Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Plugin Development Environment (PDE) » Headless build fails with NullPointerException
Headless build fails with NullPointerException [message #595669] Fri, 17 April 2009 01:17
Eric Jain is currently offline Eric JainFriend
Messages: 266
Registered: July 2009
Senior Member
I'm following the instructions at
http://help.eclipse.org/ganymede/topic/org.eclipse.pde.doc.u ser/tasks/pde_product_build.htm
to build an set up an automated build for an RCP application. The build
doesn't get far, but terminates with a NullPointerException:

[java] Executing 'C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_17\jre\bin\java.exe'
with arguments:
[java] '-classpath'
[java] 'C:\Program
Files\Eclipse\plugins\org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R 34x_v20081125.jar'
[java] 'org.eclipse.equinox.launcher.Main'
[java] '-application'
[java] 'org.eclipse.ant.core.antRunner'
[java] '-buildfile'
[java] 'C:\Program
Files\Eclipse/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v2008 1217/scripts/productBuild/productBuild.xml'
[java] '-Dbuilder=C:\build'
[java]
[java] The ' characters around the executable and arguments are
[java] not part of the command.
[java] Buildfile: C:\Program
Files\Eclipse/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v2008 1217/scripts/productBuild/productBuild.xml
[java] main:
[java] preBuild:
[java] preSetup:
[java] checkLocalMaps:
[java] getMapFiles:
[java] [concat] No existing resources and no nested text, doing
nothing
[java] postSetup:
[java] checkLocalBase:
[java] getBaseComponents:
[java] generateFeature:
[java] fetch:
[java] generateFeature:
[java] BUILD FAILED
[java] C:\Program
Files\Eclipse\plugins\org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v2008 1217\scripts\productBuild\productBuild.xml:25:
The following error occurred while executing this line:
[java] C:\Program
Files\Eclipse\plugins\org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v2008 1217\scripts\productBuild\productBuild.xml:53:
java.lang.NullPointerException
[java] Total time: 2 seconds

When run with -verbose, this is where the exception appears to be thrown:

[java] java.lang.NullPointerException
[java] at
org.eclipse.pde.internal.build.site.BuildTimeSite.getRegistr y(BuildTimeSite.java:86)
[java] at
org.eclipse.pde.internal.build.FeatureGenerator.createFeatur e(FeatureGenerator.java:263)
[java] at
org.eclipse.pde.internal.build.FeatureGenerator.generate(Fea tureGenerator.java:130)
[java] at
org.eclipse.pde.internal.build.tasks.FeatureGeneratorTask.ru n(FeatureGeneratorTask.java:44)
[java] at
org.eclipse.pde.internal.build.tasks.FeatureGeneratorTask.ex ecute(FeatureGeneratorTask.java:36)

Any idea what could be going wrong here?
Previous Topic:Rebuild complete workspace on change in MANIFEST
Next Topic:How to manually mark editor dirty?
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Jun 14 11:08:40 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01885 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top