Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Standard Widget Toolkit (SWT) » Diacritical marks in ActiveX component
Diacritical marks in ActiveX component [message #465682] Mon, 19 December 2005 11:22 Go to next message
Florian Thienel is currently offline Florian ThienelFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
Hi there!

I have a very strange problem regarding diacritial marks (e.g. the ` in
à) in an ActiveX component that I integrated as Eclipse Editor. It is
not possible to enter characters with diacritical marks into this component.

The normal process to enter characters with this marks is to first hit
the key for the diacritical mark (´) and then hit the key for the
character (a). The result is one inserted character decorated with the
diacritical mark (á).

When I use the ActiveX component outside of Eclipse, e.g. in a HTML page
in the IE, everything works without problems. Other components (e.g. the
Excel ActiveX component) work even within Eclipse correctly.

I added an KeyDown listener to the composite that contains the OleSite
of my ActiveX component. It does not get an event for the first
keystroke (the mark) but only for the second keystroke (the character).

Has anyone an idea where to start looking for the problem?

BR Florian
Re: Diacritical marks in ActiveX component [message #465693 is a reply to message #465682] Mon, 19 December 2005 17:10 Go to previous messageGo to next message
Veronika Irvine is currently offline Veronika IrvineFriend
Messages: 1272
Registered: July 2009
Senior Member
What version of Eclipse are you using?

It could be the same as :
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=118909


"Florian Thienel" <flori@docufy.de> wrote in message
news:do5jiv$h8m$1@utils.eclipse.org...
> Hi there!
>
> I have a very strange problem regarding diacritial marks (e.g. the ` in
Re: Diacritical marks in ActiveX component [message #465702 is a reply to message #465693] Tue, 20 December 2005 08:22 Go to previous messageGo to next message
Florian Thienel is currently offline Florian ThienelFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
I'm using 3.1.1 M20050929-0840.

Veronika Irvine wrote:
> What version of Eclipse are you using?
>
> It could be the same as :
> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=118909
>
>
> "Florian Thienel" <flori@docufy.de> wrote in message
> news:do5jiv$h8m$1@utils.eclipse.org...
>
>>Hi there!
>>
>>I have a very strange problem regarding diacritial marks (e.g. the ` in à)
>>in an ActiveX component that I integrated as Eclipse Editor. It is not
>>possible to enter characters with diacritical marks into this component.
>>
>>The normal process to enter characters with this marks is to first hit the
>>key for the diacritical mark (´) and then hit the key for the character
>>(a). The result is one inserted character decorated with the diacritical
>>mark (á).
>>
>>When I use the ActiveX component outside of Eclipse, e.g. in a HTML page
>>in the IE, everything works without problems. Other components (e.g. the
>>Excel ActiveX component) work even within Eclipse correctly.
>>
>>I added an KeyDown listener to the composite that contains the OleSite of
>>my ActiveX component. It does not get an event for the first keystroke
>>(the mark) but only for the second keystroke (the character).
>>
>>Has anyone an idea where to start looking for the problem?
>>
>>BR Florian
>
>
>
Re: Diacritical marks in ActiveX component [message #465708 is a reply to message #465693] Tue, 20 December 2005 10:17 Go to previous message
Florian Thienel is currently offline Florian ThienelFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
I tested the bugfix for #118909 locally in a runtime workbench but I
never got into Display.messageProc(). The dead key is consumed in
Widget.wmKeyDown (the instance of OleClientSite that contains the
ActiveX component) exactly the same way as dead keys are consumed in SWT
widgets:

if (OS.IsWinNT) {
if ((mapKey & 0x80000000) != 0) return null;
}...

in line 1323 returns null.

I also found another strange effect: I hit the dead key within the
ActiveX control, then focus another application (e.g. Notepad) and hit a
vowel key => the character is inserted into Notepad with the correct
diacritical mark. The dead key seems not to get lost.

So maybe the ActiveX control uses some special method for key handling.
I'll contact the provider about this. Software integration is a little
like Ping Pong ;-)

Thanks for your help Veronika!

BR Florian

Veronika Irvine wrote:
> What version of Eclipse are you using?
>
> It could be the same as :
> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=118909
>
>
> "Florian Thienel" <flori@docufy.de> wrote in message
> news:do5jiv$h8m$1@utils.eclipse.org...
>
>>Hi there!
>>
>>I have a very strange problem regarding diacritial marks (e.g. the ` in à)
>>in an ActiveX component that I integrated as Eclipse Editor. It is not
>>possible to enter characters with diacritical marks into this component.
>>
>>The normal process to enter characters with this marks is to first hit the
>>key for the diacritical mark (´) and then hit the key for the character
>>(a). The result is one inserted character decorated with the diacritical
>>mark (á).
>>
>>When I use the ActiveX component outside of Eclipse, e.g. in a HTML page
>>in the IE, everything works without problems. Other components (e.g. the
>>Excel ActiveX component) work even within Eclipse correctly.
>>
>>I added an KeyDown listener to the composite that contains the OleSite of
>>my ActiveX component. It does not get an event for the first keystroke
>>(the mark) but only for the second keystroke (the character).
>>
>>Has anyone an idea where to start looking for the problem?
>>
>>BR Florian
>
>
>
Previous Topic:How to change the size of a Shell?
Next Topic:How to make an international program?
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Jun 24 11:24:10 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02005 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top