Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Archived » M2M (model-to-model transformation) » [ATL] AtlLauncher launch method parameter
[ATL] AtlLauncher launch method parameter [message #68470] Mon, 10 December 2007 10:30 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: valerio.summo.gmail.com

Hi all,
I'm trying to develop a Java Launcher for an ATL transformation from UML2 to
OWL, but I have some problems in the runATLTransformation, in the following
codeline:

AtlLauncher.getDefault().launch(transformation, libs, models, params);

The method launch(...) seems to have one more argument:

- launch (URL asmurl, Map libraries, Map models, Map asmParams, List
superimpose)

instead of:

- launch (URL asmurl, Map libraries, Map models, Map asmParams)

And so I have tried to put null as last argument.

Furthermore, when I run the code, I get the following WARNING and Exception:

Dec 10, 2007 10:32:01 AM org.eclipse.m2m.atl.engine.vm.ASMExecEnv
parseTypeInternal

WARNING: could not find model UML.

Dec 10, 2007 10:32:01 AM org.eclipse.m2m.atl.engine.vm.ASMExecEnv
parseTypeInternal

WARNING: could not find model UML.

Dec 10, 2007 10:32:01 AM org.eclipse.m2m.atl.engine.vm.ASMExecEnv
parseTypeInternal

WARNING: could not find model UML.

Dec 10, 2007 10:32:01 AM org.eclipse.m2m.atl.engine.AtlLauncher launch

SEVERE: null

java.lang.NullPointerException

at org.eclipse.m2m.atl.engine.AtlLauncher.launch(AtlLauncher.ja va:144)

..........

Is the last argument that causes these problems or something else?

Thank you in advance,

Valerio
Re: [ATL] AtlLauncher launch method parameter [message #68486 is a reply to message #68470] Mon, 10 December 2007 10:54 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: valerio.summo.gmail.com

Solved :)
the problem was in the first argument in loading the UML metamodel.
My erroneous code was:
emfamh.loadModel("uml"

The correct one, case sensitive, is:

emfamh.loadModel("UML"



"Valerio Summo" <valerio.summo@gmail.com> wrote in message
news:fjj4eg$vla$1@build.eclipse.org...
> Hi all,
> I'm trying to develop a Java Launcher for an ATL transformation from UML2
> to
> OWL, but I have some problems in the runATLTransformation, in the
> following codeline:
>
> AtlLauncher.getDefault().launch(transformation, libs, models, params);
>
> The method launch(...) seems to have one more argument:
>
> - launch (URL asmurl, Map libraries, Map models, Map asmParams, List
> superimpose)
>
> instead of:
>
> - launch (URL asmurl, Map libraries, Map models, Map asmParams)
>
> And so I have tried to put null as last argument.
>
> Furthermore, when I run the code, I get the following WARNING and
> Exception:
>
> Dec 10, 2007 10:32:01 AM org.eclipse.m2m.atl.engine.vm.ASMExecEnv
> parseTypeInternal
>
> WARNING: could not find model UML.
>
> Dec 10, 2007 10:32:01 AM org.eclipse.m2m.atl.engine.vm.ASMExecEnv
> parseTypeInternal
>
> WARNING: could not find model UML.
>
> Dec 10, 2007 10:32:01 AM org.eclipse.m2m.atl.engine.vm.ASMExecEnv
> parseTypeInternal
>
> WARNING: could not find model UML.
>
> Dec 10, 2007 10:32:01 AM org.eclipse.m2m.atl.engine.AtlLauncher launch
>
> SEVERE: null
>
> java.lang.NullPointerException
>
> at org.eclipse.m2m.atl.engine.AtlLauncher.launch(AtlLauncher.ja va:144)
>
> .........
>
> Is the last argument that causes these problems or something else?
>
> Thank you in advance,
>
> Valerio
>
>
>
Previous Topic:ATL transformation from UML2 to OWL
Next Topic:[ATL] How can I generate a KM3 metamodel from Ecore metamodel?
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Apr 12 20:40:34 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02022 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top