Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Unable to Install Eclipse on MAC(Unable to Install Eclipse on MAC)
Unable to Install Eclipse on MAC [message #1800173] Thu, 20 December 2018 21:14 Go to next message
Aditya Yeddula is currently offline Aditya YeddulaFriend
Messages: 1
Registered: December 2018
Junior Member
I am getting the below error while trying to install Eclipse JUNO on my MAC machine

Failed to find a Main Class in "/private/var/folders/9h/h9z2wsj50fg1dxzls8c43wj40000gn/T/AppTranslocation/C554992C-D30F-4CCF-88DD-044AC01A7138/d/Eclipse Installer 2.app/Contents/MacOS//../Eclipse/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.5.200.v20180922-1751.jar".

I am unable to resolve this issue after many attempts.


Re: Unable to Install Eclipse on MAC [message #1800192 is a reply to message #1800173] Fri, 21 December 2018 08:05 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30646
Registered: July 2009
Senior Member
I'm not sure where you got the installer from, but you can try this latest version that is distributed as a *.dmg:

http://www.eclipse.org/downloads/download.php?file=/oomph/products/eclipse-inst-mac64.dmg

Is there some special reason for trying to install such an ancient version of Eclipse?
Re: Unable to Install Eclipse on MAC [message #1800508 is a reply to message #1800192] Mon, 31 December 2018 07:44 Go to previous messageGo to next message
john 0804 is currently offline john 0804Friend
Messages: 3
Registered: December 2018
Junior Member
The latest JDK/JRE downloads have fixed this problem, so the simplest way to resolve is to download and re-install from http://www.java.com
Re: Unable to Install Eclipse on MAC [message #1805824 is a reply to message #1800508] Thu, 25 April 2019 01:00 Go to previous messageGo to next message
John Reed is currently offline John ReedFriend
Messages: 1
Registered: April 2019
Junior Member
I have a similar issue attempting to install "Eclipse IDE 2019‑03".

Failed to find a Main Class in
"/Volumes/Eclipse Installer/Eclipse Installer.app/Contents/MacOS//../Eclipse/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.5.300.v20190213-1655.jar".

But I see the file here ONLY IF I PLACE ESCAPES BEFORE THE EMPTY SPACES:

% ls -l /Volumes/Eclipse\ Installer/Eclipse\ Installer.app/Contents/MacOS//../Eclipse/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.5.300.v20190213-1655.jar

-rw-r--r-- 1 jreed staff 53223 Apr 14 00:52 /Volumes/Eclipse Installer/Eclipse Installer.app/Contents/MacOS//../Eclipse/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.5.300.v20190213-1655.jar

I have also installed the latest java: jre-8u211-macosx-x64.dmg

I am running macOS Movaje Version 10.14.2 on an iMac 2017 (Intel Core i5).

Re: Unable to Install Eclipse on MAC [message #1805828 is a reply to message #1805824] Thu, 25 April 2019 03:49 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30646
Registered: July 2009
Senior Member
The need for escapes to specify the file path onthe command line is really a command line interpreter issue. An alternative I imagine would be to do
 ls -l "/Volumes/Eclipse Installer/Eclipse Installer.app/Contents/MacOS//../Eclipse/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.5.300.v20190213-1655.jar"
The double "//" always bothers me when I see it; generally such empty segments are ignored when using file system paths, but when the same path is used a a sURI, e.g., file://Volumes/Eclipse Installer/Eclipse Installer.app/Contents/MacOS//../Eclipse/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.5.300.v20190213-1655.jar that extra empty segment would case the relative .. segment to navigate differently. But the eclipse-inst.ini just specifies:
-startup
../Eclipse/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.5.300.v20190213-1655.jar
--launcher.library
../Eclipse/plugins/org.eclipse.equinox.launcher.cocoa.macosx.x86_64_1.1.1000.v20190125-2016
so some code somewhere reading this file (the Eclipse native launcher) adds the extra empty segment.

Of course the installer works for me on my Mac virtual box, so it's hard to theorize why it doesn't work for you. Have you tried moving the installer to a different location?

Alternatively you could directly download a package:

https://www.eclipse.org/downloads/packages/

But those will be structured the same way as the installer and are likely to have the same problem when launching...

Previous Topic:Java for Windows Missing
Next Topic:Eclipse Oxygen Installer
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Nov 20 00:01:13 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02970 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top