Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Plugin Development Environment (PDE) » PDE Build fails on Linux with Java returned: 13
PDE Build fails on Linux with Java returned: 13 [message #37240] Fri, 12 December 2008 10:06 Go to next message
Nikolai Raitsev is currently offline Nikolai RaitsevFriend
Messages: 102
Registered: July 2009
Senior Member
Hello,

I'm trying to run my PDEBuilder on Linux. The PDEBuilder works fine on
Windows XP and Eclipse 3.4. I call PDEBuilder with following ant-Task:

<target name="build" description="Build Eclipse Product">

<java jar="${eclipse.launcher}"
fork="true"
failonerror="true"
>
<arg line="-application ${eclipse.antRunner} "/>
<arg line="-buildfile ${pde.buildfile} "/>
<arg line="-Dbuilder=${pde.builder.scripts} "/>

</java>
</target>

And I get this with -verbose option:

-----------------

build:
[echo] eclipse.launcher /home/nikolai/Programme/eclipse
3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar
[echo] -application org.eclipse.ant.core.antRunner
[echo] -buildfile "/home/nikolai/Programme/eclipse
3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml "
[echo] -Dbuilder
" /home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/PDEBuilder/ scripts "
[java] Executing '/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.10/jre/bin/java' with
arguments:
[java] '-jar'
[java] '/home/nikolai/Programme/eclipse
3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar'
[java] '-application'
[java] 'org.eclipse.ant.core.antRunner'
[java] '-buildfile'
[java] '/home/nikolai/Programme/eclipse
3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml'
[java]
'-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/ PDEBuilder/scripts'
[java] '-init'
[java] '-clean'
[java]
[java] The ' characters around the executable and arguments are
[java] not part of the command.
Execute:Java13CommandLauncher: Executing
'/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.10/jre/bin/java' with arguments:
'-jar'
'/home/nikolai/Programme/eclipse
3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar'
'-application'
'org.eclipse.ant.core.antRunner'
'-buildfile'
'/home/nikolai/Programme/eclipse
3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml'
'-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/ PDEBuilder/scripts'
'-init'
'-clean'

The ' characters around the executable and arguments are
not part of the command.

BUILD FAILED
/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/PDEBuilder/ scripts/build.xml:40:
Java returned: 13
at org.apache.tools.ant.taskdefs.Java.execute(Java.java:108)
at org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknownElement.j ava:288)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at
sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAcce ssorImpl.java:39)
at
sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMe thodAccessorImpl.java:25)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
at
org.apache.tools.ant.dispatch.DispatchUtils.execute(Dispatch Utils.java:106)
at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:348)
at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:357)
at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:385)
at org.apache.tools.ant.Project.executeSortedTargets(Project.ja va:1337)
at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1306 )
at
org.apache.tools.ant.helper.DefaultExecutor.executeTargets(D efaultExecutor.java:41)
at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:118 9)
at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java:758)
at org.apache.tools.ant.Main.startAnt(Main.java:217)
at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.run(Launcher.java:257)
at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.main(Launcher.java:104)

--------------------

whats going wrong here?

Many thanks for any help.

Best regards,

Nikolai
Re: PDE Build fails on Linux with Java returned: 13 [message #37376 is a reply to message #37240] Fri, 12 December 2008 15:41 Go to previous messageGo to next message
Andrew Niefer is currently offline Andrew NieferFriend
Messages: 990
Registered: July 2009
Senior Member
Exit code 13 means there was a problem starting eclipse, it never got as
far as running your build.

Try looking under
/home/nikolai/Programme/eclipse 3.4/configuration
for a .log file that would have some detail about what went wrong.

-Andrew

Nikolai Raitsev wrote:
> Hello,
>
> I'm trying to run my PDEBuilder on Linux. The PDEBuilder works fine on
> Windows XP and Eclipse 3.4. I call PDEBuilder with following ant-Task:
>
> <target name="build" description="Build Eclipse Product">
>
> <java jar="${eclipse.launcher}"
> fork="true"
> failonerror="true"
> >
> <arg line="-application ${eclipse.antRunner} "/>
> <arg line="-buildfile ${pde.buildfile} "/>
> <arg line="-Dbuilder=${pde.builder.scripts} "/>
>
> </java> </target>
>
> And I get this with -verbose option:
>
> -----------------
>
> build:
> [echo] eclipse.launcher /home/nikolai/Programme/eclipse
> 3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar
> [echo] -application org.eclipse.ant.core.antRunner
> [echo] -buildfile "/home/nikolai/Programme/eclipse
> 3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml "
> [echo] -Dbuilder
> " /home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/PDEBuilder/ scripts "
> [java] Executing '/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.10/jre/bin/java'
> with arguments:
> [java] '-jar'
> [java] '/home/nikolai/Programme/eclipse
> 3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar'
> [java] '-application'
> [java] 'org.eclipse.ant.core.antRunner'
> [java] '-buildfile'
> [java] '/home/nikolai/Programme/eclipse
> 3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml'
> [java]
> '-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/ PDEBuilder/scripts'
>
> [java] '-init'
> [java] '-clean'
> [java] [java] The ' characters around the executable and
> arguments are
> [java] not part of the command.
> Execute:Java13CommandLauncher: Executing
> '/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.10/jre/bin/java' with arguments:
> '-jar'
> '/home/nikolai/Programme/eclipse
> 3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar'
> '-application'
> 'org.eclipse.ant.core.antRunner'
> '-buildfile'
> '/home/nikolai/Programme/eclipse
> 3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml'
> '-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/ PDEBuilder/scripts'
>
> '-init'
> '-clean'
>
> The ' characters around the executable and arguments are
> not part of the command.
>
> BUILD FAILED
> /home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/PDEBuilder/ scripts/build.xml:40:
> Java returned: 13
> at org.apache.tools.ant.taskdefs.Java.execute(Java.java:108)
> at org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknownElement.j ava:288)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> at
> sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAcce ssorImpl.java:39)
>
> at
> sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMe thodAccessorImpl.java:25)
>
> at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
> at
> org.apache.tools.ant.dispatch.DispatchUtils.execute(Dispatch Utils.java:106)
> at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:348)
> at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:357)
> at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:385)
> at org.apache.tools.ant.Project.executeSortedTargets(Project.ja va:1337)
> at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1306 )
> at
> org.apache.tools.ant.helper.DefaultExecutor.executeTargets(D efaultExecutor.java:41)
>
> at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:118 9)
> at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java:758)
> at org.apache.tools.ant.Main.startAnt(Main.java:217)
> at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.run(Launcher.java:257)
> at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.main(Launcher.java:104)
>
> --------------------
>
> whats going wrong here?
>
> Many thanks for any help.
>
> Best regards,
>
> Nikolai
>
Re: PDE Build fails on Linux with Java returned: 13 [message #37478 is a reply to message #37376] Fri, 12 December 2008 19:22 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: nikolai.raitseb.gmail.com

Hi Andrew,

thank you for the answer.

In /home/nikolai/Programme/eclipse 3.4/configuration I see no .log file.

in configuration/config.ini the instance area is set to
osgi.instance.area.default=@user.home/workspace

if I look at ~/workspace/.metadata/.log I see following exception:

<begin>

!SESSION 2008-12-12 11:04:20.975
-----------------------------------------------
eclipse.buildId=M20080911-1700
java.version=1.6.0_10
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86, WS=gtk, NL=de_DE
Framework arguments: -application org.eclipse.ant.core.antRunner
-buildfile /home/nikolai/Programme/eclipse
3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml
-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/P DEBuilder/scripts
-init
Command-line arguments: -application org.eclipse.ant.core.antRunner
-buildfile /home/nikolai/Programme/eclipse
3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml
-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/P DEBuilder/scripts
-init -clean

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2008-12-12 11:04:29.879
!MESSAGE Application error
!STACK 1
java.lang.reflect.InvocationTargetException
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at
sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAcce ssorImpl.java:39)
at
sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMe thodAccessorImpl.java:25)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)

....

Caused by: java.lang.IllegalArgumentException
at java.net.URI.create(URI.java:842)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
....

Caused by: java.net.URISyntaxException: Illegal character in path at
index 36: file:/home/nikolai/Programme/eclipse
3.4/plugins/org.apache.ant_1.7.0.v200803061910/lib/ant.jar
at java.net.URI$Parser.fail(URI.java:2809)
at java.net.URI$Parser.checkChars(URI.java:2982)

<end>

maybe its have problems with blank in "eclipse 3.4"? I'm try it to
rename or to copy my eclipse instance with names without blanks..

Best regards,

Nikolai

Andrew Niefer schrieb:
> Exit code 13 means there was a problem starting eclipse, it never got as
> far as running your build.
>
> Try looking under
> /home/nikolai/Programme/eclipse 3.4/configuration
> for a .log file that would have some detail about what went wrong.
>
> -Andrew
>
> Nikolai Raitsev wrote:
>> Hello,
>>
>> I'm trying to run my PDEBuilder on Linux. The PDEBuilder works fine on
>> Windows XP and Eclipse 3.4. I call PDEBuilder with following ant-Task:
>>
>> <target name="build" description="Build Eclipse Product">
>>
>> <java jar="${eclipse.launcher}"
>> fork="true"
>> failonerror="true"
>> >
>> <arg line="-application ${eclipse.antRunner} "/>
>> <arg line="-buildfile ${pde.buildfile} "/>
>> <arg line="-Dbuilder=${pde.builder.scripts} "/>
>>
>> </java> </target>
>>
>> And I get this with -verbose option:
>>
>> -----------------
>>
>> build:
>> [echo] eclipse.launcher /home/nikolai/Programme/eclipse
>> 3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar
>> [echo] -application org.eclipse.ant.core.antRunner
>> [echo] -buildfile "/home/nikolai/Programme/eclipse
>> 3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml "
>> [echo] -Dbuilder
>> " /home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/PDEBuilder/ scripts "
>> [java] Executing '/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.10/jre/bin/java'
>> with arguments:
>> [java] '-jar'
>> [java] '/home/nikolai/Programme/eclipse
>> 3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar'
>> [java] '-application'
>> [java] 'org.eclipse.ant.core.antRunner'
>> [java] '-buildfile'
>> [java] '/home/nikolai/Programme/eclipse
>> 3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml'
>> [java]
>> '-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/ PDEBuilder/scripts'
>>
>> [java] '-init'
>> [java] '-clean'
>> [java] [java] The ' characters around the executable and
>> arguments are
>> [java] not part of the command.
>> Execute:Java13CommandLauncher: Executing
>> '/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.10/jre/bin/java' with arguments:
>> '-jar'
>> '/home/nikolai/Programme/eclipse
>> 3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar'
>> '-application'
>> 'org.eclipse.ant.core.antRunner'
>> '-buildfile'
>> '/home/nikolai/Programme/eclipse
>> 3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml'
>> '-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/ PDEBuilder/scripts'
>>
>> '-init'
>> '-clean'
>>
>> The ' characters around the executable and arguments are
>> not part of the command.
>>
>> BUILD FAILED
>> /home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/PDEBuilder/ scripts/build.xml:40:
>> Java returned: 13
>> at org.apache.tools.ant.taskdefs.Java.execute(Java.java:108)
>> at
>> org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknownElement.j ava:288)
>> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
>> at
>> sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAcce ssorImpl.java:39)
>>
>> at
>> sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMe thodAccessorImpl.java:25)
>>
>> at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
>> at
>> org.apache.tools.ant.dispatch.DispatchUtils.execute(Dispatch Utils.java:106)
>>
>> at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:348)
>> at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:357)
>> at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:385)
>> at
>> org.apache.tools.ant.Project.executeSortedTargets(Project.ja va:1337)
>> at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1306 )
>> at
>> org.apache.tools.ant.helper.DefaultExecutor.executeTargets(D efaultExecutor.java:41)
>>
>> at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:118 9)
>> at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java:758)
>> at org.apache.tools.ant.Main.startAnt(Main.java:217)
>> at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.run(Launcher.java:257)
>> at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.main(Launcher.java:104)
>>
>> --------------------
>>
>> whats going wrong here?
>>
>> Many thanks for any help.
>>
>> Best regards,
>>
>> Nikolai
>>
Re: PDE Build fails on Linux with Java returned: 13 [message #587066 is a reply to message #37240] Fri, 12 December 2008 15:41 Go to previous message
Andrew Niefer is currently offline Andrew NieferFriend
Messages: 990
Registered: July 2009
Senior Member
Exit code 13 means there was a problem starting eclipse, it never got as
far as running your build.

Try looking under
/home/nikolai/Programme/eclipse 3.4/configuration
for a .log file that would have some detail about what went wrong.

-Andrew

Nikolai Raitsev wrote:
> Hello,
>
> I'm trying to run my PDEBuilder on Linux. The PDEBuilder works fine on
> Windows XP and Eclipse 3.4. I call PDEBuilder with following ant-Task:
>
> <target name="build" description="Build Eclipse Product">
>
> <java jar="${eclipse.launcher}"
> fork="true"
> failonerror="true"
> >
> <arg line="-application ${eclipse.antRunner} "/>
> <arg line="-buildfile ${pde.buildfile} "/>
> <arg line="-Dbuilder=${pde.builder.scripts} "/>
>
> </java> </target>
>
> And I get this with -verbose option:
>
> -----------------
>
> build:
> [echo] eclipse.launcher /home/nikolai/Programme/eclipse
> 3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar
> [echo] -application org.eclipse.ant.core.antRunner
> [echo] -buildfile "/home/nikolai/Programme/eclipse
> 3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml "
> [echo] -Dbuilder
> " /home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/PDEBuilder/ scripts "
> [java] Executing '/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.10/jre/bin/java'
> with arguments:
> [java] '-jar'
> [java] '/home/nikolai/Programme/eclipse
> 3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar'
> [java] '-application'
> [java] 'org.eclipse.ant.core.antRunner'
> [java] '-buildfile'
> [java] '/home/nikolai/Programme/eclipse
> 3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml'
> [java]
> '-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/ PDEBuilder/scripts'
>
> [java] '-init'
> [java] '-clean'
> [java] [java] The ' characters around the executable and
> arguments are
> [java] not part of the command.
> Execute:Java13CommandLauncher: Executing
> '/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.10/jre/bin/java' with arguments:
> '-jar'
> '/home/nikolai/Programme/eclipse
> 3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar'
> '-application'
> 'org.eclipse.ant.core.antRunner'
> '-buildfile'
> '/home/nikolai/Programme/eclipse
> 3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml'
> '-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/ PDEBuilder/scripts'
>
> '-init'
> '-clean'
>
> The ' characters around the executable and arguments are
> not part of the command.
>
> BUILD FAILED
> /home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/PDEBuilder/ scripts/build.xml:40:
> Java returned: 13
> at org.apache.tools.ant.taskdefs.Java.execute(Java.java:108)
> at org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknownElement.j ava:288)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> at
> sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAcce ssorImpl.java:39)
>
> at
> sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMe thodAccessorImpl.java:25)
>
> at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
> at
> org.apache.tools.ant.dispatch.DispatchUtils.execute(Dispatch Utils.java:106)
> at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:348)
> at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:357)
> at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:385)
> at org.apache.tools.ant.Project.executeSortedTargets(Project.ja va:1337)
> at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1306 )
> at
> org.apache.tools.ant.helper.DefaultExecutor.executeTargets(D efaultExecutor.java:41)
>
> at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:118 9)
> at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java:758)
> at org.apache.tools.ant.Main.startAnt(Main.java:217)
> at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.run(Launcher.java:257)
> at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.main(Launcher.java:104)
>
> --------------------
>
> whats going wrong here?
>
> Many thanks for any help.
>
> Best regards,
>
> Nikolai
>
Re: PDE Build fails on Linux with Java returned: 13 [message #587098 is a reply to message #37376] Fri, 12 December 2008 19:22 Go to previous message
Nikolai Raitsev is currently offline Nikolai RaitsevFriend
Messages: 102
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Andrew,

thank you for the answer.

In /home/nikolai/Programme/eclipse 3.4/configuration I see no .log file.

in configuration/config.ini the instance area is set to
osgi.instance.area.default=@user.home/workspace

if I look at ~/workspace/.metadata/.log I see following exception:

<begin>

!SESSION 2008-12-12 11:04:20.975
-----------------------------------------------
eclipse.buildId=M20080911-1700
java.version=1.6.0_10
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86, WS=gtk, NL=de_DE
Framework arguments: -application org.eclipse.ant.core.antRunner
-buildfile /home/nikolai/Programme/eclipse
3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml
-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/P DEBuilder/scripts
-init
Command-line arguments: -application org.eclipse.ant.core.antRunner
-buildfile /home/nikolai/Programme/eclipse
3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml
-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/P DEBuilder/scripts
-init -clean

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2008-12-12 11:04:29.879
!MESSAGE Application error
!STACK 1
java.lang.reflect.InvocationTargetException
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at
sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAcce ssorImpl.java:39)
at
sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMe thodAccessorImpl.java:25)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)

....

Caused by: java.lang.IllegalArgumentException
at java.net.URI.create(URI.java:842)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
....

Caused by: java.net.URISyntaxException: Illegal character in path at
index 36: file:/home/nikolai/Programme/eclipse
3.4/plugins/org.apache.ant_1.7.0.v200803061910/lib/ant.jar
at java.net.URI$Parser.fail(URI.java:2809)
at java.net.URI$Parser.checkChars(URI.java:2982)

<end>

maybe its have problems with blank in "eclipse 3.4"? I'm try it to
rename or to copy my eclipse instance with names without blanks..

Best regards,

Nikolai

Andrew Niefer schrieb:
> Exit code 13 means there was a problem starting eclipse, it never got as
> far as running your build.
>
> Try looking under
> /home/nikolai/Programme/eclipse 3.4/configuration
> for a .log file that would have some detail about what went wrong.
>
> -Andrew
>
> Nikolai Raitsev wrote:
>> Hello,
>>
>> I'm trying to run my PDEBuilder on Linux. The PDEBuilder works fine on
>> Windows XP and Eclipse 3.4. I call PDEBuilder with following ant-Task:
>>
>> <target name="build" description="Build Eclipse Product">
>>
>> <java jar="${eclipse.launcher}"
>> fork="true"
>> failonerror="true"
>> >
>> <arg line="-application ${eclipse.antRunner} "/>
>> <arg line="-buildfile ${pde.buildfile} "/>
>> <arg line="-Dbuilder=${pde.builder.scripts} "/>
>>
>> </java> </target>
>>
>> And I get this with -verbose option:
>>
>> -----------------
>>
>> build:
>> [echo] eclipse.launcher /home/nikolai/Programme/eclipse
>> 3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar
>> [echo] -application org.eclipse.ant.core.antRunner
>> [echo] -buildfile "/home/nikolai/Programme/eclipse
>> 3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml "
>> [echo] -Dbuilder
>> " /home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/PDEBuilder/ scripts "
>> [java] Executing '/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.10/jre/bin/java'
>> with arguments:
>> [java] '-jar'
>> [java] '/home/nikolai/Programme/eclipse
>> 3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar'
>> [java] '-application'
>> [java] 'org.eclipse.ant.core.antRunner'
>> [java] '-buildfile'
>> [java] '/home/nikolai/Programme/eclipse
>> 3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml'
>> [java]
>> '-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/ PDEBuilder/scripts'
>>
>> [java] '-init'
>> [java] '-clean'
>> [java] [java] The ' characters around the executable and
>> arguments are
>> [java] not part of the command.
>> Execute:Java13CommandLauncher: Executing
>> '/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.10/jre/bin/java' with arguments:
>> '-jar'
>> '/home/nikolai/Programme/eclipse
>> 3.4/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080 819.jar'
>> '-application'
>> 'org.eclipse.ant.core.antRunner'
>> '-buildfile'
>> '/home/nikolai/Programme/eclipse
>> 3.4/plugins/org.eclipse.pde.build_3.4.1.R34x_v20080805/scrip ts/build.xml'
>> '-Dbuilder=/home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/ PDEBuilder/scripts'
>>
>> '-init'
>> '-clean'
>>
>> The ' characters around the executable and arguments are
>> not part of the command.
>>
>> BUILD FAILED
>> /home/nikolai/Projekte/JTerms/SVN_Assembla/TRUNK/PDEBuilder/ scripts/build.xml:40:
>> Java returned: 13
>> at org.apache.tools.ant.taskdefs.Java.execute(Java.java:108)
>> at
>> org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute(UnknownElement.j ava:288)
>> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
>> at
>> sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAcce ssorImpl.java:39)
>>
>> at
>> sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMe thodAccessorImpl.java:25)
>>
>> at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
>> at
>> org.apache.tools.ant.dispatch.DispatchUtils.execute(Dispatch Utils.java:106)
>>
>> at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:348)
>> at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:357)
>> at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:385)
>> at
>> org.apache.tools.ant.Project.executeSortedTargets(Project.ja va:1337)
>> at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1306 )
>> at
>> org.apache.tools.ant.helper.DefaultExecutor.executeTargets(D efaultExecutor.java:41)
>>
>> at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:118 9)
>> at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java:758)
>> at org.apache.tools.ant.Main.startAnt(Main.java:217)
>> at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.run(Launcher.java:257)
>> at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.main(Launcher.java:104)
>>
>> --------------------
>>
>> whats going wrong here?
>>
>> Many thanks for any help.
>>
>> Best regards,
>>
>> Nikolai
>>
Previous Topic:Headless build of features with a different folder name
Next Topic:Question about API Tools / API breakage reporting
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Aug 05 10:55:17 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02346 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top