Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » Papyrus » Context menu in diagrams broken in 4.5.0?
Context menu in diagrams broken in 4.5.0? [message #1815396] Wed, 02 October 2019 09:05 Go to next message
Oliver Gardiner is currently offline Oliver GardinerFriend
Messages: 26
Registered: May 2014
Location: Oxford, UK
Junior Member
We seem to have an issue that the context menu within a diagram only populates correctly on the last opened diagram - is this an issue that has been introduced in 4.5.0?

Thanks
Re: Context menu in diagrams broken in 4.5.0? [message #1815532 is a reply to message #1815396] Fri, 04 October 2019 10:07 Go to previous messageGo to next message
Thomas Wiman is currently offline Thomas WimanFriend
Messages: 38
Registered: June 2012
Location: Stockholm , Sweden
Member

I observe the same problem with the context menu in other opened diagrams then the latest opened.

It seems to be a regression as the context menu works correctly in Papyrus v4.4.

It does not help if you close the latest opened diagram. The context menu still does not work in the other opened diagrams. The only work around is to close and reopen the diagram so it will be the latest opened.

I will register a bug in bugzilla for this malfunction.

/Thomas


Thomas Wiman
MetaModelAgent Product Manager
Re: Context menu in diagrams broken in 4.5.0? [message #1815533 is a reply to message #1815532] Fri, 04 October 2019 10:25 Go to previous messageGo to next message
Thomas Wiman is currently offline Thomas WimanFriend
Messages: 38
Registered: June 2012
Location: Stockholm , Sweden
Member

https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=551769


Thomas Wiman
MetaModelAgent Product Manager
Re: Context menu in diagrams broken in 4.5.0? [message #1815543 is a reply to message #1815532] Fri, 04 October 2019 12:37 Go to previous messageGo to next message
Oliver Gardiner is currently offline Oliver GardinerFriend
Messages: 26
Registered: May 2014
Location: Oxford, UK
Junior Member
Many thanks - much appreciated
Re: Context menu in diagrams broken in 4.5.0? [message #1815609 is a reply to message #1815396] Mon, 07 October 2019 07:47 Go to previous messageGo to next message
vincent lorenzo is currently offline vincent lorenzoFriend
Messages: 123
Registered: June 2010
Location: Paris Saclay, France
Senior Member
Hello everybody,
I get the same behavior last Friday. Did you get this bug in the ModelExplorer too ?

Regards,
/Vincent
Re: Context menu in diagrams broken in 4.5.0? [message #1815637 is a reply to message #1815609] Mon, 07 October 2019 15:31 Go to previous messageGo to next message
Thomas Wiman is currently offline Thomas WimanFriend
Messages: 38
Registered: June 2012
Location: Stockholm , Sweden
Member

No the problem only occurs in the context menus for element and relationships in diagrams.

Thomas Wiman
MetaModelAgent Product Manager
Re: Context menu in diagrams broken in 4.5.0? [message #1815769 is a reply to message #1815637] Thu, 10 October 2019 09:30 Go to previous messageGo to next message
Ansgar Radermacher is currently offline Ansgar RadermacherFriend
Messages: 227
Registered: March 2011
Location: Paris Saclay, France
Senior Member
I have also seen the issue in the model explorer. It's typically happening after some operations, but I could not find the steps to reproduce it every time.
Re: Context menu in diagrams broken in 4.5.0? [message #1816577 is a reply to message #1815769] Thu, 31 October 2019 16:34 Go to previous message
abassi abdelaziz is currently offline abassi abdelazizFriend
Messages: 1
Registered: October 2019
Junior Member
Hello, I have the same bugs when I open several diagrams, only the last one opened has a complete contextual menu.
I updated the post on Bugzilla with a model containing the bug and a description for how to reproduce it.
I also exprerienced the bug on model explorer but could not reproduce it.
Previous Topic:on the Navigation context menu
Next Topic:Need help in MARTE
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Dec 12 01:40:13 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02803 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top