Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF » Metamodel registered multiple times
Metamodel registered multiple times [message #425733] Fri, 05 December 2008 16:22 Go to next message
Enrico Schnepel is currently offline Enrico SchnepelFriend
Messages: 121
Registered: July 2009
Senior Member
Hello,

I am switching from Eclipse 3.3 to Eclipse 3.4 and have a problem with some
referenced eclipse-internal metamodels (gmftool/gmfgraph/mappings) which
seems to be registered multiple times. One is the generated one and the
other the dynamic one. I have also switched to the new oAW 4.3. As the
error comes out of the EmfRegistryMetaModel this group is the first try.

At first I am getting a lot of warnings saying that a named type is found
multiple times. Lateron I am getting a CastException that a dynamic type is
incompatible to the generated one. With Eclipse 3.3 and oAW 4.2 everything
worked as expected so something must have been changed here.

Any hints are greatly appreciated.

Enrico
Re: Metamodel registered multiple times [message #425740 is a reply to message #425733] Fri, 05 December 2008 19:02 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30882
Registered: July 2009
Senior Member
Enrico,

Comments below.

Enrico Schnepel wrote:
> Hello,
>
> I am switching from Eclipse 3.3 to Eclipse 3.4 and have a problem with some
> referenced eclipse-internal metamodels (gmftool/gmfgraph/mappings) which
> seems to be registered multiple times. One is the generated one and the
> other the dynamic one. I have also switched to the new oAW 4.3. As the
> error comes out of the EmfRegistryMetaModel this group is the first try.
>
It's best to ask using the oAW forum. I can only answer questions about
the basic behavior of the core frameworks.
> At first I am getting a lot of warnings saying that a named type is found
> multiple times. Lateron I am getting a CastException that a dynamic type is
> incompatible to the generated one. With Eclipse 3.3 and oAW 4.2 everything
> worked as expected so something must have been changed here.
>
I'd be concerned to find out that specialized frameworks are altering
the contents of EPackage.Registry.INSTANCE directly; it's supposed to be
populated purely using the extensions points provided by the core...
> Any hints are greatly appreciated.
>
> Enrico
>
Previous Topic:Trying to reference an interface from an EClass
Next Topic:Custom serialization
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Feb 18 03:46:37 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.05080 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top