Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Archived » M2M (model-to-model transformation) » [ATL] Problem with uml2copy.atl
[ATL] Problem with uml2copy.atl [message #65912] Fri, 09 November 2007 15:55 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: arnaud.giuliani.c-s.fr

Hello,

i 've installed atl from cvs (taken plugin part) with eclipse 3.3 europa.
I couldn't use maven to build it because of my proxy ... and i built it
directly in eclipse.

And I've taken uml2copy.atl to see superimposition feature (wiki). it
couldn't compile : mismatched input ':' expecting RPAREN for almost all
the lines of the file.

What is my problem ? Why can't i compile this file ?

What is this '::' notation in this file ?


Arnaud GIULIANI.
Re: [ATL] Problem with uml2copy.atl [message #65934 is a reply to message #65912] Fri, 09 November 2007 16:51 Go to previous messageGo to next message
Ã?ric Vépa is currently offline Ã?ric VépaFriend
Messages: 16
Registered: July 2009
Junior Member
Hi Arnaud,

This thread may help you:

http://dev.eclipse.org/newslists/news.eclipse.modeling.m2m/m sg01354.html


Arnaud GIULIANI wrote:
> Hello,
>
> i 've installed atl from cvs (taken plugin part) with eclipse 3.3
> europa. I couldn't use maven to build it because of my proxy ... and i
> built it directly in eclipse.
>
> And I've taken uml2copy.atl to see superimposition feature (wiki). it
> couldn't compile : mismatched input ':' expecting RPAREN for almost all
> the lines of the file.
>
> What is my problem ? Why can't i compile this file ?
>
> What is this '::' notation in this file ?
>
>
> Arnaud GIULIANI.
>


--
Éric Vépa

SODIUS
6, rue de la Cornouaille - BP 91941
44319 Nantes, France
Email: evepa@sodius.com

www.mdworkbench.com
Draw more value from your models
Re: [ATL] Problem with uml2copy.atl [message #65953 is a reply to message #65934] Sun, 11 November 2007 10:25 Go to previous messageGo to next message
Dennis Wagelaar is currently offline Dennis WagelaarFriend
Messages: 147
Registered: July 2009
Senior Member
Thanks for the pointer: I had already updated UML2Copy.atl for this
issue, but the wiki page used fixed revision numbers :-/.

I updated the links on the wiki page, so they point to the latest
version of UML2Copy.atl, etc.

The issue itself is described here:
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=196433
--
Dennis

Éric Vépa schreef:
> Hi Arnaud,
>
> This thread may help you:
>
> http://dev.eclipse.org/newslists/news.eclipse.modeling.m2m/m sg01354.html
>
>
> Arnaud GIULIANI wrote:
>> Hello,
>>
>> i 've installed atl from cvs (taken plugin part) with eclipse 3.3
>> europa. I couldn't use maven to build it because of my proxy ... and i
>> built it directly in eclipse.
>>
>> And I've taken uml2copy.atl to see superimposition feature (wiki). it
>> couldn't compile : mismatched input ':' expecting RPAREN for almost
>> all the lines of the file.
>>
>> What is my problem ? Why can't i compile this file ?
>>
>> What is this '::' notation in this file ?
>>
>>
>> Arnaud GIULIANI.
>>
>
>
Re: [ATL] Problem with uml2copy.atl [message #65968 is a reply to message #65953] Mon, 12 November 2007 09:49 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: tristan.faure.c-s.fr

thank you for your answers and for the modified version of UML2copy

But what is the purpose of the notation "::" ???
Re: [ATL] Problem with uml2copy.atl [message #66248 is a reply to message #65968] Thu, 15 November 2007 11:42 Go to previous messageGo to next message
Dennis Wagelaar is currently offline Dennis WagelaarFriend
Messages: 147
Registered: July 2009
Senior Member
Tristan FAURE schreef:
> thank you for your answers and for the modified version of UML2copy
>
> But what is the purpose of the notation "::" ???
>

The "::" is used as a namespace delimiter in MOF and UML. It separates
package names and class names, for example. In "uml::Class", "uml"
refers to the EPackage and "Class" refers to the EClass.
--
Dennis
Re: [ATL] Problem with uml2copy.atl [message #66355 is a reply to message #66248] Fri, 16 November 2007 14:51 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: arnaud.giuliani.c-s.fr

thank you all for your answers.
Atl transformations are running !
Previous Topic:resolving links to input model
Next Topic:[ATL] Raising transformation errors and "auxiliary" parameters
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Apr 11 23:07:35 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02413 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top