Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » TMF (Xtext) » First steps with 2.3
First steps with 2.3 [message #874230] Sun, 20 May 2012 08:11 Go to next message
G. Zsombor is currently offline G. ZsomborFriend
Messages: 1
Registered: July 2009
Junior Member
Hi,

I've installed Xtext 2.3.0M7 from download.eclipse.org/modeling/tmf/xtext/updates/composite/milestones/ (actually I've installed 2.2.1, but it said that there is an update for it, so I've upgraded xtext...) and tried following the "5 minutes tutorial" (which is written for 2.1). But it seems that my environment doesn't contain everything which is needed, because If I try to edit an xtext file, it is opened in plain text editor, I don't have 'New Xtext Project' in File -> New -> Project ... selection - only the 3 xtext example project , and I don't have 'Generate Xtext Artifacts' in the 'Run as ...' menu.

What is missing? What should I install ? Is it the tutorial is not up-to-date?

Thanks
Re: First steps with 2.3 [message #875110 is a reply to message #874230] Tue, 22 May 2012 06:55 Go to previous message
Sven Efftinge is currently offline Sven EfftingeFriend
Messages: 1823
Registered: July 2009
Senior Member
The Xtext plugins haven't been activated (for some reason).
How did you upgrade?

It has nothing to do with the tutorial, which will be updated for the
release in June.

Sven

Am 5/20/12 10:11 AM, schrieb G. Zsombor:
> Hi,
>
> I've installed Xtext 2.3.0M7 from
> download.eclipse.org/modeling/tmf/xtext/updates/composite/milestones/
> (actually I've installed 2.2.1, but it said that there is an update for
> it, so I've upgraded xtext...) and tried following the "5 minutes
> tutorial" (which is written for 2.1). But it seems that my environment
> doesn't contain everything which is needed, because If I try to edit an
> xtext file, it is opened in plain text editor, I don't have 'New Xtext
> Project' in File -> New -> Project ... selection - only the 3 xtext
> example project , and I don't have 'Generate Xtext Artifacts' in the
> 'Run as ...' menu.
>
> What is missing? What should I install ? Is it the tutorial is not
> up-to-date?
> Thanks


--
Need professional support for Xtext or other Eclipse Modeling technologies?
Go to: http://xtext.itemis.com
Twitter : @svenefftinge
Blog : http://blog.efftinge.de
Previous Topic:[Xtext 2.3.0M7] org.hamcrest in the test plugin
Next Topic:grammar file not copied to bin
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Jul 04 06:47:52 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01333 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top