Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » OCL » Problem with Generated editor and ocl constraints
Problem with Generated editor and ocl constraints [message #552606] Thu, 12 August 2010 18:28 Go to next message
Toñi Reina is currently offline Toñi ReinaFriend
Messages: 209
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

I have added a set of ocl constraints to my metamodel in order to
generate an editor. The question is that when I test the editor in a new
instance of Eclipse (running it as an Eclipse application) the
validation works perfectly. However, when I export the plugins,
generating the corresponding .jar and I install them in Eclipse,
validations do not work.

I think I'm missing something when generating the editor plugins,
could anyone give me a hint?

P.D: I'm using the OclinEcore helios plugin.

Thanks in advance,
Toñi
Re: Problem with Generated editor and ocl constraints [message #552611 is a reply to message #552606] Thu, 12 August 2010 19:39 Go to previous messageGo to next message
Ed Willink is currently offline Ed WillinkFriend
Messages: 6037
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Toni

I'm not clear what 'validations' you mean.

OCLinEcore will allow you to enrich an Ecore meta-model, so
presumably your installed code is just an EMF plugin.

So most likely you haven't got ...ocl.ecore.

Are you sure it works non-reflectively? Did you set Operation Reflection
true in genmodel?

Ed

On 12/08/2010 19:28, Toñi Reina Quintero wrote:
> Hi,
>
> I have added a set of ocl constraints to my metamodel in order to
> generate an editor. The question is that when I test the editor in a new
> instance of Eclipse (running it as an Eclipse application) the
> validation works perfectly. However, when I export the plugins,
> generating the corresponding .jar and I install them in Eclipse,
> validations do not work.
>
> I think I'm missing something when generating the editor plugins, could
> anyone give me a hint?
>
> P.D: I'm using the OclinEcore helios plugin.
>
> Thanks in advance,
> Toñi
Re: Problem with Generated editor and ocl constraints [message #552793 is a reply to message #552611] Fri, 13 August 2010 14:14 Go to previous messageGo to next message
Toñi Reina is currently offline Toñi ReinaFriend
Messages: 209
Registered: July 2009
Senior Member
Thx, I have solved it adding dependencies to ocl.ecore validation a
validation.ocl

El 12/08/2010 21:39, Ed Willink escribió:
> Hi Toni
>
> I'm not clear what 'validations' you mean.
>
> OCLinEcore will allow you to enrich an Ecore meta-model, so
> presumably your installed code is just an EMF plugin.
>
> So most likely you haven't got ...ocl.ecore.
>
> Are you sure it works non-reflectively? Did you set Operation Reflection
> true in genmodel?
>
> Ed
>
> On 12/08/2010 19:28, Toñi Reina Quintero wrote:
>> Hi,
>>
>> I have added a set of ocl constraints to my metamodel in order to
>> generate an editor. The question is that when I test the editor in a new
>> instance of Eclipse (running it as an Eclipse application) the
>> validation works perfectly. However, when I export the plugins,
>> generating the corresponding .jar and I install them in Eclipse,
>> validations do not work.
>>
>> I think I'm missing something when generating the editor plugins, could
>> anyone give me a hint?
>>
>> P.D: I'm using the OclinEcore helios plugin.
>>
>> Thanks in advance,
>> Toñi
>
Re: Problem with Generated editor and ocl constraints [message #1499719 is a reply to message #552793] Fri, 05 December 2014 11:01 Go to previous messageGo to next message
Bruno Costa is currently offline Bruno CostaFriend
Messages: 11
Registered: November 2014
Junior Member
I have the same problem. Please, could you explain better how could you solve the problem?
Re: Problem with Generated editor and ocl constraints [message #1499739 is a reply to message #1499719] Fri, 05 December 2014 11:15 Go to previous message
Ed Willink is currently offline Ed WillinkFriend
Messages: 6037
Registered: July 2009
Senior Member
Hi

You are piggybacking on a four year old thread that was unclear from the
outset.

See https://wiki.eclipse.org/OCL/ForumNetiquette

Regards

Ed Willink

On 05/12/2014 11:01, Bruno Costa wrote:
> I have the same problem. Please, could you explain better how could you
> solve the problem?
Previous Topic:Problems with Context Identifier
Next Topic:OCLinEcore Problem
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Sep 19 16:33:53 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01552 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top