Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Subversive » Error installing SVN: "unpack facility not configured" !?!
Error installing SVN: "unpack facility not configured" !?! [message #508490] Tue, 19 January 2010 08:43 Go to next message
Michael Moser is currently offline Michael MoserFriend
Messages: 914
Registered: July 2009
Senior Member
Hi all, I was trying to install SVN support into my plain vanilla Galileo
(J2EE) installation.

I followed the instructions exactly as described in
http://www.polarion.com/products/svn/subversive/download.php but after
starting the install (i.e. after checking "Subversive Team Provider
(incubation)" and hitting "Next") I got the following error:
-----------------------------------
'Install' has encountered a problem.
An error occurred while collecting the items to be installed.
-----------------------------------

"Details >>" shows:
-----------------------------------
An error occurred while collecting items to be installed
session context was:(profile=epp.package.jee,
phase=org.eclipse.equinox.internal.provisional.p2.engine.pha ses.Collect,
operand=, action=).
Result of processing steps.
Unpack facility not configured
OK
OK
Result of processing steps.
Unpack facility not configured
OK
OK
-----------------------------------

What do I need to fix/add/configure to get this installed?

Michael
Re: Error installing SVN: "unpack facility not configured" !?! [message #509069 is a reply to message #508490] Thu, 21 January 2010 05:40 Go to previous messageGo to next message
Igor Burilo is currently offline Igor BuriloFriend
Messages: 435
Registered: July 2009
Senior Member
Hello Michael,

This is a problem with Eclipse Update Manager(p2), there are any number of
reasons why this could happen ( probably, network/transfer problems).
Please, try to install Subversive from following update site:
http://download.eclipse.org/technology/subversive/0.7/update -site/, or if
you still have problem you can download archived update site and then
install from it, here's link to latest release archived update site:
http://www.eclipse.org/downloads/download.php?file=/technolo gy/subversive/0.7/builds/Subversive-incubation-0.7.8.I200910 23-1300.zip


> Hi all, I was trying to install SVN support into my plain vanilla Galileo
> (J2EE) installation.
>
> I followed the instructions exactly as described in
> http://www.polarion.com/products/svn/subversive/download.php but after
> starting the install (i.e. after checking "Subversive Team Provider
> (incubation)" and hitting "Next") I got the following error:
> -----------------------------------
> 'Install' has encountered a problem.
> An error occurred while collecting the items to be installed.
> -----------------------------------
>
> "Details >>" shows:
> -----------------------------------
> An error occurred while collecting items to be installed
> session context was:(profile=epp.package.jee,
> phase=org.eclipse.equinox.internal.provisional.p2.engine.pha ses.Collect,
> operand=, action=).
> Result of processing steps.
> Unpack facility not configured
> OK
> OK
> Result of processing steps.
> Unpack facility not configured
> OK
> OK
> -----------------------------------
>
> What do I need to fix/add/configure to get this installed?
>
> Michael
>
Re: Error installing SVN: "unpack facility not configured" !?! [message #511548 is a reply to message #509069] Mon, 01 February 2010 23:57 Go to previous message
Michael Moser is currently offline Michael MoserFriend
Messages: 914
Registered: July 2009
Senior Member
"Igor Burilo" <igor.burilo@polarion.org> wrote in message
news:hj99n0$sa9$1@build.eclipse.org...
> Hello Michael,
>
> This is a problem with Eclipse Update Manager(p2), there are any number of
> reasons why this could happen ( probably, network/transfer problems).
> Please, try to install Subversive from following update site:
> http://download.eclipse.org/technology/subversive/0.7/update -site/, or if
> you still have problem you can download archived update site and then
> install from it, here's link to latest release archived update site:
> http://www.eclipse.org/downloads/download.php?file=/technolo gy/subversive/0.7/builds/Subversive-incubation-0.7.8.I200910 23-1300.zip
>

Turned out the reason was something completely different:

I was running eclipse using the IBM v6 JRE. Googling around for the error
message I found that this seems to be a known issue with the update manager
when using the IBM JRE. So I temporarily switched eclipse to the Sun JRE,
did the update - which went fine - and subsequently switched back to my
preferred JRE.

My guess it might have to do with the .zip (= .jar) file package but since
the suggested workaround did the trick I didn't dive any further into the
details as to *why* this happens.

Hope that helps others that run into the same problem...

Michael
Previous Topic:Stability of the weekly builds
Next Topic:changing ssh to ssh quiet
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Sep 20 20:46:57 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01444 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top