Is that not
>> supported yet or is the Ecore model not exported correctly (with its
>> nsURI) by Xcore?
>>
>> Thanks,
>>
>> --knut
>
Previous Topic:how to get access to global scope inside a AbstractDeclarativeScopeProvider method?
Next Topic:Invalid property category path
Goto Forum:
  


Current Time: Thu May 28 05:42:38 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01819 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top