Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Rich Client Platform (RCP) » Please help: Need to clean osgi cache
Please help: Need to clean osgi cache [message #445457] Wed, 01 March 2006 05:35 Go to next message
Martin Coetzee is currently offline Martin CoetzeeFriend
Messages: 45
Registered: July 2009
Member
Hi Guys, I've asked this question earlier. But maybe I should give a bit
more information. Our RCP application is currently deployed to over 1000
users country wide in south africa. The version does not have the
osgi.clean=true in the config.ini file, or specified in the product program
arguments. So when the application starts, it does not perform the clean
function.

Now, yesterday we wanted to release a new feature, but realized that if the
feature get's deployed, some of the plugin's classes was cached, and when
the application started, it did not pickup the new plugin's classes. What
I've discovered is that if you do a manual -clean, it fixed the problem.

Now i want to know how to programatically clear the osgi cache when the
plugin started. I would have to build this into the application file of my
feature, so that when it starts, it requests a clean. Can anybody shed some
light onto this problem for me? We desperatly need to release this new
feature, and have the osgi cache cleaned when releasing it.

Thanks guys,
Martin Coetzee (South Africa)
Re: Please help: Need to clean osgi cache [message #445460 is a reply to message #445457] Wed, 01 March 2006 08:11 Go to previous messageGo to next message
Martin Coetzee is currently offline Martin CoetzeeFriend
Messages: 45
Registered: July 2009
Member
Okay, I've noticed that when I delete the 'org.eclipse.osgi' directory from
the 'configuration' directory, everything works fine. Can anybody please
shed some light on this for me? Can I programatically delete this folder
from my application class? I'm starting to get a bit desperate here, we need
to go live into production on thursday...

thanx
Martin



"Martin Coetzee" <martin@coetzee-family.com> wrote in message
news:du3bpv$gi5$1@utils.eclipse.org...
> Hi Guys, I've asked this question earlier. But maybe I should give a bit
> more information. Our RCP application is currently deployed to over 1000
> users country wide in south africa. The version does not have the
> osgi.clean=true in the config.ini file, or specified in the product
> program arguments. So when the application starts, it does not perform the
> clean function.
>
> Now, yesterday we wanted to release a new feature, but realized that if
> the feature get's deployed, some of the plugin's classes was cached, and
> when the application started, it did not pickup the new plugin's classes.
> What I've discovered is that if you do a manual -clean, it fixed the
> problem.
>
> Now i want to know how to programatically clear the osgi cache when the
> plugin started. I would have to build this into the application file of my
> feature, so that when it starts, it requests a clean. Can anybody shed
> some light onto this problem for me? We desperatly need to release this
> new feature, and have the osgi cache cleaned when releasing it.
>
> Thanks guys,
> Martin Coetzee (South Africa)
>
Re: Please help: Need to clean osgi cache [message #445462 is a reply to message #445457] Wed, 01 March 2006 08:40 Go to previous messageGo to next message
Alex Blewitt is currently offline Alex BlewittFriend
Messages: 946
Registered: July 2009
Senior Member
Weird. That shouldn't be happening, especially if your plugins and feature all have their version number upgraded. It would be good if you can recreate the problem and file a bug report on the subject.

That said, there's no way of having a plugin execute a clean sensibly. By the time the plugin is loaded, the system is up and running and you can't really clean it from under its feet. The other problem would be preventing the clean from happening each time your plugin starts; you don't want to do a clean each time.

Bear in mind that a clean is usually a sledgehammer to fix a problem; it may not be necessary (or desirable) to do this. I'd recommend running on a clean install with the version that's deployed in the field, and doing an update with that particular install. It may just be the fact that in developer testing, because they'd been working with the new plugin (1.0.1) that it cached the files from 1.0.1. When the version number changes, the cache should get recomputed. So, as long as your end users are working on 1.0.0, an update will work.

Cleaning the cache is like rebooting a computer. Yes, it will solve your problems but in the most, it's unnecessary, and there will be simpler solutions.

Alex.
Re: Please help: Need to clean osgi cache [message #445804 is a reply to message #445457] Tue, 07 March 2006 21:00 Go to previous messageGo to next message
John Arthorne is currently offline John ArthorneFriend
Messages: 176
Registered: July 2009
Senior Member
You could try posting on the eclipse.technology.equinox newsgroup. The
Equinox project is responsible for the OSGi runtime of Eclipse. I'm not
saying you're off-topic posting here, but there might be more people in
that newsgroup who will have an answer for you.
--

Martin Coetzee wrote:
> Hi Guys, I've asked this question earlier. But maybe I should give a bit
> more information. Our RCP application is currently deployed to over 1000
> users country wide in south africa. The version does not have the
> osgi.clean=true in the config.ini file, or specified in the product program
> arguments. So when the application starts, it does not perform the clean
> function.
>
> Now, yesterday we wanted to release a new feature, but realized that if the
> feature get's deployed, some of the plugin's classes was cached, and when
> the application started, it did not pickup the new plugin's classes. What
> I've discovered is that if you do a manual -clean, it fixed the problem.
>
> Now i want to know how to programatically clear the osgi cache when the
> plugin started. I would have to build this into the application file of my
> feature, so that when it starts, it requests a clean. Can anybody shed some
> light onto this problem for me? We desperatly need to release this new
> feature, and have the osgi cache cleaned when releasing it.
>
> Thanks guys,
> Martin Coetzee (South Africa)
>
>
Re: Please help: Need to clean osgi cache [message #1764768 is a reply to message #445804] Fri, 02 June 2017 07:43 Go to previous message
Shalin Shah is currently offline Shalin ShahFriend
Messages: 2
Registered: May 2017
Junior Member
I am also facing the same issue.
Can anybody help or provide link of other thread which is relevant to this
Previous Topic:Force a cheatsheet to advance
Next Topic:Problems setting up Linux RCP APP with existing code from Windows eclipse platform
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Sep 19 11:40:08 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01929 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top