Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » GMF (Graphical Modeling Framework) » Problem with the bpmn tutorial
Problem with the bpmn tutorial [message #501811] Thu, 03 December 2009 21:43 Go to next message
David Wynter is currently offline David WynterFriend
Messages: 4624
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

Trying out the tutorial here, http://wiki.eclipse.org/GMF_Tutorial_BPMN,
for bpmn using Galileo.

When I get to this point "and select our ‘Rounded Rectangle TaskFigure’
as its Figure" there is no figure listed in the Figure property, even
though I had added the TaskFigure Rounded Rectangle as a child of the
Figure Gallery. What am I doing wrong? I went on further in the tutorial
at no point do any of my Figures get listed in any of the properties of
Nodes, just a single empty entry is listed?

Thx.

David
Re: Problem with the bpmn tutorial [message #502097 is a reply to message #501811] Sat, 05 December 2009 17:09 Go to previous message
David Wynter is currently offline David WynterFriend
Messages: 4624
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

I found the bugzilla entry for the bpmn tutorial here,
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=156018
and downloaded the updated bpmn project from SVN, the link in the bug is
wrong now, it is now here
http://dev.eclipse.org/svnroot/stp/org.eclipse.stp.bpmn-mode ler

The figures appear in the list in Properties now. But it still does not
explain why when trying to do it from scratch according to the
instructions in the tutorial why they did not appear in the list of
figures... I am thinking it is the ecore model.

Regards,

David

David Wynter wrote:
> Hi,
>
> Trying out the tutorial here, http://wiki.eclipse.org/GMF_Tutorial_BPMN,
> for bpmn using Galileo.
>
> When I get to this point "and select our ‘Rounded Rectangle TaskFigure’
> as its Figure" there is no figure listed in the Figure property, even
> though I had added the TaskFigure Rounded Rectangle as a child of the
> Figure Gallery. What am I doing wrong? I went on further in the tutorial
> at no point do any of my Figures get listed in any of the properties of
> Nodes, just a single empty entry is listed?
>
> Thx.
>
> David
Previous Topic:Specific graphical definition
Next Topic:How to use SetCommand to set Label name in program?
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Apr 19 21:12:19 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01951 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top