Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » M2T (model-to-text transformation) » java.lang.NullPointerException in MTL
java.lang.NullPointerException in MTL [message #1801405] Fri, 18 January 2019 12:41 Go to next message
Ranjith S Nair is currently offline Ranjith S NairFriend
Messages: 3
Registered: January 2019
Junior Member
I am getting below error while running standalone acceleo project, seems like it is not detecting my metamodels. The first parameter to the generate method is custom metamodel but during runtime the below line is not retuning anything

// Calls the template with each potential arguments
final EClassifier argumentType = template.getParameter().get(0).getType();

I have already registered my URI in the code but still not registering the metamodels.

Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
at org.eclipse.acceleo.engine.service.AcceleoService.doGenerate(AcceleoService.java:631)
at org.eclipse.acceleo.engine.service.AbstractAcceleoGenerator.generate(AbstractAcceleoGenerator.java:209)
at org.eclipse.acceleo.engine.service.AbstractAcceleoGenerator.generate(AbstractAcceleoGenerator.java:172)
at org.eclipse.acceleo.engine.service.AbstractAcceleoGenerator.doGenerate(AbstractAcceleoGenerator.java:159)
at com.schroders.ea.metamodel.acceleo.csharp.main.GenerateModel.doGenerate(GenerateModel.java:264)
at com.schroders.ea.metamodel.acceleo.csharp.main.GenerateModel.main(GenerateModel.java:217)
Re: java.lang.NullPointerException in MTL [message #1801673 is a reply to message #1801405] Thu, 24 January 2019 14:37 Go to previous messageGo to next message
Ed Willink is currently offline Ed WillinkFriend
Messages: 6372
Registered: July 2009
Senior Member
Hi

You may have done what you think is right, but probably that is not what Acceleo requires.

With no further information, I can give no further reply.

Regards

Ed Willink
Re: java.lang.NullPointerException in MTL [message #1801778 is a reply to message #1801673] Sat, 26 January 2019 10:14 Go to previous message
Burak Karaduman is currently offline Burak KaradumanFriend
Messages: 15
Registered: July 2018
Junior Member
This happens sometimes if you deleted or changed someting in metamodel. You have to recheck the deleted changes features.
Previous Topic:[Acceleo] Generator works with Papyrus, but fails with MagicDraw
Next Topic:Changes in metamodel is not recognized by Acceleo?
Goto Forum:
  


Current Time: Sat May 25 03:19:55 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02577 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top