Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Standard Widget Toolkit (SWT) » umlaute in StyledText
umlaute in StyledText [message #453196] Thu, 31 March 2005 11:24 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: bernhard.boehm.bhs.at

Hi all,

I have an SWT-application that monitors log files and shows the data of
the log files. I use a StyledText-widget where the log entries are printed
in and there I discovered the following feature:
When the log file contains a german umlaut (ä,ö,ü,ß) this is by default
not correctly shown, but some special character instead. When I switch to
another application and then go back into my logViewer - guess what - the
umlaute are displayed right (as they are surely correctly written to the
log file). So, what I think, is that the StyledText-field needs an
explicit call of the layout()-method (or maybe the pack()-method) and then
displaying of umlaute works...
Is there any workaround to this, so that correct letters (the umlaute) are
immediately shown, when they are put to the StyledText via a background
thread?!

Any help greatly appreciated!

Regards
Bernhard Böhm
Re: umlaute in StyledText [message #453199 is a reply to message #453196] Thu, 31 March 2005 14:42 Go to previous messageGo to next message
Steve Northover is currently offline Steve NorthoverFriend
Messages: 1636
Registered: July 2009
Senior Member
Can you write a small snippet that shows the problem?

"Bernhard Boehm" <bernhard.boehm@bhs.at> wrote in message
news:b20fdeb25fda179b2590ca288841f88b$1@www.eclipse.org...
> Hi all,
>
> I have an SWT-application that monitors log files and shows the data of
> the log files. I use a StyledText-widget where the log entries are printed
> in and there I discovered the following feature:
> When the log file contains a german umlaut (
Re: umlaute in StyledText [message #453221 is a reply to message #453199] Fri, 01 April 2005 06:13 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: bernhard.boehm.bhs.at

Thanks for your answer,

but meanwhile I found out, that this is a problem with PC-Duo our remote
control system for server access. When I use PC-Duo to look on the server
the umlaute are not correctly displayed, when I go to the server, or run
my program on the client, umlaute are displayed right. So, no concern for
SWT/eclipse!!!

Regards
Bernhard Böhm
Previous Topic:How to remove the title tab from the form ?
Next Topic:Set font for unicode character
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Nov 12 18:22:19 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01638 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top