Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Mosquitto » [solved] Problems using username/password after upgrade (rc=5)(getting rc=5 after upgrade from 1.5.7 to 1.6.12)
[solved] Problems using username/password after upgrade (rc=5) [message #1831474] Thu, 20 August 2020 12:51 Go to next message
d kotte is currently offline d kotteFriend
Messages: 2
Registered: August 2020
Junior Member
Hello everybody,
I'm trying to implement username / password authentication and ACLs
I received the rc05 error message connecting from ESP8266 and MQTT-Spy (Windows).

I try this from lab-raspi ... it works.
Raspi uses mosquitto 1.5.7.
After upgrading raspi to mosquitto 1.6.12 i got error and RC=5 too.

I try to find something within change-log ... without success.
Does someone have a hint for me?
Thanks in advance.
Dirk

[Updated on: Fri, 21 August 2020 19:47]

Report message to a moderator

Re: Problems using username/password after upgrade (rc=5) [message #1831518 is a reply to message #1831474] Fri, 21 August 2020 15:29 Go to previous messageGo to next message
Roger Light is currently offline Roger LightFriend
Messages: 45
Registered: September 2013
Member
The MQTT v3.1.1 CONNACK return code value 5 means "not authorised". It suggests you have the incorrect username/password. It's difficult to say any more without knowing more details of your setup. I would suggest trying with mosquitto_pub and mosquitto_sub first, they are probably easier to figure out rather than relying on getting the other code correct.
Re: Problems using username/password after upgrade (rc=5) [message #1831532 is a reply to message #1831518] Fri, 21 August 2020 19:43 Go to previous message
d kotte is currently offline d kotteFriend
Messages: 2
Registered: August 2020
Junior Member
Thanks,
Found the problem/solution ...
With v 1.5.7 i may use unencrypted passwords.
with 1.6.12 it works after encrypting the password file.
Previous Topic:Mosquitto on Ubuntu stops responding
Next Topic:Compilation issues using Visual Studio
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Oct 31 05:21:59 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01373 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top