Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Plugin Development Environment (PDE) » PDE Build templates
PDE Build templates [message #65844] Sat, 27 June 2009 00:29 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: jconlon.apache.org

Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see what
if anything has changed, but can't find the latest source for the PDE
Build templates.

Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
but a readme says:

The PDE project has moved to the CVS repository location
dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde

but I can't connect to that repo.

Am I off in the weeds on this or what?

any help appreciated...

John
Re: PDE Build templates [message #65883 is a reply to message #65844] Sat, 27 June 2009 20:32 Go to previous messageGo to next message
Chris Aniszczyk is currently offline Chris AniszczykFriend
Messages: 674
Registered: July 2009
Senior Member
John E. Conlon wrote:
> Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see what
> if anything has changed, but can't find the latest source for the PDE
> Build templates.
>
> Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
> but a readme says:
>
> The PDE project has moved to the CVS repository location
> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde
>
> but I can't connect to that repo.
>
> Am I off in the weeds on this or what?

It's still in 'dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse' but it's under the pde
directory... pde/build/*

Cheers,

Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: PDE Build templates [message #65974 is a reply to message #65883] Sun, 28 June 2009 21:31 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: jconlon.apache.org

I see it.

thanks for straightening me out.

John

Chris Aniszczyk wrote:
> John E. Conlon wrote:
>> Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see what
>> if anything has changed, but can't find the latest source for the PDE
>> Build templates.
>>
>> Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
>> but a readme says:
>>
>> The PDE project has moved to the CVS repository location
>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde
>>
>> but I can't connect to that repo.
>>
>> Am I off in the weeds on this or what?
>
> It's still in 'dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse' but it's under the pde
> directory... pde/build/*
>
> Cheers,
>
> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: PDE Build templates [message #66122 is a reply to message #65883] Mon, 29 June 2009 17:04 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: jconlon.apache.org

Hi Chris,

Yes, as I mentioned I do see the org.eclipse.pde.build, but when I check
it out into my workspace, as I did for ganymede, (so I can call it with
antrunner) I get errors resolving
org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.IUDes cription;
org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.Repo2 RunnableTask;
on the BrandP2Task.

Can't find these packages in my target platform.

How can I resolve this?

thanks for any help,
John




Chris Aniszczyk wrote:
> John E. Conlon wrote:
>> Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see what
>> if anything has changed, but can't find the latest source for the PDE
>> Build templates.
>>
>> Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
>> but a readme says:
>>
>> The PDE project has moved to the CVS repository location
>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde
>>
>> but I can't connect to that repo.
>>
>> Am I off in the weeds on this or what?
>
> It's still in 'dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse' but it's under the pde
> directory... pde/build/*
>
> Cheers,
>
> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: PDE Build templates [message #66202 is a reply to message #66122] Mon, 29 June 2009 18:35 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: jconlon.apache.org

I found the org.eclipse.equinox.p2.internal.repository package in the
org.eclipse.equinox.p2.repository.tools_1.0.0.v20090527-1812 .jar/lib/repository-tools-ant.jar.
As a hack I extracted that jar to my desktop and added it to the
classpath for org.eclipse.pde.build and my build now works.

But what is the preferred way to set up the dependencies to
org.eclipse.pde.build?

thanks,
John

John E. Conlon wrote:
> Hi Chris,
>
> Yes, as I mentioned I do see the org.eclipse.pde.build, but when I check
> it out into my workspace, as I did for ganymede, (so I can call it with
> antrunner) I get errors resolving
> org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.IUDes cription;
> org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.Repo2 RunnableTask;
> on the BrandP2Task.
>
> Can't find these packages in my target platform.
>
> How can I resolve this?
>
> thanks for any help,
> John
>
>
>
>
> Chris Aniszczyk wrote:
>> John E. Conlon wrote:
>>> Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see
>>> what if anything has changed, but can't find the latest source for
>>> the PDE Build templates.
>>>
>>> Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
>>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
>>> but a readme says:
>>>
>>> The PDE project has moved to the CVS repository location
>>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde
>>>
>>> but I can't connect to that repo.
>>>
>>> Am I off in the weeds on this or what?
>>
>> It's still in 'dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse' but it's under the
>> pde directory... pde/build/*
>>
>> Cheers,
>>
>> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
>> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: PDE Build templates [message #66349 is a reply to message #66202] Tue, 30 June 2009 21:07 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: jconlon.apache.org

From what I have found out:

Don't import the org.eclipse.pde.build, instead
use a simple ant script to set up the env and then call
<ant antfile="${eclipse.pdebuild.scripts}/productBuild/productBuild.xml "/>

See:
http://aniefer.blogspot.com/2009/03/building-p2-rcp-products -in-eclipse.html

- John

John E. Conlon wrote:
> I found the org.eclipse.equinox.p2.internal.repository package in the
> org.eclipse.equinox.p2.repository.tools_1.0.0.v20090527-1812 .jar/lib/repository-tools-ant.jar.
> As a hack I extracted that jar to my desktop and added it to the
> classpath for org.eclipse.pde.build and my build now works.
>
> But what is the preferred way to set up the dependencies to
> org.eclipse.pde.build?
>
> thanks,
> John
>
> John E. Conlon wrote:
>> Hi Chris,
>>
>> Yes, as I mentioned I do see the org.eclipse.pde.build, but when I
>> check it out into my workspace, as I did for ganymede, (so I can call
>> it with antrunner) I get errors resolving
>> org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.IUDes cription;
>> org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.Repo2 RunnableTask;
>> on the BrandP2Task.
>>
>> Can't find these packages in my target platform.
>>
>> How can I resolve this?
>>
>> thanks for any help,
>> John
>>
>>
>>
>>
>> Chris Aniszczyk wrote:
>>> John E. Conlon wrote:
>>>> Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see
>>>> what if anything has changed, but can't find the latest source for
>>>> the PDE Build templates.
>>>>
>>>> Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
>>>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
>>>> but a readme says:
>>>>
>>>> The PDE project has moved to the CVS repository location
>>>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde
>>>>
>>>> but I can't connect to that repo.
>>>>
>>>> Am I off in the weeds on this or what?
>>>
>>> It's still in 'dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse' but it's under the
>>> pde directory... pde/build/*
>>>
>>> Cheers,
>>>
>>> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
>>> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: PDE Build templates [message #67370 is a reply to message #66202] Mon, 06 July 2009 21:42 Go to previous message
Andrew Niefer is currently offline Andrew NieferFriend
Messages: 990
Registered: July 2009
Senior Member
The simplest way to satisfy these dependencies is to get
org.eclipse.equinox.p2.repository.tools
org.eclipse.equinox.p2.jarprocessor
from cvs dev.eclipse.org:/cvsroot/rt/org.eclipse.equinox/p2/bundles

-Andrew
John E. Conlon wrote:
> I found the org.eclipse.equinox.p2.internal.repository package in the
> org.eclipse.equinox.p2.repository.tools_1.0.0.v20090527-1812 .jar/lib/repository-tools-ant.jar.
> As a hack I extracted that jar to my desktop and added it to the
> classpath for org.eclipse.pde.build and my build now works.
>
> But what is the preferred way to set up the dependencies to
> org.eclipse.pde.build?
>
> thanks,
> John
>
> John E. Conlon wrote:
>> Hi Chris,
>>
>> Yes, as I mentioned I do see the org.eclipse.pde.build, but when I
>> check it out into my workspace, as I did for ganymede, (so I can call
>> it with antrunner) I get errors resolving
>> org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.IUDes cription;
>> org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.Repo2 RunnableTask;
>> on the BrandP2Task.
>>
>> Can't find these packages in my target platform.
>>
>> How can I resolve this?
>>
>> thanks for any help,
>> John
>>
>>
>>
>>
>> Chris Aniszczyk wrote:
>>> John E. Conlon wrote:
>>>> Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see
>>>> what if anything has changed, but can't find the latest source for
>>>> the PDE Build templates.
>>>>
>>>> Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
>>>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
>>>> but a readme says:
>>>>
>>>> The PDE project has moved to the CVS repository location
>>>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde
>>>>
>>>> but I can't connect to that repo.
>>>>
>>>> Am I off in the weeds on this or what?
>>>
>>> It's still in 'dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse' but it's under the
>>> pde directory... pde/build/*
>>>
>>> Cheers,
>>>
>>> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
>>> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: PDE Build templates [message #598678 is a reply to message #65844] Sat, 27 June 2009 20:32 Go to previous message
Chris Aniszczyk is currently offline Chris AniszczykFriend
Messages: 674
Registered: July 2009
Senior Member
John E. Conlon wrote:
> Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see what
> if anything has changed, but can't find the latest source for the PDE
> Build templates.
>
> Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
> but a readme says:
>
> The PDE project has moved to the CVS repository location
> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde
>
> but I can't connect to that repo.
>
> Am I off in the weeds on this or what?

It's still in 'dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse' but it's under the pde
directory... pde/build/*

Cheers,

Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: PDE Build templates [message #598720 is a reply to message #65883] Sun, 28 June 2009 21:31 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: jconlon.apache.org

I see it.

thanks for straightening me out.

John

Chris Aniszczyk wrote:
> John E. Conlon wrote:
>> Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see what
>> if anything has changed, but can't find the latest source for the PDE
>> Build templates.
>>
>> Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
>> but a readme says:
>>
>> The PDE project has moved to the CVS repository location
>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde
>>
>> but I can't connect to that repo.
>>
>> Am I off in the weeds on this or what?
>
> It's still in 'dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse' but it's under the pde
> directory... pde/build/*
>
> Cheers,
>
> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: PDE Build templates [message #598768 is a reply to message #65883] Mon, 29 June 2009 17:04 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: jconlon.apache.org

Hi Chris,

Yes, as I mentioned I do see the org.eclipse.pde.build, but when I check
it out into my workspace, as I did for ganymede, (so I can call it with
antrunner) I get errors resolving
org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.IUDes cription;
org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.Repo2 RunnableTask;
on the BrandP2Task.

Can't find these packages in my target platform.

How can I resolve this?

thanks for any help,
John




Chris Aniszczyk wrote:
> John E. Conlon wrote:
>> Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see what
>> if anything has changed, but can't find the latest source for the PDE
>> Build templates.
>>
>> Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
>> but a readme says:
>>
>> The PDE project has moved to the CVS repository location
>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde
>>
>> but I can't connect to that repo.
>>
>> Am I off in the weeds on this or what?
>
> It's still in 'dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse' but it's under the pde
> directory... pde/build/*
>
> Cheers,
>
> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: PDE Build templates [message #598799 is a reply to message #66122] Mon, 29 June 2009 18:35 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: jconlon.apache.org

I found the org.eclipse.equinox.p2.internal.repository package in the
org.eclipse.equinox.p2.repository.tools_1.0.0.v20090527-1812 .jar/lib/repository-tools-ant.jar.
As a hack I extracted that jar to my desktop and added it to the
classpath for org.eclipse.pde.build and my build now works.

But what is the preferred way to set up the dependencies to
org.eclipse.pde.build?

thanks,
John

John E. Conlon wrote:
> Hi Chris,
>
> Yes, as I mentioned I do see the org.eclipse.pde.build, but when I check
> it out into my workspace, as I did for ganymede, (so I can call it with
> antrunner) I get errors resolving
> org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.IUDes cription;
> org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.Repo2 RunnableTask;
> on the BrandP2Task.
>
> Can't find these packages in my target platform.
>
> How can I resolve this?
>
> thanks for any help,
> John
>
>
>
>
> Chris Aniszczyk wrote:
>> John E. Conlon wrote:
>>> Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see
>>> what if anything has changed, but can't find the latest source for
>>> the PDE Build templates.
>>>
>>> Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
>>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
>>> but a readme says:
>>>
>>> The PDE project has moved to the CVS repository location
>>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde
>>>
>>> but I can't connect to that repo.
>>>
>>> Am I off in the weeds on this or what?
>>
>> It's still in 'dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse' but it's under the
>> pde directory... pde/build/*
>>
>> Cheers,
>>
>> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
>> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: PDE Build templates [message #598860 is a reply to message #66202] Tue, 30 June 2009 21:07 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: jconlon.apache.org

From what I have found out:

Don't import the org.eclipse.pde.build, instead
use a simple ant script to set up the env and then call
<ant antfile="${eclipse.pdebuild.scripts}/productBuild/productBuild.xml "/>

See:
http://aniefer.blogspot.com/2009/03/building-p2-rcp-products -in-eclipse.html

- John

John E. Conlon wrote:
> I found the org.eclipse.equinox.p2.internal.repository package in the
> org.eclipse.equinox.p2.repository.tools_1.0.0.v20090527-1812 .jar/lib/repository-tools-ant.jar.
> As a hack I extracted that jar to my desktop and added it to the
> classpath for org.eclipse.pde.build and my build now works.
>
> But what is the preferred way to set up the dependencies to
> org.eclipse.pde.build?
>
> thanks,
> John
>
> John E. Conlon wrote:
>> Hi Chris,
>>
>> Yes, as I mentioned I do see the org.eclipse.pde.build, but when I
>> check it out into my workspace, as I did for ganymede, (so I can call
>> it with antrunner) I get errors resolving
>> org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.IUDes cription;
>> org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.Repo2 RunnableTask;
>> on the BrandP2Task.
>>
>> Can't find these packages in my target platform.
>>
>> How can I resolve this?
>>
>> thanks for any help,
>> John
>>
>>
>>
>>
>> Chris Aniszczyk wrote:
>>> John E. Conlon wrote:
>>>> Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see
>>>> what if anything has changed, but can't find the latest source for
>>>> the PDE Build templates.
>>>>
>>>> Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
>>>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
>>>> but a readme says:
>>>>
>>>> The PDE project has moved to the CVS repository location
>>>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde
>>>>
>>>> but I can't connect to that repo.
>>>>
>>>> Am I off in the weeds on this or what?
>>>
>>> It's still in 'dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse' but it's under the
>>> pde directory... pde/build/*
>>>
>>> Cheers,
>>>
>>> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
>>> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: PDE Build templates [message #599059 is a reply to message #66202] Mon, 06 July 2009 21:42 Go to previous message
Andrew Niefer is currently offline Andrew NieferFriend
Messages: 990
Registered: July 2009
Senior Member
The simplest way to satisfy these dependencies is to get
org.eclipse.equinox.p2.repository.tools
org.eclipse.equinox.p2.jarprocessor
from cvs dev.eclipse.org:/cvsroot/rt/org.eclipse.equinox/p2/bundles

-Andrew
John E. Conlon wrote:
> I found the org.eclipse.equinox.p2.internal.repository package in the
> org.eclipse.equinox.p2.repository.tools_1.0.0.v20090527-1812 .jar/lib/repository-tools-ant.jar.
> As a hack I extracted that jar to my desktop and added it to the
> classpath for org.eclipse.pde.build and my build now works.
>
> But what is the preferred way to set up the dependencies to
> org.eclipse.pde.build?
>
> thanks,
> John
>
> John E. Conlon wrote:
>> Hi Chris,
>>
>> Yes, as I mentioned I do see the org.eclipse.pde.build, but when I
>> check it out into my workspace, as I did for ganymede, (so I can call
>> it with antrunner) I get errors resolving
>> org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.IUDes cription;
>> org.eclipse.equinox.p2.internal.repository.tools.tasks.Repo2 RunnableTask;
>> on the BrandP2Task.
>>
>> Can't find these packages in my target platform.
>>
>> How can I resolve this?
>>
>> thanks for any help,
>> John
>>
>>
>>
>>
>> Chris Aniszczyk wrote:
>>> John E. Conlon wrote:
>>>> Trying to compare the latest 3.5 customTargets.xml to mine to see
>>>> what if anything has changed, but can't find the latest source for
>>>> the PDE Build templates.
>>>>
>>>> Tried org.eclipse.pde.build/templates/headless-build at
>>>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse
>>>> but a readme says:
>>>>
>>>> The PDE project has moved to the CVS repository location
>>>> dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse/pde
>>>>
>>>> but I can't connect to that repo.
>>>>
>>>> Am I off in the weeds on this or what?
>>>
>>> It's still in 'dev.eclipse.org:/cvsroot/eclipse' but it's under the
>>> pde directory... pde/build/*
>>>
>>> Cheers,
>>>
>>> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
>>> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Previous Topic:Editor plugin doesn't work on Mac
Next Topic:Eclipse Plugin Update Site
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Jun 13 12:38:58 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03293 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top