Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » empty 'Welcome' tab(When I open up jave ee IDE for oxygen, the 'Welcome' page is blank)
empty 'Welcome' tab [message #1776117] Sun, 12 November 2017 01:20 Go to next message
Jim Anderson is currently offline Jim AndersonFriend
Messages: 65
Registered: October 2014
Member
I have been away from my java web development for several years and I'm finally able to get back to it. I have installed my old java web project and after about a week of work, I have been able to bring up my web page in Firefox. My next task is get my project running in the Eclipse IDE.

I have installed the Oxygen 4.7.1a release and was able to launch Eclipse. However, when Eclipse comes up, the 'Welcome' page is blank. I'm pretty sure the welcome has links to Eclipse documentation which I need to review to get back up to speed with Eclipse. I did a search and found that the welcome page can be blank with unsupported browsers.

If I understand correctly, Eclipse has a built in browser 'SWT' which can use a mozilla based browser as a widget, but I'm confused with the documentation.

Quote:
Q: What do I need to run the SWT Browser in a standalone application on Linux or Solaris?
A: Follow the steps below to use the SWT Browser widget in your standalone SWT application.

A supported native browser must be installed (linux requirements) (solaris requirements).
If a supported WebKitGTK and/or XULRunner is installed then it should be found automatically at runtime with no additional effort. For other native Mozilla-based browsers:
Set the environment variable MOZILLA_FIVE_HOME to the native browser's installation folder. e.g. setenv MOZILLA_FIVE_HOME /usr/lib/mozilla
Set the environmnent variable LD_LIBRARY_PATH to include MOZILLA_FIVE_HOME. e.g. setenv LD_LIBRARY_PATH ${MOZILLA_FIVE_HOME}:${LD_LIBRARY_PATH}
Your standalone SWT application can now use the Browser widget.


I have taken the steps to set the value of MOZILLA_FILE_HOME to /usr/lib/mozilla and I have set LD_LIBRARY_PATH to ${MOSILLA_FILE_HOME} but the 'Welcome' tab comes up blank.

I am running Firefox 53.0 and the latest version is 56.0.2. I will upgrade and try again, but I suspect that is not my problem. I will update when I try the latest version of Firefox.

Does anyone have a suggestion on how I can bring up the 'Welcome' page correctly?

Jim A


Re: empty 'Welcome' tab [message #1776118 is a reply to message #1776117] Sun, 12 November 2017 01:28 Go to previous message
Jim Anderson is currently offline Jim AndersonFriend
Messages: 65
Registered: October 2014
Member

I am embarrassed to see the multiple entries.

My apologies for the multiple entries. My browser kept reporting that my submission timed out, so I made multiple attempts to submit. It was not until I killed my window and tried coming back to www.eclipse.org/forums in a new window that I found my multiple entries.

If one of the forum moderators can delete the duplicate entries after this one, I would appreciate the help.

Jim A.

[Updated on: Sun, 12 November 2017 01:37]

Report message to a moderator

Previous Topic:java.lang.NoClassDefFoundError starting Eclipse on Ubuntu 16.04
Next Topic:NullPointerException in IDE
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Dec 12 14:19:10 GMT 2017

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02636 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software